Şi bărbaţii au suflet. Cum să-l salvezi de povara plictiselii?

E nevoie de o pauză în care el îşi reface rezervele emoţionale. Pentru că-şi asumă prea multe responsabilităţi s-ar putea să se simtă vinovat de eşecuri, aşa că trebuie ajutat
Cred că cei mai mulţi bărbaţi aleg să plece din plictiseală. Într-o dimineaţă se trezesc goliţi de orice sentiment, în loc de inimă parcă le-a crescut o bucată de gheaţă. Se uită în jur, se sperie şi îşi iau lumea în cap.
Nu vor fi mai fericiţi, poate mai trişti, dar ce contează că într-un viitor apropiat vor ajunge în acelaşi punct.
Se poate evita un astfel de blocaj într-o relaţie? De multe ori mi-am pus această întrebare şi cred că răspunsul ţine de cealaltă parte a baricadei, de capacitate femeii de a nu lăsa relaţia să se împotmolească în griji cotidiene şi în responsabilităţi de tot felul.
Mereu e nevoie de ceva nou, de o pauză din tăvălugul cotidian. E nevoie de un moment în care bărbatul îşi poate reface rezervele emoţionale. Pentru că-şi asumă prea multe responsabilităţi s-ar putea să se simtă vinovat de eşecuri, aşa că trebuie ajutat. Iar ajutorul nu poate fi dat decât prin a-i arăta că-l înţelegi foarte bine şi că face suficient. Nimeni nu-i cere să fie supererou zi de zi.
paul-teodorescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod