Poveste adevărată: "După ce ne-am căsătorit ne-am dat seama că nu ne mai iubim"

Sunt de zece ani cu Victor şi deşi relaţia noastră nu a strălucit niciodată sub niciun aspect, faptul că amândoi avem o vârstă (36 eu şi 40 el) precum şi dorinţa de stabilitate ne-a făcut să oficializăm legătura noastră.
Sunt de zece ani cu Victor şi deşi relaţia noastră nu a strălucit niciodată sub niciun aspect, faptul că amândoi avem o vârstă (36 eu şi 40 el) precum şi dorinţa de stabilitate ne-a făcut să oficializăm legătura noastră. Totuşi, după zece ani de relaţie şi jumătate de an de căsnicie cu acte în regulă m-am îndrăgostit de altcineva şi mi-am dat seama că din viaţa mea lipsea exact ce era mai important: dragostea.

Nu sunt o aventurieră, dacă aş fi citit undeva o poveste similară cu a mea aş fi dat imediat vina pe femeia nestatornică. Niciodată nu am fost de acord cu amantlâcurile şi cu înşelătoriile, nu am înşelat şi, la rândul meu, pretind acelaşi lucru de la partener. Totuşi, iată, mă văd pusă în situaţia de a alege: îmi înşel bărbatul ca să văd dacă dragostea cea nouă e suficient de puternică sau îl părăsesc şi merg la noroc?

Legătura mea cu Victor nu a fost, cum spuneam, o mare dragoste.
L-am cunoscut după o mare decepţie în amor, celălalt mă părăsise pur şi simplu fără un cuvânt. Am suferit şi l-am ales pe Victor ca suport moral şi eventual de răzbunare. Mi-a fost clar destul de curând că nu ne potrivim, dar ca orice femeie care crede că îşi poate schimba bărbatul am sperat că ne vom adapta.

Şi ştiţi cum trece viaţa. Cu bune şi rele. Au fost din ambele categorii. Ne distrăm bine împreună, dar Victor poate fi câteodată şi un individ nesuferit şi chiar violent. Am avut parte de multe, nu le detaliez, pentru că nu vreau să-i fac lui un portret demonic, scoţându-mă pe mine mai bună. Probabil că în timp am avut amândoi contribuţii la erodarea relaţiei.

Cert e că anul trecut am decis să ne căsătorim. A fost o perioadă bună în viaţa noastră, Victor a început să câştige mai bine, se simţea mai bărbat – de regulă eu câştig mai mult în casă - şi am crezut că după atâta timp ăsta e pasul firesc.


Numai că relaţia a rămas în esenţă aceeaşi. Nu poţi să schimbi un om de 40 de ani care s-a învăţat cu o anume conduită acasă. Oricât de bine i-ar merge pe plan profesional. Poate că nu aş fi avut niciodată gânduri de despărţire dacă nu l-aş fi cunoscut pe Dan. Un tip care a venit în schimb de experienţă la mine la serviciu, el fiind din alt oraş. E un şarmant. Are succes la femei şi pare că ne joacă pe toate pe degete. Numai că, surpriză, aparent a pus ochii pe mine.

Evident mă simt măgulită, pentru că e un bărbat bine şi pentru că eu niciodată nu am avut încredere în mine. În felul în care arăt ca femeie. Lesne de înţeles, deci, că mi s-au aprins călcâiele după el. Partea dură a venit în momentul în care Dan mi-a cerut să aleg odată pentru totdeauna: el sau Victor.
Nu am călcat strâmb încă, nu l-am înşelat pe Victor decât cu gândul.


În balanţă atârnă acum o căsnicie fadă, în care nu se mai petrece nimic după 10 ani – nici măcar nu cred că-l mai atrag fizic pe Victor - şi o potenţială relaţie explozivă cu un bărbat şarmant, dar care mi-a spus destul de franc că nu crede în monogamie şi în relaţii de durată. Ce îmi propune Dan e să explorăm sentimentele noastre reciproce şi să vedem unde ne duc.

Ce să aleg?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro
.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • suzi pe 30 Ian 2019, 16:09
    curioasa

    eu vreau sa stiu ce ai facut pana la urma si cat de tare te-a schimbat decizia pe care ai luat-o. succes!

    0
    0

  • costelcoste pe 29 Mar 2013, 16:12
    infidelitate

    gagic-o, daca doar asa te pot numi,pentru ca nu cred ca meriti sau ai merita sa te numesc,eu iti spun sa cauti fericirea si sentimentele la cel de langa tine,nu in curtea altuia ca nu o sa te faca mai mult decat esti de femeie,ai sa ramai una si aceeasi persoana poate putin mai femeie usoara sau libera de contract,cum vrei tu,fi tu cu picioarele pe pamant si detaseazate de asemenea fantezii care nu isi au locul,respectati barbatul si pe tine cu familia si bucurate de darurile vietii ce ti sa dat,nu mai asculta povestile de adormit copii,stai pe perna ta ca stai bine,.

    1
    0

  • marinela pe 26 Iul 2012, 14:06
    e aiurea

    eu cred ca ar fi mai bine sa desfaci aceasta casnicie,iar in ceea ce priveste relatia cu dan ,daca eti sigura ca alaturi de dan te vei simti mai sooper atunci teas sfatui sa ramii cu dan,decizia iti apartine \

    3
    0

  • MeL pe 24 Ian 2012, 01:27
    mda

    M-am identificat cu tine in anumite parti... singuratea in doi, sentimentul ca pur si simplu nu mai e nimic de facut, posibile tentatii... Dar eu nu as renunta niciodata pentru altcineva. Daca faci acest pas, trebuie sa fii convinsa ca iti va fi mai bine tie. Eu te-as sfatui insa in prima instanta sa iei o distanta pur si simplu, o separare, sa vezi cum te simti. Separare de ambii, doar tu cu tine. Imi pare ca aveti de discutat ;)

    1
    1

  • ionela pe 20 Ian 2012, 09:49
    treci mai departe

    ce-i si viata asta...tocmai am primit si eu lovitura de gratie din partea sotului. chiar ieri am aflat ca ma inseala ..cu dovezi niste convorbiri pe mes cu mai multe doamne si domnisoare dintre care cu una sigur sa culcat pt ca exclama cat de bine s-au simtit impreuna....dupa 12 ani de casatorie si un copil 11ani...eu 33de ani el 43...nasol nu? ei fetelor eu ce sa fac?ca lacrimi nu mai am sa stau cu un om pe care l-ma iubit mai mult ca viata mea si m-a dezamagit sau sa-mi vad de drum alaturi de fetita mea?

    5
    0

  • oana pe 18 Ian 2012, 14:40
    maria solomon

    Tot ce sa putea sa-ti spun eu la varsta mea(22 ani),e ca ma impresionat mult povestea ta de viata in care nu ai simtit dragostea adevarata si bucuria de a avea o casnicie fericita.Eu cred ca tu esti cea mai importanta si in primul rand la tine trebuie sa ta gandesti,iar daca vrei sa o iei de la capat trebuie sa te gandesti si la riscuri...nu cred ca acest dan te merita,dar sotul tau nici atat...iti doresc mult succes in viata si sa iei decizia corecta pentru tine,fara sa te aventurezi prea mult,pentru ca tot tu vei suferi...

    1
    1

  • oana pe 18 Ian 2012, 14:38
    maria solomon

    Tot ce sa putea sa-ti spun eu la varsta mea(22 ani),e ca ma impresionat mult povestea ta de viata in care nu ai simtit dragostea adevarata si bucuria de a avea o casnicie fericita.Eu cred ca tu esti cea mai importanta si in primul rand la tine trebuie sa ta gandesti,iar daca vrei sa o iei de la capat trebuie sa te gandesti si la riscuri...nu cred ca acest dan te merita,dar sotul tau nici atat...iti doresc mult succes in viata si sa iei decizia corecta pentru tine,fara sa te aventurezi prea mult,pentru ca tot tu vei suferi...

    4
    0

  • Doinita pe 17 Ian 2012, 14:48
    Ptr.Anca -trezeste'te!

    Draga mea ,povestirea ta nu este una atipica ci o intalnim deseori la persoanele vulnerabile.Eu ,asa te vad .Usor de manipulat dar si predispusa la a suferi.In fond ,este alegera ta ,alegere pe care o vei face si ptr.care vei fi responsabila .In aceeasi situatie am fost si eu acum 20 de ani .Nu mi'am iubit sotul , m'am aruncat in aceasta relatie ptr.a'mi gasi stabilitatea ,linistea am spus ca de atat voi avea nevoie si imi va fi deajuns.Nu a fost asa ,s'a dovedit a fi contrariul a ceea ce eu am sperat.Toata viata l'am amenintat ca'l voi lasa ...insa,nu l'am lasat .De fapt erau frustrarile mele ,lipsa mea de iubire pe care o simteam ca fiind lipsa de respect a lui fata de mine .Sa sti ca orice actiune a noastra in timp are o reactiune.Lipsa iubirii aduce neiubire -ura ,distantare .Lipsa intelegerii -neintelegere .Lipsa armoniei aduce dizarmonie si tot asa .Barbatii sunt ca si copii .Unii sunt mofturosi vor totul ,apoi ,se plictisesc si vor altceva ,trebuie doar sa le trezesti interesul asupra acelui lucru .Spui ca sotul tau parca nu mai are interes sau s'a distantat de tine ,este exact cum ai spune :Doamne ,dar departe te mai simt de mine!Nu,El este mereu aproape de noi numai ca noi ne'am distantat de El si ne simtit atat de departe .Draga mea (departe gandul de mine sa te jignesc )Te vad la criza varstei ,usor de manipulat .Am invatat sa'mi respect sotul si sa vad partea buna a lucrurilor .Nu l'am inselat niciodata (desi sunt o femeie frumoasa nu'mi demonstrez varsta daca pot spune ca tinerii ma privesc ca fiind una de'a lor:)Am primit multe priviri directe ,insistente ,complimente care mi'au facut placere insa .Dar stii care'i chestia?ca sunt a naibii de desteapta si nu ma imbat cu apa .Nu a incercat insa nimeni sa depaseasca limita bunului simt numai ptr.simplu fapt ca ma respect f.mult ca femeie .Imi respect statutul de sotie ,chiar daca intervine rutina in casnicia noastra,nu s'a pierdut respectul, nu in totalitate :)(de multe ori iese scantei ). Imaginatia'i bogata si iti imaginezi o viata fericita .Dar ce'i fericirea decat o stare ?Cand simti o schimbare de atitudine (proasta)schimba'ti starea si alege ca ziua sau momentul respectiv este o lectie pe care trebuie sa o asimilezi si sa inveti din ea.Acum ,indiferent ce'ti vom spune noi draga Anca este echivalent cu 0 barat ,alegerea iti apartine .Tu vei trage consecinta alegerii tale .Daca tipul respectiv ti'a dat de ales se vede prea bine ca este un tip egoist.fara scrupule si cam i se rupe de nefericirea altuia .Ori....sa nu'ti cladesti niciodata fericirea pe nefericirea altuia ca'ti vor veni toate inapoi ca un bumerang .Ce daruiesti ...aia vei primi.Deci ,daruieste sotului tau ingaduinta,iubire sau consideratie ,respectul cuvenit si vei primi sub alta forma inmmiit ceea ce daruiesti.Nu te iubeste draga mea acest Dan,esti ptr.el un trofeu (sau nici macar atat)o cucerire doar ,trofeul esti ptr.sotul tau care poate nu stie sa exprime ceea ce ar vrea demult .Ajuta'l ,transmite'i ganduri de iubire zilnic .Orice gand transmis aduce asupra ta acelasi efect .Gandurile sunt cuvinte nespuse ,sunt f .importante si ajung la destinatie .Ai grija ce doresti ...ca s'ar putea sa se intample .Tu stii sigur ,instinctul tau iti spune ca te aventurezi in necunoscut ,inima ta tanjeste dupa afectiunea pe care nici tu nu o poti da la randu'ti ,iar trupul care este secondat de instinctul animalic ar vrea sa simta desfatarea atingerii .Stiu ca in mintea ta (spatiul iluzoriu )ai un ideala (toti avem asa)dar ca si intr'o carte ,detaliile sunt usor de inteles .Cartea bate filmul .Te sfatuiesc sa nu judeci cartea dupa coperta ...citeste'o intai.Iti doresc ,lumina in drumul tau ,pace in suflet si iubire pe care sa stii sa o daruiesti ...si vei primi ceea ce transmiti !

    7
    1

  • Adi pe 16 Ian 2012, 19:07
    :)))

    refuz sa cred ca un om fie ea si femeie poate sa fie asa prost , refuz sa cred asta:))))

    12
    4

  • geramina pe 16 Ian 2012, 04:23
    maria solomon

    ai spus singura ca dan e un sarmant,cu noroc la femei si va joaca pe toate pe degete,deci ..............si ca nu aveai de gand sa te desparti de sotul tau daca nu il cunosteai pe dan .poate ca in casnicia ta a intervenit rutina.incearca sa schimbi ceva sa vezi unde e fisura.daca nu ere o dragoste mare nu stateati impreuna 10 ani.poate daca va ganditi la un copil viata se schimba cu venirea lui pe lume.esti la o varsta bunicica.nu mai ai timp de esecuri si dfecaderi.succes

    4
    6

  • Ana pe 15 Ian 2012, 21:00
    nu victor, nu dan, ci viata ta

    Casnicia ta nu ar trebui sa depinde da un Dan sau altul, ci de calitatea relatiei tale cu sotul tau. Cat despre Dan - poate ca rolul sau nici nu este acela de a fi cu tine pentru totdeauna, ci doar de a-ti arata ca nu esti fericita. Trebuie sa decizi ce ai de facut pentru a fi fericita. Aminteste-ti ca viata nu este construita din garantii. Daca am construi pe garantii nu am invata niciodata nimic.

    7
    1

  • Alex pe 15 Ian 2012, 16:35
    asigura-te ca e ceea ce vrei ..inainte sa intentezi divort ...fii discreta

    Fii sigura ca : 1. Este o varianta mai buna a ceea ce vrei sa lasi in urma 2. Ca esti mai mult decat o aventura pentru Dan. 3. Ca poti sa o iei de la capat, in cazul in care nu merge cu Dan ... cu tot ce inseamna intalniri, cautari

    7
    1

  • gabi pe 15 Ian 2012, 15:39
    ...

    Eu zic ca ai stat destul, deja prea mult intr-o relatie care nu te-a implinit in nici un fel. In fond, ce ai de pierdut? Ce trebuie sa schimbi in primul rand este sa ai incredere in tine!! Cu Victor, Dan sau fara ei, ai incredere in tine si nu astepta ca un barbat sa umple golul din viata ta! Traieste-ti viata!

    9
    0

  • Cristina pe 15 Ian 2012, 12:19
    gandeste te la tine

    nu e corect sa ti parases ti sotu si poate nici cu Dan nu o sa ramai dar din ce spui tu de fapt tu traiesti in aceea casnicie o singuratate in doi, risca nu stii cum e destinul.

    7
    1

  • @2np pe 15 Ian 2012, 11:22
    Parerea mea

    Dupa parerea mea ar trebui sa renunti la aceasta casnicie, deoarece, pana la urma urmei pe ce se bazeaza o casnicie sau o relatie? In special pe dragoste, nu? iar daca intre voi aceasta este absenta, relatia este doar de forma si si va tine uniti fara niciun rost. Pe de alta parte, acest Casanova, Dan, nu stiuce intentii are si cat de serios este..sau cel putin cat de serioase sunt propunerile sale.. Fie ca vei continua relatia cu Dan, fie ca nu, dupa parerea mea ar trebui sa te eliberezi din aceasta casnicie fada

    8
    0

  • elena pe 15 Ian 2012, 10:06
    incearca

    daca nu mai simti nimic pentru actualul si nu sunt copii la mijloc,go for it.mai bine regreti ce ai facut decat ce nu ai facut.

    8
    3

  • Bordea Cornelia-Anca pe 15 Ian 2012, 03:14
    ... e destul de aiurea

    parerea mea ca tu trebuie sa te gandesti ce iti doresti si daca iti doresti sa traiesti altceva decat ceea ce traiesti acum si nu te gandesti la un copil si vrei sa traiesti alte experiente incearca cu dan sa vezi ce iese dar totul cu conditia de a lua in calcul de la inceput faptul ca ceea ce va fi intre tine si dan poate sa nu duca la ceea ce ai acum si anume o casnicie si sa se lase cu urmari grave in ceea ce te priveste sau nu ...ideea e ceea ce simti .gandes-tete bine si muklt sucess

    4
    2

  • Lala. pe 15 Ian 2012, 02:38
    ...

    Mi se pare absurd ce gandesti tu ! Nu cred ca se merita sa iti parasesti sotul pentru un barbat care nu isi doreste nimic serios...si...foarte probabil o sa te paraseasca pentru alta ! ;) Oricum, iti doresc mult succes.

    8
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod