Ani de casatorie semnificatie

De la hârtie la diamante: semnificația anilor de căsătorie

Fiecare an de căsătorie reprezintă iubirea, protecția și compatibilitatea celor doi parteneri care formează cuplul, dar există simboluri aparte, în funcție de câți ani au trecut. Descoperă semnificația anilor de căsătorie și marchează ocaziile speciale.
Personalizarea fiecărui an de căsătorie care a trecut și atașarea unui simbol vor transforma data la care sărbătoriți într-o ocazie cu totul specială. Nu este vorba neapărat despre oferirea unui număr mare de cadouri, ci semnificația anilor de căsătorie reflectă statornicia, voința, afecțiunea reciprocă și devotamentul care au trecut peste anumite intervale și reprezintă indicii de bază că veți rămâne împreună mult timp de acum încolo.
Chiar dacă nu te consideri foarte romantic, lista realizată de joojoobs.com îți va da idei pentru a planifica ceva interesant pentru aniversarea din fiecare an și a crea o atmosferă unică.

 
Iată care este semnificația anilor de căsătorie:

 
Un an de căsătorie: nunta de hârtie

Hârtie este atașată ca simbol acestui prim an de căsătorie pentru că te duce cu gândul la o foaie goală și la un început nou alături de partenerul tău.

 
2 ani de căsătorie: nunta de bumbac

Bumbacul reflectă trecerea timpului și colaborarea tot mai strânsă dintre soți. Cuplul va fi mult mai puternic și flexibil, la fel ca și fibrele țesute din bumbac. De asemenea, nu trebuie să uitați că fericirea depinde de efortul a două persoane și că orice situație se ameliorează când soții sunt împreună.

 
3 ani de căsătorie: nunta de piele

Pielea semnifică adăpostul și protecția pe care le oferă fiecare partener.
Cei doi soți contribuie activ la fericirea reciprocă.

 
4 ani de căsătorie: nunta de flori

În 4 ani de căsătorie precis ați avut parte de momente minunate și ați învățat să vă protejați relația. Florile simbolizează grija fiecărui partener față de celălalt pentru ca relația lor să „înflorească”.

 
5 ani de căsătorie: nunta de lemn

Copacii simbolizează forța, timpul și înțelepciunea. Odată cu trecerea timpului ei continuă să crească, iar rădăcinile lor sunt tot mai adânci. La fel ca și copacii, căsnicia devine mult mai stabilă din acest punct.

 
6 ani de căsătorie: nunta de fier

Fierul demonstrează că aveți o relație solidă, dar și că puteți contribui zilnic la ameliorarea ei. Acest metal este simbolul evoluției pozitive continue.

 
7 ani de căsătorie: nunta de cupru

Cuprul poate produce căldură, simbolizând apropierea din cadrul relației de iubire. Arată că partenerii își oferă siguranță, confort și multă afecțiune.

 
8 ani de căsătorie: nunta de bronz

Bronzul este un metal care rezistă mai mult decât fierul și cuprul, simbolizând maturitatea și persistența relației. De asemenea, reflectă combinarea personalităților partenerilor și modul în care devin mai puternici împreună.

 
9 ani de căsătorie: nunta de salcie

Deși pare subțire și fragilă, salcia este foarte rezistentă în fața vântului, la fel cum și voi ați rezistat împreună în fața obstacolelor și problemelor întâmpinate.

 
10 ani de căsătorie: nunta de aluminiu

Aluminiul este un metal maleabil și duce cu gândul la flexibilitatea și trăinicia căsătoriei timp de un deceniu.

 
11 ani de căsătorie: nunta de oțel

Este unul dintre metalele cele mai rezistente de pe planetă și indică legătura puternică dintre parteneri, care nu pot fi separați de obstacole sau situații neprevăzute.

 
12 ani de căsătorie: nunta de mătase

Gingășia și delicatețea sunt asociate cu textura mătăsii, fiind ocazia ideală pentru cei doi parteneri de a-și aminti toate lucrurile frumoase care i-au unit la începutul relației și de-a lungul timpului.

 
13 ani de căsătorie: nunta de dantelă

Dantela este elegantă, delicată, dar și foarte rezistentă, reflectând echilibrul dintre parteneri și capacitatea lor de a depăși orice probleme.

 
14 ani de căsătorie: nunta de fildeș

Simbol al purității și inocenței, fildeșul semnifică integritatea și fidelitatea în cadrul relației.

 
15 ani de căsătorie: nunta de cristal

Cristalul simbolizează sacrificiile și iubirea din cadrul căsniciei, precum și transparența și claritatea sentimentelor.

 
20 de ani de căsătorie: nunta de porțelan

Ați înaintat în vârstă, poate aveți și fire albe, dar dragostea v-a ținut împreună.
Porțelanul vă amintește de natura fragilă a iubirii și de faptul că nu trebuie să ignorați niciodată dorințele celuilalt.

 
25 de ani de căsătorie: nunta de argint

Argintul este un metal prețios și reflectă 25 de ani de devotament, arătând cât de mult contează căsnicia pentru voi și că veți străluci împreună și pe viitor.

 
30 de ani de căsătorie: nunta de perlă

Simbolizează dragostea fără vârstă pentru că perlele au nevoie de timp pentru a se forma și a deveni uimitor de frumoase.

 
35 de ani de căsătorie: nunta de coral

Coralii trăiesc în adâncurile mării, iar grădinile pe care le formează sunt admirate și venerate. Coralii simbolizează forța vitală, loialitatea și devotamentul pentru a continua să vă iubiți și să vă protejați reciproc.

 
40 de ani de căsătorie: nunta de rubin

Simbolizează dragostea și pasiunea, care nu sunt afectate negativ de trecerea timpului, ci devin tot mai puternice, ca o flacără din interior.

 
45 de ani de căsătorie: nunta de safir

Safirul este o piatră regală și vă amintește de anii petrecuți împreună, în care ați depășit toate obstacolele. Relația voastră este stabilă și longevivă.

 
50 de ani de căsătorie: nunta de aur

Aurul simbolizează înțelepciunea, prosperitatea și puterea, acestea fiind și caracteristicile relației voastre după o jumătate de secol de căsnicie.

 
55 de ani de căsătorie: nunta de smarald

Strălucirea smaraldului simbolizează dragostea adevărată, fiind o declarație perpetuă a fidelității.

 
60 de ani de căsătorie: nunta de ametist

Reflectă evitarea exceselor și măsura corectă a lucrurilor.

 
70 de ani de căsătorie: nunta de platină

Platina este unul dintre cele mai rare metale prețioase, simbolizând cele 7 decenii de fericire, dragoste și devotament pentru partener.

 
75 de ani de căsătorie: nunta de diamant

Diamantele sunt formate sub presiune, la fel ca și o căsnicie trainică.
Reflectă valoarea incomensurabilă a sentimentelor și afecțiunea care vă unește.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod