Spiritul Craciunului la tine acasa!

Asa cum se intampla in cazul celor mai multi dintre noi, sarbatorile ne prind cu pregatirile pe ultima suta de metri. Obositi dupa o zi de munca si dupa shopping, nu mai avem nici timp, nici energie pentru decorat locuinta.

Asa cum se intampla in cazul celor mai multi dintre noi, sarbatorile ne prind cu pregatirile pe ultima suta de metri. Obositi dupa o zi de munca si dupa shopping, nu mai avem nici timp, nici energie pentru decorat locuinta. Cu toate acestea, Craciunul se apropie si oricine isi doreste sa creeze o atmosfera festiva si speciala. Pentru cei mai ocupati, iata cateva idei simple si rapide pentru a adauga un plus de stralucire casei tale.

1. Fundite... peste tot!

Leaga funde generoase de spatarele scaunelor, de sfesnice, tulpinile plantelor de apartament, coronite, ghirlande, manerele rafturilor, draperii si, bineinteles, de clante.

Fundele sugereaza ideea de sarbatoare, iar panglicile pe care le alegi trebuie sa se potriveasca cu restul decorului.

Tocmai de aceea, te sfatuim sa alegi funde in culori si modele care se "asorteaza" cu celelalte elemente de mobilier si nu numai.

Nu este obligatoriu sa te rezumi la culorile rosu si verde. Daca alte nuante nu te incanta foarte mult, poti opta oricand pentru argintiu sau auriu.

Pentru fundite, alege materiale care nu se deterioreaza - este important sa poti face si desface fundele cu usurinta (si fara urme vizibile!) de fiecare data cand ai nevoie de ele, respectiv anual. Astfel, pe termen lung, vei economisi bani si vei avea o colectie pe cinste.

La finalul sarbatorilor, desfa funditele si calca-le cu delicatete - fundele nu se vor "strica", iar panglicile vor fi pregatite pentru anul viitor!

2. Toata luna decembrie, foloseste tacamuri si farfurii cu specific de sarbatori.

Scoate de la "naftalina" toate vasele care au un aer festiv.

Magazinele ofera in aceasta perioada reduceri deosebite, astfel incat vei putea gasi cu usurinta un serviciu de ceramica sau portelan cu modele interesante si in spiritul Craciunului.

Cumpara in fiecare an una sau doua farfurii de servit noi.
In curand, vei avea atatea vase incat vei putea organiza adevarate festinuri!...

3. Stinge luminile!

Aranjamentele cu lumanari parfumate, asezate pe masa din sufragerie sau living room, si cina la lumina difuza si romantica a lumanarilor sunt tot atatea detalii care conteaza. Chiar daca meniul serii nu este unul special, lumanarile pot schimba complet atmosfera, creand senzatia unei petreceri... private! Astfel, orice masa va fi una deosebita.

Nici camera de baie nu trebuie sa "scape" nedecorata. Un aranjament din lumanari tubulare, inalte, poate decora cu succes marginea chiuvetei sau a cazii. O baie relaxanta va face minuni! Daca ai copii de varste mici, fii foarte atenta in preajma lor - lumanarile aprinse trebuie supravegheate intotdeauna de un adult.

4. Detalii de final

Coronitele din brad sunt decoratiuni excelente pentru aceasta perioada de vacanta.
In plus, pot fi un cadou minunat! Foloseste din plin culorile acestui sezon, pentru o atmosfera ideala de sarbatori si, pentru incantarea auzului, asculta colinde si cantece specifice Craciunului.

Bucatele gustoase si bauturile nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa de sarbatori, insa mare grija la consumul acestora! Excesele dauneaza intotdeauna...

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod