Dacă ai primit un diagnostic de reflux gastroesofagian nu înseamnă că va trebui să gătești mereu acasă, ci să înveți cum să comanzi. Mărimea porțiilor și tipul de băuturi influențează foarte mult simptomele.
Acumularea acidului la nivelul esofagului poate declanșa greața persistentă, în unele cazuri chiar mai intensă decât cea din timpul primului trimestru de sarcină. Dacă deja te confrunți cu această problemă este momentul să aplici soluțiile care te vor ajuta să-ți revii în ciuda...
Roșiile fac parte din meniul nostru zilnic, dau gust bun preparatelor și adaugă multe vitamine și minerale fiecărei gustări. Cu toate acestea, consumul excesiv de roșii poate avea efecte secundare, iar unele persoane nu ar trebui să le mănânce decât foarte rar.
Această afecțiune poate fi tratată eficient prin modificarea alimentației, a stilului de viață și alegerea suplimentelor potrivite. Află ce poți face pentru a ameliora refluxul gastroesofagian.
Un meniu bogat în alimente procesate, cu un conținut redus de vitamine, este un factor major în declanșarea refluxului gastroesofagian. Află ce alimente te ajută să te simți mai bine.
Între 25 și 40% dintre adulți se confruntă cu refluxul gastroesofagian. Află mai multe despre simptomele caracteristice și factorii care cresc riscul de a suferi de această afecțiune.
Nu presupune ce e mai rău! Dacă ai dureri în piept pot fi multiple cauze. Află care sunt riscurile.
Nu le ignora, deoarece se poate ajunge la probleme serioase! Descoperă cum să ai grijă la dietă şi cum te ajută ea ca să uşurezi simptomele
Senzatii de arsura, gust acru sau amar, regurgitari, dureri de stomac... Toate acestea sunt simptome ale refluxului gastro-esofagian, una dintre cele mai frecvente boli. Stresul, mesele copioase, consumul frecvent de alimente grase sau prea condimentate, favorizeaza cresterea cantitatii de suc...
Substanta activa a noului medicament, pantoprazolul reduce productia de acid, calmand simptomele de reflux de acid.