6 tipuri de carbohidrați care îngrașă cel mai mult

Nu toți carbohidrații sunt nocivi. Dar unii trebuie, totuși, evitați. Carbohidrații nu sunt dușmanii tai, chiar daca așa sunt prezentați.
Carbohidrații complecși, precum cei din fructe, legume și din cereale integrale sunt surse excelente de fibre și de multe vitamine și nutrienți. Daca combini aceste tipuri de carbohidrați cu o dieta sănătoasă, poți să-ți tii sub control glicemia, să-ți îmbunătățești microbiomul, să încetinești procesul de îmbătrânire și să-ți atingi obiectivele privind greutatea.
 
Însă nu toți carabohidratii sunt la fel. Cei complecși furnizează o mulțime de beneficii, dar cei rafinați sunt foarte procesați, iar alimentele în care se găsesc pot avea un conținut mare de zahar.
Mulți dintre aceștia pot contribui la unele probleme de sănătate și la îngrășare. Nutriționiștii consultați de Eat This arata care sunt cele mai proaste surse de carbohidrați daca încerci să slăbești.
 

 
Covrigii
 

 
Pentru mulți constituie un mic dejun rapid și ieftin, dar covrigii sunt una dintre cele mai proaste surse de carbohidrați pentru slăbit. „Covrigii sunt echivalentul a cinci-șase felii de pâini și cei mai mulți oameni nu realizează asta”, spune Lisa Young, autoarea volumului „Finally Full, Finally Slim”.
Adăugarea unor topinguri creste, desigur, numărul caloriilor.
„Sunt consumați deseori în loc de mic dejun, cu topinguri precum crema de brânză, unt de arahide și alte produse hipercalorice”, arata nutriționistă Trista Best.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod