Despartirile temporare ajuta?

Sa te desparti pentru o perioada de iubit sau sot atunci cand relatia voastra "scartaie" este mai mult frica de a te confrunta cu problemele si de a le rezolva. De obicei..

Nicole Kidman si Tom Cruise au format un cuplu puternic pentru mult timp. Au ajuns si ei, ca multe vedete de altfel, sa traiasca experienta despartirii.

Se intalnesc insa in continuare, isi plimba impreuna cei doi copiii, chiar daca la petrecerile mondene nu se mai afiseaza impreuna. Vor mai fi ei insa un cuplu?

Care este termenul limita al despartirii lor? Asta numai ei o stiu. Noi putem invata din experienta lor. Cele care opteaza deseori pentru astfel de separari sunt vedetele. Uneori dau rezultate, dar daca sunt traite prea des pot fi urmate de o despartire definitiva.

Sa te desparti pentru o perioada de iubit sau sot atunci cand relatia voastra "scartaie" este mai mult frica de a te confrunta cu problemele si de a le rezolva. De obicei, cuplurile cu probleme sunt indemnate sa stea impreuna si sa incerce sa le rezolve. Asa ca daca ajungeti la stadiul de despartire, nu inseamna ca este prea tarziu pentru rezolvarea problemelor?

De obicei partenerul care doreste despartirea simte ca s-a ajuns oarecum catre sfarsitul relatiei, iar celalalt accepta, crezand ca asa mai poate salva ceva.

Socul
Despartirea temporara inseamna ca lucrurile nu au mai mers bine in relatie de ceva timp. Cel ce o doreste a obosit incercand sa-si arate nemultumirea in alte moduri. Cererea unei despartiri este ultima tactica aleasa de partenerul nemultumit. Si provoaca un adevarat soc celeilalte parti.

Si odata ce hotararea a fost luata, este greu sa te gandesti ca va veti impaca mai tarziu. Cuplurile cred ca despartirea pentru o perioada de timp este solutia problemelor lor. Asa vor reflecta putin asupra sentimentelor lor. De fapt se intampla cu totul altfel: relatia face o pauza, iar problemele raman nerezolvate.

Daca se decid insa asupra despartirii ar trebui sa se mai intalneasca, sa vorbeasca sau sa mearga impreuna la un psiholog. Asa vor putea intelege care sunt lucrurile ce ii indeparteaza si vor incerca sa faca o schimbare. De ce ajung cuplurile sa traiasca astfel de experiente? Iata motivele cel mai des intalnite:

Nasterea unui copil
Mai ales daca odata cu ea apar schimbari majore in cariera si in stilul de viata. Iar daca ambii parteneri vor sa-si urmeze cariera, dar dupa nasterea copilului de obicei femeia este cea care ramane acasa sa-l cresca, pot aparea problemele. Ea va fi nemultumita, va simti lipsa serviciului si a provocarilor acestuia si va ajunge sa nu se mai simta bine stand in aceeasi camera cu partenerul.

O aventura
Partenerul care a fost inselat nu poate suporta ideea tradarii si doreste o despartire temporara.

Copiii care parasesc casa
Ei pot lasa un mare gol in urma. Parintii ajung sa se intrebe daca intr-adevar se cunosc unul pe altul si daca mai este cazul sa ramana impreuna.

Dependenta
Este situatia in care despartirea este cea mai buna solutie. Dependenta de droguri sau bautura face imposibila o relatie sub acelasi acoperis pana cand persoana cu probleme nu primeste ajutor din partea unor persoane specializate. La fel se intampla si in cazul violentei.

Cum ramane cu copiii?
Este vital ca ambii parteneri sa-si vada copiii dupa despartire. Cei mici pot fi derutati: daca un parinte l-a parasit si celalalt va face la fel in curand?

Adolescentii pot deveni tacuti sau violenti si nu vor sti cum sa-si controleze sentimentele. Rezultatele scolare pot fi afectate. Copiii destul de mari pentru a intelege ce se intampla vor cere explicatii. Trebuie sa le spuneti ca mama si tata au probleme pe care vor incerca sa le rezolve stand separat. Nu uitati sa le spuneti des cat de mult ii iubiti.

Stabiliti un termen limita
Trebuie sa fiti siguri ca ati ales despartirea doar pentru perioada negocierilor. Daca nu va dati un terem pentru aceasta situatie va fi destul de greu sa va impacati.

O despartire temporara este cea mai puternica arma pe care o poti alege pentru a-i atrage atentia partenerului. De aceea exista si riscuri: separarea poate fi ocazia ideala pentru a gasi pe cineva pe al carui umar sa plangi.

Uneori chiar acest cineva poate fi cauza despartirii. Iar daca despre asta este vorba, ar trebui sa stii ca relatia voastra probabil s-a sfarsit.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod