Exista viata si dupa divort!

A trecut vremea cand femeile celibatare inspirau mila si erau privite drept femei singure. Secretul lor? Stiu sa foloseasca la maximum atuurile pe care viata pe cont propriu li le ofera si de care femeile care traiesc in cuplu nu pot beneficia, de foarte multe ori. Ceva mai dificila este trecerea de la statutul de femeie maritata la cel de femeie singura, divortata.
A trecut vremea cand femeile celibatare inspirau mila si erau privite drept femei singure. Secretul lor? Stiu sa foloseasca la maximum atuurile pe care viata pe cont propriu li le ofera si de care femeile care traiesc in cuplu nu pot beneficia, de foarte multe ori. Ceva mai dificila este trecerea de la statutul de femeie maritata la cel de femeie singura, divortata.

Aici, marturisirile celor care au trecut printr-o astfel de experienta reprezinta tot atatea argumente ca viata merita traita si altfel decat in cuplu si ca, uneori, iti ofera oportunitati de care nu ai fi putut benefica daca erai sotie.

Mi-am luat masina!


Ioana P. are 37 de ani. Are o casa la ultimul etaj, undeva in Bucuresti, si o fata de 14 ani. Acum sase luni s-a terminat divortul. Fostul sot a fost primul barbat din viata ei. A inselat-o, a folosit-o, a batut-o. La un moment dat, Ioana nu a mai suportat. A divortat.

Ioana marturiseste: "Mi-a fost foarte, foarte greu. Nu stiam ce sa fac. Imi era rusine. Prima luna singura, parca am fost pe alta planeta. Nu stiam ce sa fac, cum sa fac, nu stiam cum sa ma port. Imi era mila de fetita mea, imi faceam procese de constiinta pentru faptul ca o privasem de relatia cu tatal ei.

Culmea, prin fiica mea mi-a revenit pofta de viata si puterea de a ma lupta pentru binele nostru.
Fiica mea mi-a spus, intr-o zi, ca am albit. 'De ce nu te vopsesti?', mi-a sugerat ea. Asta am si facut. Am nimerit pe mana unei coafeze excelente. Parca mi-a citit in suflet. M-a schimbat complet. M-a tuns, m-a vopsit... m-a schimbat! In lunile divortului, cand am trecut printr-o serie de scandaluri cumplite, am slabit aproape fara sa-mi dau seama. Abia dupa vreo doua luni am vazut ce silueta frumoasa aveam. Mi-am facut curaj si m-am dus la o sala, modesta, de cartier. Nu pot sa va spun ce bine mi-a facut. Ma simt alt om".

Ioana povesteste in continuare: "La divort, fostul meu sot a luat masina, la care tineam foarte mult si pe care, din cand in cand, o conduceam si eu. Acum doua luni, am facut un efort, am luat cel mai mic credit pe care il puteam lua, mi-au dat si parintii niste bani si mi-am luat o masina. Mica, dar buna si frumoasa. Masina la care visam din studentie. Una peste alta, am revenit la viata. Sunt fericita, ma ocup de fiica mea, de mine. Muncesc, am gasit si un job part-time, am bani... Viata este frumoasa!".

M-am luptat sa imi salvez casnicia inca din ziua nuntii


Eva are 27 de ani. A divortat dupa cinci ani de casatorie.

"Mariajul meu a fost un esec. Am luptat sa-l salvez inca din ziua casatoriei. Nu am reusit, asa ca am renuntat. Dupa divort, m-am redescoperit pe mine. Fac lucruri pe care nu puteam, nu aveam cand sau nu aveam voie sa le fac. Citesc, ascult muzica. Mi-am umplut casa cu flori, fac yoga, calatoresc - pentru ca asta este o parte din meseria mea. Am fost uimita ce bine ma pot simti eu insami in pielea mea!", declara Eva.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia pe 12 Iul 2014, 18:46
    Statut social"divortata"

    Mai grav decat faptul ca te desparti de partener este faptul ca vei avea acel statut de "divortata" si acel certificat de divort toata viata,lumea te va judeca dupa acel statut.Imi pare rau ca m-am casatorit, ca acum la despartire eram "necasatorita"nu "divortata".Chestia asta ma enerveaza cel mai tare. Daca s-ar pute dupa un divort sa se stearga tot din evidente,sa revenim la statutul de "necasatorit"asa cum ne-am trezi dintr-un vis urat ar fi mult mai simplu,dar acest statut ma face sa ma simpt prost,umilita,vinovata.

    0
    0

  • Vali pe 7 Oct 2013, 12:27
    Tampenii

    Doamne ce stupiditate de articol!!!!!!!!!! Astea sunt motive pentru divort? Adevaratele probleme sunt altele, in nici un caz aberatiile pe care le-ati postat voi! Nu faceti decat sa incurajati divortul pentru motive infantile!!!

    0
    0

  • Diana pe 30 Iun 2011, 16:43
    buna!

    Nu stiu de unde sa incep sa o iau de la capat,am 22 de anio fetita de 2 ani si vreau sa divortez de sotu care ma umileste in ultimul hal,ma bate,ma injura nu mai suport viata asta desi il iubesc din tot sufletul pe primul si singurul barbat din viata mea...:(

    1
    0

  • andra pe 24 Mai 2011, 12:19
    divort !

    eu nu pot trece peste faptul k m-am despartit de sotul meu,am 22 de ani si 2 copii,un baiat de 4 ani si o fetita de 9 luni,sotul meu ma inselat cu nasa fetitei,knd am realizat era prea tarziu,pt k eu am stat in casa am avut grija de copii de casa de el si el la lucru,unde si-au facut timp si pt ei!dupa 6 ani imi spune k nu ma mai suporta si sa plec d l el!sa i-au copii k el isi va face datoria de tata,dar copii nu au nevoie doar de bani ci si de un tata ,baiatu plange mereu sa mergem acasa,nu stiu cum sa ii mai explic!cel mai tare ma doare k nu ma pot resemna eu,pt k il iubesc,a fost primul si singurul barbat din viata mea!

    1
    0

  • elvira pe 24 Apr 2009, 17:07
    pentru 123_eva

    si inca ceva.... ca ti-am citit elucubratiile si m-am enervat.... s espune apologia nu apogeul! ai vrut sa spui apologia (adica pledoarie in favoarea a ceva), nu apogeul (care inseamna culmea, varful unei actiuni, al unui demers).... iar in rest esti o femeie limitata si mi-e mila de tine! stai probabil cu o bruta de barbat alaturi si inghiti ca tuta de rusinea de a fi femeie divortata. Eu am divortat acum patru ani si dupa cateva luni de deruta, am revenit la viata si ma simt excelent. Am cunoscut alt barbat si mi-am dat seama ca proasta am fost sa stau langa un om care nu ma merita! Felicitari autorului, din nou!

    0
    0

  • elvira pe 24 Apr 2009, 16:55
    divortul este o necesitate

    Cand esti abuzata, chinuita, cand esti doar un instrument, divortul este o necesitate. Mi-a placut materialul pentru ca femeile, sufletiste si de cele mai multe ori proaste (nu in sensul strict al cuvantului), sufera, iar cele de mai sus sunt o pledoarie impotriva suferintei, nu o pledoarie pentru divort. Teoriile religioase cu taci si sufera de dragul copiilor, sau barbatului ii este permis ceea ce femeia nu are voie sunt tampenii. Femeile trebuie sa stie ca sunt puternice ca nu depind de un barbat, ca se pot descurca singure si ca o fac mai bine decat barbatii. MIE MI-A PLACUT TEXTUL. BRAVO AUTORULUI. CAT DESPRE COMENTARIILE EVEI.... CRED CA ESWTE O IPOCRITA!

    1
    0

  • 123_eva pe 24 Apr 2009, 11:39
    pentru alina

    Alina, citeste cu atentie asa zisele motive. Si sa intelegi cat de marunte sunt: ca poti sa mananci cat vrei, ca poti sa te lafai in tot patul... ca poti sa iti cumperi niste pantofi care iti plac tie, etc. daca tu crezi ca viata se reduce la a manca doar, e parerea ta. Articolul este o pledoarie pentru a ramane singura. Incurajarea divorului. "Dezbina si imparateste". Si cine spunea asa? Nu spune nimeni sa stai langa cineva, care iti face viata un calvar. Dar, hai sa vedem toate aspectele.

    0
    0

  • alina pe 24 Apr 2009, 10:12
    pentru 123_eva

    ... dar drama ei nu s epune la socoteala? copii inteleg mult, vad, stiu sa faca diferenta dintre bine si rau. Vad chinul mamei lor! Nu poti sa stai alaturi de un am care te chinuie doar de ragul copiilor. Barbatii stau alaturi de o femeie de dragul copiilor, renunta la aventurile si rautatile lor de dragul copiilor si din respect pentru femeia de aleturi? NU! Divortul nu este o drama este o cale de a continua in normalitate viata singura pe care o ai!

    0
    0

  • 123_eva pe 24 Apr 2009, 00:45
    Tipic 2

    6. Faci ce vrei cu banii tai! Pai oricum asa faceai si inainte. 7. Baia este toata a ta. Capacul de la vasul de toaleta nu mai ramane ridicat! In plus, la baie se pastreaza curatenia o saptamana, nu doar 24 de ore... De fapt, toate sunt ale tale. 8. Te poti intoarce acasa la ce ora vrei si te poti uita la ce filme doresti. Vezi (2) 9. Poti sa mananci toate combinatiile pe care el nu le suporta. Poti manca doar ce iti place! De fapt pana acum ai rabdat de foame sa nu te ingrasi. 10. Iti poti face noi prieteni, poti descoperi lucruri noi, oameni noi, locuri noi. In fond, ai o viata intreaga inainte! O viata inainte, DOAR PENTRU TINE. La capatul ei, o sa vezi ca ai trait singura, Un articol stupid care face apogeul divortului. De ce nu vorbeste de drama adevarata care se ascunde in spatele lui? Drama copiilor?

    0
    0

  • 123_eva pe 24 Apr 2009, 00:43
    Tipic

    1. Tot ceea ce este bun in frigider este doar pentru tine. Nu imparti cu nimeni nici inghetata, nici ciocolata, nici sticla cu bere. Egocentrism. Tendinta de ingrasare. Traieste doar pentru tine. 2. Poti flirta cu cine vrei, poti aduce acasa pe cine vrei... Nicio restrictie! Poti suci cate capete vrei! Deci poti sa devii o curva. Ca deh, se poarta si de fapt asta iti doreai si duceai lipsa. Ce argument stupid. 3. Tot patul este al tau. Poti dormi pe ce parte a patului vrei, iar patura este toata a ta! Si poti folosi toate tricourile, pijamalele in care te simteai bine si pe care el le numea "moartea pasiunii"... Ridicarea egocentrismului pe un piedestal. Totul este al meu. Sa nu imparti nimic. 4. Nu imparti cu nimeni spatiul din sifonier. Vezi- (3) 5. Nu comenteaza nimeni de ce ti-ai cumparat pantofii aceia... urati. Dar tu, cand comentai, cum era? 1. Tot ceea ce este bun in frigider este doar pentru tine. Nu imparti cu nimeni nici inghetata, nici ciocolata, nici sticla cu bere. Egocentrism. Tendinta de ingrasare. Traieste doar pentru tine. 2. Poti flirta cu cine vrei, poti aduce acasa pe cine vrei... Nicio restrictie! Poti suci cate capete vrei! Deci poti sa devii o curva. Ca deh, se poarta si de fapt asta iti doreai si duceai lipsa. Ce argument stupid. 3. Tot patul este al tau. Poti dormi pe ce parte a patului vrei, iar patura este toata a ta! Si poti folosi toate tricourile, pijamalele in care te simteai bine si pe care el le numea "moartea pasiunii"... Ridicarea egocentrismului pe un piedestal. Totul este al meu. Sa nu imparti nimic. 4. Nu imparti cu nimeni spatiul din sifonier. Vezi- (3) 5. Nu comenteaza nimeni de ce ti-ai cumparat pantofii aceia... urati. Dar tu, cand comentai, cum era?

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod