As vrea sa dau frigiderul la reciclat. Merita efortul?

Bineinteles ca a recicla frigiderul este un lucru bun, asa ni se spune la televizor si in presa. Totusi, de ce e asa de bine? Sa o luam pas cu pas
Bineinteles ca a recicla frigiderul este un lucru bun, asa ni se spune la televizor si in presa. Totusi, de ce e asa de bine? Sa o luam pas cu pas:
 
Economia de energie – Frigiderele si congelatoarele vechi consuma de doua pana la patru ori mai multa energie fata de un frigider nou, eficient energetic. Poti sa economisesti astfel, sume mari de bani, pe parcursul unui an, care, in cele din urma, amortizeaza investitia in noul frigider.
 

Protejezi mediul


Ca sa fim sinceri, cu totii suntem de partea mediului, dar cand vine vorba de pus mana la treaba, parca avem mereu ceva mai important de facut. Daca nu gasesti timp sa mergi pe munte pentru a planta copaci, recicleaza un frigider.
Are o importanta mai mare decat crezi. Frigiderele si congelatoarele contin componente periculoase si toxice pentru mediu. In nici un caz nu trebuie aruncate la gunoi! Participa la programe cum e Marea Debarasare si, intr-un mod facil, vei aduce o contributie foarte importanta la protejarea comunitatii in care traim.

Ce contin frigiderele atat de daunator?

  • Lichidul de refrigerare. Frigiderele fabricate inainte de 1995 contin freon, o substanta ce afecteaza si subtiaza stratul de ozon, daca este eliberata in atmosfera.
    Mai mult, freonul este un potential gaz de sera, adica eliberarea sa contribuie la Schimbarile Climatice Globale.
  • Frigiderele produse dupa 1995 folosesc tehnologii prietenoase cu stratul de ozon; oricum, si acestea trebuie manuite cu grija, continand gaze responsabile pentru efectul de sera.
  • Spuma – Frigiderele fabricate inainte de 2005 sunt izolate cu spuma care contine acelasi freon, ce poate cauza atat subtierea stratului de ozon, cat si schimbari climatice. Frigiderele produse dupa 2005 contin spuma care nu dauneaza nici mediului, nici stratului de ozon.
  • Metale grele, cum ar fi plumb sau mercur, in circuitele din interior.
    Reciclarea este o conditie esentiala pentru a preveni prezenta acestor materiale periculoase in mediul inconjurator.
 
Desi nu pare, otelul este personajul pozitiv in aceasta poveste, pe langa faptul ca este cel care face posibila lipirea magnetilor amuzanti pe frigider. Otelul este reciclabil, practic, la infinit, la fel ca si materialul plastic continut.
 
Asadar, e o idee foarte buna sa oferi o “viata viitoare” frigiderului tau, mai ales ca, in majoritatea oraselor din Romania este foarte usor sa dai la reciclat orice obiect electronic sau electrocasnic.

 
 
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • niculae pe 14 Ian 2014, 14:48
    eu l-am dat la rorec

    am avut si eu un frigider vechi si nu stiam cum sa scap de el. am gasit in cutia postala un pliant de la rorec, vin si il iau de acasa si iti dau pe el 40 de lei. mie mi-a convenit decat sa ma car cu el pe te miri unde..

    0
    0

  • sorina stefan pe 19 Dec 2012, 15:03
    frigidere

    am si eu 12 frigidere si vreau sa le dau

    0
    0

  • sorina stefan pe 19 Dec 2012, 15:02
    frigidere

    am 12 frigidere si as vrea sa le dau

    0
    0

  • cristian pe 25 Aug 2011, 14:45
    frigider arctic

    vand frigider mai vechi arctic clasa energetic B cantitatea in litri 274 pret negociabil

    1
    0

  • ina pe 15 Mar 2011, 12:30
    buna.mai ai frigiderul acela vechi de care spuneai?ma-r interesa sa-mi spui ce pret are?si trimite-mi citeva poze pe adresa mea de mess.astept raspuns.

    astept raspuns urgent.daca mai ai acel frigider ,cit costa astept citeva poze.mersi.

    0
    0

  • Gabriela pe 20 Feb 2011, 12:25
    Reciclare Frigider

    Eu am un frigider vechi. Am cumparat de curand unul nou si cei de la magazin nu au vrut sa-l colecteze pe cel vechi, invocand ca nu este acelasi model cu cel nou achizitionat. Va rog sa-mi spuneti daca pot apela la cineva care ar putea lua frigiderul vechi direct de acasa. Multumesc.

    1
    0

  • voicu pe 15 Apr 2010, 13:08
    :)

    nu merita, nu primesc nimic in schimb, mai bine pastrez ca poate mai incolo o sa imi prinde bine compresorul pt ca e un compresor f bun, care poate produce aer comprimat chiar si pana la 20 bari, de la unele modele de frigider, si as putea sa-l folosesc la o gramada de lucruri. :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod