Şi bărbaţii au suflet. Cu ce zestre vii într-o relaţie şi de ce ai nevoie de ea

Dacă faci paradă cu dragostea ta, dacă îl sufoci cu declaraţiile, o perioadă poate va funcţiona, dar el va avea nevoie de o parteneră de viaţă, de o prietenă cu care să treacă prin bucurii şi dificultăţi
Ai observat ce bine merg relaţiile în care femeia are un ascendent asupra bărbatului?  

Într-un cuplu în care ea are studii superioare, iar el nu, lucrurile se desfăşoară ok. Bărbatul e mai cuminte, o ascultă, se comportă cu un anume respect faţă de iubita lui şi de aici apare mai multă înţelegere.

Bunicul meu care era un bărbat de acţiune se înţelegea bine cu bunica mea pentru că ea era cea deşteaptă, îl învăţase să scrie şi să citească după ce a venit din război, el făcuse doar două clase şi pe alea în patru ani.
O asculta întotdeauna pe bunica mea pentru că o considera deşteaptă.

Ceea ce vreau să spun cu un astfel de exemplu e că nu poţi avea o relaţie de succes dacă partenerul tău nu te aude atunci când vorbeşti. Pentru asta trebuie să aduci în propria relaţie ceva. Probabil că asta înseamnă lada de zestre în mod simbolic. Pentru ca o viitoare familie să reziste, femeia aducea acea zestre pentru a avea un cuvânt de spus, pentru a se bucura de respectul bărbatului. Era, într-un fel, cumpărat.
paul-teodorescu
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 30 Apr 2015, 12:35
    aberatii

    Femeia aduce suflet,inteligenta,frumusete si barbatul ce-ar mai trebui sa aduca atunci?Nimic,ca dupa mintea domnului Paul Teodorescu barbatii sunt niste ignoranti care fac umbra pamantului degeaba.Mai bine te-ai lasa de scris ca n-ai absolut niciun talent,tot ce scrii e aberant si misoginist.

    0
    1

  • sceptica pe 30 Apr 2015, 09:45
    hmm

    de accord dar pana la un punct: cand barbatul incepe sa se simta frustrat de atata desteptaciune si se razbuna systematic pentru cat de mai buna esti decat el. dar e drept, asta ia cativa ani poate pana se ajunge in etapa urmatoare.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod