Sarbatori cu rudele? Se poate!

Sarbatorile ar trebui sa reprezinte o perioada de liniste si armonie, intalniri cu cei dragi si petrecerea timpului in mod placut in compania acestora. Insa lucrurile nu stau intotdeauna astfel si, pentru multe cupluri...
Sarbatorile ar trebui sa reprezinte o perioada de liniste si armonie, intalniri cu cei dragi si petrecerea timpului in mod placut in compania acestora. Insa lucrurile nu stau intotdeauna astfel si, pentru multe cupluri, vacantele, sarbatorile sau alte evenimente de familie creeaza stres in cadrul cuplului, agitatie si nervozitate.

Sunt numerosi factori care te impiedica sa iti vizitezi parintii sau socrii si, cu siguranta, nu esti singura care se afla in aceeasi situatie: distanta, obligatiile de familie, resursele financiare, responsabilitatile de la locul de munca, o stare de sanatate precara, mijloacele de transport pe care nu te poti baza, conflicte legate de program, diferentele religioase, conflictele personale, problemele legate de control etc., toate acestea sunt motive care te pot impiedica sa participi des la reuniunile de familie.

Cu toate acestea, se cer solutii si abordari noi ale problemei.
Iata cateva alternative pe care este bine sa le iei in considerare:

Este preferabil sa iti planifici vizitele de familie, in special daca acestea trebuie facute la distante mari, in alte zile decat cele de sarbatoare. In acest fel, eviti aglomeratia si stresul inerente din aceasta perioada.

In timpul sarbatorilor, poti petrece o zi sau doua alaturi de parinti sau socri. Chiar daca nu veti sta impreuna toata perioada, este in regula sa va intalniti macar pentru cateva zile.

Atunci cand mergi in vizita la rude, este recomandabil sa iti faci rezervare la un hotel din apropiere. Astfel, te vei putea bucura de toata libertatea de care ai nevoie, vei putea petrece ore minunate alaturi de cei dragi si vei atenua stresul care poate aparea la oricare dintre cei implicati in astfel de vizite...

Rezervarile la hotel sunt utile si in cazul in care, din diferite motive, esti nevoita sa calatoresti insotita de un animal de companie, daca suferi din cauza unor alergii, preferi sa ai propria camera de baie, ai nevoie de mai multa intimitate sau, pur si simplu, iti doresti sa poti respira in voie sau sa iei pauze atunci cand doresti.

O data pe an, ia in considerare inchirierea sau rezervarea unor mese intr-un local sau restaurant (in nici un caz nu iti pune casa la dispozitie!), unde sa aiba loc reuniunea cu intreaga familie, mai ales daca aceasta este numeroasa.
Asigura-te ca momentul pe care il alegi pentru aceasta intalnire nu interfereaza cu nici o sarbatoare importanta, pentru a nu te suprapune cu planurile vreunuia dintre membrii familiei.

Atunci cand iti petreci timpul alaturi de toti membrii familiei, fie ca acest lucru se petrece la tine acasa sau la ei acasa, asigura-te ca asteptarile, restrictiile si regulile casei au fost explicate, intelese si acceptate, pentru o mai buna intelegere si comunicare.

O data ce ai urmat toti acesti pasi, suntem absolut convinsi ca sarbatorile alaturi de socri sau alte rude nu se mai infatiseaza asemenea unui cosmar nesfarsit... Se spune ca vizitele scurte sunt mai bune. Nu suntem siguri suta la suta de acest lucru, dar stim ca este preferabil sa nu exagerezi...

Momentele petrecute impreuna cu intreaga familie trebuie sa fie memorabile - lucrurile rare se apreciaza in consecinta.
Tocmai de aceea, este indicat sa se faca eforturi de toate partile pentru ca intalnirea sa fie de neuitat. Va dorim sa aveti sarbatori fericite si... fara stres!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod