O locuinta mai racoroasa...

Afla cum poti tine canicula departe de casa ta
In aceasta perioada este aproape insuportabil sa stai in casa... Cea mai buna metoda de a-ti tine casa racoroasa pare a fi cea de instalare a unui aparat de aer conditionat, dar te-ai gandit la costuri?

Aerul conditionat te poate scapa temporar de caldura verii, dar din punct de vedere al mediului nu este o optiune perfecta. Intr-adevar, iti racoresti casa, dar combustibilii fosili arsi in cadrul procesului nu fac decat sa iti faca vara si mai fierbinte.

Ce ar fi sa alegi alternative "prietenoase" cu mediul inconjurator care te ajuta sa iti racoresti casa? Energia este scumpa, dar trebuie sa stii ca poti rezista temperaturilor ridicate din locuinta ta economisind bani.
Iata cateva solutii care te pot ajuta:

Profita de racoarea diminetii si a noptii


... si aeriseste locuinta, deschizand larg geamurile. In aceasta perioada, instalarea unei plase de tantari este vitala. Poti lasa geamurile deschise in timpul noptii pana dimineata, cand temperatura este scazuta. In timpul zilei, inchide toate geamurile, pentru a nu lasa caldura si umiditatea sa iti strice confortul.  

Jaluzele, draperii si obloane


La orele pranzului, soarele istovitor iti poate afecta si obiectele de decoratiuni din casa. Ce sa mai spunem de florile pozitionate la ferestre? De aceea, jaluzelele si draperiile de culori deschise sunt utile in aceasta perioada.
Obloanele de lemn au si ele un rol foarte important in mentinerea in incapere a aerului rece. Cine mai are nevoie de aer conditionat?

Asigura-te ca aerisirile functioneaza


Nu lasa usile deschise, mai ales la baie, unde aburii ar putea invada toata locuinta, facand aerul imposibil de respirat. Pentru un plus de racoare util ar fi sa umpli cada cu apa rece. Nu uita sa verifici aerisirile din casa; trebuie sa fie functionale pentru o ventilatie corecta a locuintei.

Foloseste asternuturi de bumbac


Sunt perfecte pentru aceasta perioada pentru ca absorb transpiratia si sunt racoroase in comparatie cu asternuturile din materiale sintetice. O alternativa ar fi si asternuturile din matase...

Nu fa risipa de energie


Stinge sau scade intensitatea luminii artificiale si inchide orice aparat electrocasnic de care nu ai nevoie, pentru a nu creste numarul gradelor deja existente in locuinta ta.

Instaleaza un termostat eficient


Daca ai deja un aparat de aer conditionat, un termostat de ambient programabil poate fi cel mai bun prieten pe timpul verii. Ar trebui sa il programezi sa se incalzeasca cu 5 grade inainte de pleca de acasa si sa il setezi sa revina la temperatura normala chiar inainte sa revii acasa.

Planteaza cu copac


Daca nu ai facut deja acest lucru... De preferat este sa plantezi cativa copaci in jurul casei tale sau in fata blocului, mai ales daca soarele iti da batai de cap in fiecare vara.
Chiar daca le ia cativa ani sa creasca, atunci cand o vor face iti vor oferi umbra si racoarea de care ai nevoie intr-o zi calduroasa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod