Cum să îngrijești o magnolie

Florile parfumate ale magnoliei pot să schimbe complet aspectul unei grădini. Copacul de magnolie are, de asemenea, frunze lucioase de un verde închis și fructe de culoare portocalie-roșie, care sunt mâncate toamna de păsări și animale.

Tot ce ar trebui să știi despre îngrijirea copacului de magnolie


Copacul de magnolie este originar din Asia de est și Himalaya, America de Nord-Est și America Centrală. Acesta crește până la 12-24 de metri înălțime, cu o răspândire a coroanei și a rădăcinilor pe 10-12 metri. În funcție de specie, copacul de magnolie poate fi mereu verde, jumătate din an verde sau poate avea un comportament ca al foioaselor. Speciile care se aseamănă cu foioasele înfloresc primăvara devreme, înainte ca arborele să rămână fără frunze.
Una dintre dificultățile care intervin în îngrijirea copacului de magnolie este reprezentată de gestionarea frunzelor mari, care cad mereu din copac. 

Multe persoane elimină crengile inferioare ale arborelui de magnolie, pentru a facilita tunderea ierbii. Însă atunci când lași crengile inferioare ale copacului de magnolie, acestea se vor apropia de pământ, ascunzând frunzele căzute. Umbra copacului și acumularea frunzelor împiedică apariția ierbii. Pe măsură ce frunzele se descompun, acestea furnizează nutrienți pentru copac.
Pentru cele mai bune rezultate atunci când plantezi un copac de magnolie sănătos în afara zonei obișnuite de creștere a acestuia, încearcă să cumperi copacul local, pentru a te asigura că soiul este potrivit pentru regiunea în care vrei să-l plantezi.

Cum să îngrijești un copac de magnolie


Dacă ești în căutarea unui copac ornamental care să tolereze solul umed, poți alege magnolia. Plantarea acestui arbore este recomandată într-un sol umed, bogat în substanțe nutritive, ușor acid, care este hrănit cu compost sau mucegai de frunze.
Ca parte a îngrijirii magnoliei, va trebui să uzi copacul pentru a menține umiditatea din jurul copacului. Este deosebit de important acest pas pentru copacii tineri, până se stabilizează unde i-ai plantat. Folosește și fertilizator primăvara, când muguri florilor încep să se umfle.

Cum să crești un copac de magnolie sănătos


Creșterea unui copac de magnolie sănătos implică și întreținerea de rutină a gazonului. Îndreaptă întotdeauna mașina de tuns iarba astfel încât resturile să nu se strângă sub copac.
Scoarța copacului de magnolie este ușor deteriorat de resturile care zboară de la o mașină de tuns iarba. Iar rănile rezultate sunt punctele slabe de care profită insectele și bolile. Tăierea crengilor reprezintă un alt factor în îngrijirea copacului de magnolie. Însă rănile se vindecă încet, așa că încearcă să tai cât mai puține crengi. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod