Mătase sau neopren? Materialele viitorului în moda de zi cu zi

Moda depășește bariere și definește generații, iar totul începe de la material. Dezvoltarea tehnologică produce schimbări majore în industria materialelor, iar rezultatul este o nouă lume a modei senzoriale, a modei care atinge toate simțurile.

Tendințele cheie pentru anul 2015 nu sunt dictate însă, doar de evoluția tehnologică a materialelor. Ele provin din nevoia noastră tot mai puternică de a neîntoarce la o lume care prețuiește conexiunea senzorială cu mediul înconjurător ca pe un lucru normal,ce nu trebuie pierdut. În ultimele decenii, am fost cu toți imartorii unei dematerializări în diverse domenii: banii au devenit credit, numele brandurilor au devenit mai importante decât produsele, arta a devenit concept, iar viața noastră a căpătat un puternic aspect virtual.

Astfel a apărut nevoia noastră de a interacționa cu obiecte care spun o poveste despre modul și locul în care au fost create, și sunt capabile să genereze o reacție emoțională. Aceste tendințe se resimt puternic în industria vestimentară, pentru că hainele sunt obiectele care ne sunt cel mai aproape iar relația noastră cu ele este influențată de simțuri.



Materialele viitorului
Materialele stau la baza inovațiilor în modă. Fie că e vorba de descoperiri științifice, de viziuni artistice sau de stilul de viață care impune anumite schimbări, simțim nevoia de a ne distanța de materialele tradiționale.


Ideea că noi materiales intetice, inventate de om, au calități mai bune decât materialele nobile și naturale, este o revoluție pentru întreaga industrie. De cele mai multe ori, aceste “noisintetice” sunt inspirate din natură. Spre exemplu, de câțiva ani, cercetătorii studiază caracatița și sepia, în încercarea de a copia felul în care ele își modifică aspectul pielii. Dacă o astfel de încercare reușește, în câțiva ani vom vorbi de haine care își schimbă singure culoarea sau care răspund la factori de mediu, devenind, spre exemplu impermeabile dacă detectează umezeală în aer.



Cum pătrund noile materiale în garderoba noastră?

Aspectul nu este singurul lucru care ne atrage la haine. Atingerea, textura, mirosul materialului, sunetul pe care îl face când mergi, felul în care se mișcă sau își păstrează forma, silueta, sunt toate aspecte care ne atrag la o haină. Posibilitățile se schimbă și, odată cu ele, se schimbă și dorințele noastre. Până acum câțiva ani, noile versiuni de neopren purtabil în viața de zi cu zi, printul digital sau materialele perforate cu laser nu erau la îndemâna oricui și erau considerate alegeri curajoase. Acum, fiecare brand introduce noi materiale sezon după sezon, iar ele ajung rapid în garderoba noastră. Pentru a ține pasul cu noile materiale din garderoba ta, Ariel a lansat inovația Ariel Pudră Lichidă.

Inovația îngrijirii hainelor
Ariel Pudră Lichidă, inovația îngrijirii hainelor de la Ariel, îmbină puterea de curățare a detergentului pudră cu beneficiile celui lichid.
Astfel, Ariel Pudră Lichidă curăță impecabil și îngrijește atât materialele dure cât și pe cele delicate, indiferent de culoare, print sau textură.


Noul Ariel Pudră Lichidă, cu formula Deep Clean Complex, este prevăzut cu un capac pentru dozarea și aplicarea direct pe pată, cu lamele abrazive care conduc detergentul în interiorul fibrei înlăturând rapid orice pată. Formula Deep Clean Complex conține un amestec de enzime, polimeri și agenți puternici care aduc impuritățile la suprafață. Acest complex atacă petele dificile sau de grăsime, dar fără a fi dur cu hainele tale, având astfel capacitatea de a îndepărta cele mai dificile pete în timp ce protejează fibrele materialelor, culorile, printurile și contrastele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod