Aranjamente decorative pentru toamna ta!

Crearea unor decoratiuni proprii nu este atat de dificila pe cat iti imaginezi. Nici macar nu este nevoie sa investesti sume fabuloase in materialele necesare pentru a organiza...

Crearea unor decoratiuni proprii nu este atat de dificila pe cat iti imaginezi. Nici macar nu este nevoie sa investesti sume fabuloase in materialele necesare pentru a organiza decoratiuni spectaculoase pentru acest sezon.

Ideile pentru aceasta toamna bogata iti pot veni chiar si privind natura - ai totul la indemana pentru ghirlandele sau coronitele pe care le asezi pe usa de la intrare sau pentru aranjamentele centrale de pe mesele imbelsugate ale acestei toamne. Iata cum poti incepe cu dreptul aceste proiecte personale!

Pune la punct o trusa pentru decoratiuni

Strange la un loc cateva unelte simple si materiale de care vei avea nevoie pentru realizarea acestor decoratiuni. Printre acestea se numara foarfecele, un cutter, un metru pentru luat masuri, clesti, un letcon, lipici, ciocan si piuneze, agrafe, creioane, banda adeziva sau de lipit, sfoara, rafie si tot ceea ce crezi ca vei avea nevoie in acest scop.



Pune intr-o cutie toate aceste lucruri, intr-o maniera pe cat posibil organizata, pentru a-ti facilita accesul la aceste materiale. Asaza cutia la indemana, sa fii sigura ca nu vei pierde timpul atunci cand trebuie sa te apuci de treaba.

O mare parte dintre aceste obiecte si materiale iti vor fi utile pentru orice fel de decoratiuni de sezon sau cu ocazia sarbatorilor, astfel incat te asiguram ca aceasta trusa iti va fi de real ajutor!

O plimbare prin padure - inspiratia perfecta!

Unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poti folosi pentru decoratiunile din caminul tau le vei gasi, mai mult ca sigur, in gradina din fata casei tale, intr-un parc sau intr-o padure, acolo unde natura este la ea acasa. In plus, nu te vor costa nici macar un banut!

Aduna intr-un cos crengi rupte, cu forme intortocheate sau spectaculoase, conuri de pin, frunze uscate, seminte, spice de grau, papura si orice iti mai face cu ochiul...

Intr-un aranjament de sezon poti folosi aproape orice element natural de acest tip.

Lucruri pe care le poti folosi in fiecare an

Poti cumpara de la florarie mai multe crengi, frunze sau flori "nemuritoare", "conservate" in culori cat mai vii, pe care sa le integrezi in proiectele tale decorative pentru aceasta toamna. Aceste "bucati de natura" au fost tratate cu substante chimice, astfel incat se pastreaza "moi" ani de zile, fara sa se rupa sau sa se usuce.

De regula, sunt disponibile in nuante de verde inchis, de portocaliu sau galben, rosu si maro. De asemenea, spicele de grau si porumbul uscat rezista cat se poate de bine.

Daca vrei anumite accente speciale, "condimenteaza" aranjamentele cu panglici in culori asortate sau cu ghirlande artificiale, vita de vie, flori de sezon (cum ar fi crizantemele, carciumaresele etc.), in nuantele toamnei, sau, de ce nu, cu tartacute decorative, extrem de aspectuoase.



In plus, daca vrei cu adevarat sa faci senzatie, poti adauga si luminite pentru coronitele sau ghirlandele care iti vor decora usa de la intrarea in apartament. In cazul in care luminitele pe care le folosesti pentru bradul de Craciun nu mai sunt utilizabile, cumpara o ghirlanda cu becuri mici si albe.

Protejeaza-ti mobila!

Frunzele, dovlecii sau tartacutele proaspete, conservate sau uscate se inmoaie si "curg" dupa o scurta perioada de timp. Pentru a-ti proteja elementele de mobilier, fie ca acestea sunt din lemn natural sau lacuit, intotdeauna asaza aceste decoratiuni pe un platou, o placa de lemn, o folie din aluminiu sau o bucata de plastic, in functie de preferinte si de felul in care se potrivesc cu aranjamentul tau. De asemenea, aranjamentele vor fi mai usor de mutat intr-un alt loc.

Depozitate cu intelepciune, decoratiunile rezista mai multi ani

Daca sunt pastrate in mod corespunzator si depozitate in locuri sigure, cele mai multe dintre aceste obiecte (stiuletii de porumb, spicele de grau, frunzele uscate si diferitele fructe) pot rezista ani intregi.
Pentru a fi sigura ca "nu vor face gandacei", asaza aceste aranjamente in cutii sau in pungi din plastic inchise ermetic.

De regula, aceste decoratiuni sunt de dimensiuni mari, astfel incat mai mult ca sigur ca vei avea nevoie de mai mult de o cutie pentru amplasarea lor in locuri sigure... Eticheteaza cutiile si asaza-le intr-un loc uscat, preferabil o debara, unde sa nu te incurce pana la anul, cand le vei putea admira din nou.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod