Sex: 8 tehnici de la experţi pentru a preveni infidelitatea iubitului tău

Într-o lume plină de tentaţii, în care infidelitatea ameninţă orice cuplu mai devreme sau mai târziu, este foarte important să previi, nu să tratezi. Am adunat de la experţi de seamă câteva sfaturi utile pentru cuplurile care vor să-şi ferească relaţia de infidelitate.

Într-o lume plină de tentaţii, în care infidelitatea ameninţă orice cuplu mai devreme sau mai târziu, este foarte important să previi, nu să tratezi. Am adunat de la experţi de seamă câteva sfaturi utile pentru cuplurile care vor să-şi ferească relaţia de infidelitate.

Pentru început, e cazul să elimini cu totul din peisaj cea de-a treia persoană care, voit sau nu, şi-a vârât coada în relaţia voastră. Vina nu aparţine acelei persoane, ci exclusiv partenerilor de cuplu. Undeva de-a lungul timpului, aţi încetat să mai depuneţi efort, iar calitatea relaţiei voastre a avut de suferit. Ca să previi infidelitatea, trebuie să menţii un anumit standard de calitate al relaţiei, te atenţionează specialiştii.

Aşadar, iată 8 tehnici recomandate de experţi, pentru o relaţie de calitate, care, niciodată, nu va fi ameninţată de infidelitate!

1. Fii realistă şi dă-ţi seama cu cine îţi împarţi viaţa

Ai ştiut de la bun început că e un Don Juan? Atunci riscul ca el să te înşele sunt mai ridicate. "Nu încerca să găseşti explicaţii pentru comportamenul iubitului tău, dacă de exemplu întoarce capul după alte femei sau flirtează cu prietena ta. Ar trebui să elimini aceste potenţiale semne prevestitoare ale infidelităţii!", te sfătuieşte Chidi Asika-Enahoro, terapeut de cuplu.

2. Discutaţi sincer şi direct despre infidelitate


Mai ales dacă remarci la iubitul tău semnele prevestitoare de mai sus, e important să-l provoci la o conversaţie deschisă despre infidelitate. "O astfel de discuţie va cimenta tipul de relaţie dintre voi doi. Trebuie să stabiliţi, discutând pe seama unor scenarii ipotetice, ce reprezintă pentru fiecare dintre voi un act de infidelitate şi cât aţi fi dispuşi să iertaţi", adaugă Asika-Enahoro.

"O persoană poate fi de părere că e acceptabil să ai amici de sex opus, în timp ce alta poate fi contra acestor aşa zise prietenii. Adesea, aceste prietenii  nu sunt decât nişte aventuri emoţionale, care curând pot deveni şi sexuale. Dacă unul dintre parteneri are o astfel de prietenie apropiată cu un personaj de sex opus, iar celălalt partener o vede ca pe un pericol, destrămarea acestei prietenii poate fi singura soluţie", e de părere Cindy Holbrook, terapeut specializat în probleme de divorţ.

3. Rezolvă micile probleme din cuplu fără să ajungeţi la mari certuri

Adesea, bărbaţii fug în braţele altei femei pentru a uita de problemele cu care se confruntă acasă. "Fii atentă la schimbările de atitudine ale iubitului tău şi nu lăsa micile neînţelegeri dintre voi să devină probleme monumentale. Pentru asta, e important să comunicaţi relaxat", precizează Natasha Ngonyama, expert în dating.

4. Fii prietena lui cea mai bună

Este esenţial să joci şi rolul de bună prietenă în viaţa lui, nu doar rolul de iubită. "Dacă te vede şi ca pe o bună prietenă, atunci îţi va fi şi mai devotat şi va face tot posibilul să nu te rănească. O iubită poate fi înlocuită imediat, dar un bun prieten este greu de găsit", atrage atenţia Ngonyama.

"Fundaţia unei căsnicii trainice este prietenia!", susţine Cindy Holbrook. Iar ca să-i fii o bună prietenă, terapeutul te sfătuieşte să petreceţi cât mai mult timp împreună, implicaţi în activităţi inedite, cum ar fi o drumeţie pe munte sau o partidă de bowling.

5. Fă-l să se simtă eroul tău

Bărbaţii au nevoie să se simtă apreciaţi. Corpul le este invadat de hormoni ce le oferă o stare de bine, atunci când ştiu că sunt priviţi ca nişte eroi. Acest coctail hormonal îi determină pe mulţi să înşele, atunci când n-au parte de apreciere acasă. "Îţi aduci aminte cum îi gâdilai orgoliul la începutul relaţiei. Flatează-l din nou şi din nou, iar el va simţi nevoia să te bucure şi mai tare", afirmă Sherri Nickols, terapeut în relaţii de cuplu.

Expertul în dating, Natasha Ngonyama consideră că bărbaţii pe bună dreptate ajung să nu se mai simtă apreciaţi într-o relaţie: "Plăteşte el când ieşiţi în oraş, te ajută cu treburile casnice, îţi masează picioarele şi îţi acceptă schimbările de dispoziţie, dar tu nu-i spui nici un <mulţumesc>. Aşa că ar fi cazul să-l cicăleşti mai puţin, iar ocazional, de ce nu, să-i oferi câte un cadou neaşteptat."

6. Transformă-te în amanta lui

La un moment dat rutina îşi face apariţia în orice relaţie. Şi deşi vă oferă o anumită siguranţă, în plan sexual vă poateface să simţiţi că ceva lipseşte. În loc să joci rolul de femeie cuminte în aşternut, schimbă rutina! "De ce să nu-l laşi să te înşele chiar cu tine? Revigorează viaţa voastră sexuală cu un strop de intrigă şi mister. Trasformă relaţia voastră într-o aventură în care tu joci rolul celeilalte femei", te îndeamnă Nickols.

7. Povestiţi-vă fanteziile sexuale

"Fanteziile neîmplinite pot activa dorinţa de a le experimenta cu orice preţ, chiar şi cu altă persoană decât partenerul de cuplu", avertizează Natasha Ngonyama, expert în dating. "Aşa că ar trebui să-l încurajezi să ţi le dezvăluie, fără să te arăţi mai apoi dezgustată de ceea ce-i trece prin minte. Fii dispusă măcar să vorbiţi liber despre ele", te sfătuieşte Ngonyama.

8. Gesturile de zi cu zi contează enorm

Chidi Asika-enahoro, terapeut în relaţii de cuplu şi expert în hipnoză, îţi propune câteva mici gesturi romantice care menţin relaţia interesantă:

  • Ieşiţi doar voi doi în oraş
  • Organizaţi escapade romantice măcar în weekenduri
  • Răsfăţaţi-vă cu masaje
  • Gătiţi unul pentru celălalt
  • Fiţi atenţi la micile motive de bucurie în cuplu
  • Fiţi tandri şi înţelegători unul cu celălalt
  • Ţineţi cont unul de părerea celuilalt
  • Nu uitaţi să vă complimentaţi

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod