Cum suporta copilul tau intalnirea cu un alt barbat

Despartirea inseamna un moment extrem de dificil pentru oricine. Daca pentru tine este atat de greu sa accepti ideea dizolvarii mariajului, atunci trebuie sa te gandesti...

Despartirea inseamna un moment extrem de dificil pentru oricine. Daca pentru tine este atat de greu sa accepti ideea dizolvarii mariajului, atunci trebuie sa te gandesti ca un astfel de moment este si mai greu de suportat pentru copilul tau.

Acesta nu va reusi sa inteleaga de ce familia lui fericita nu mai poate fi fericita si de acum inainte. Vei incerca tot ce iti va sta in putinta sa faci totul pentru ca micutul tau sa nu-i simta lipsa celuilalt parinte si probabil iti vei lua liber de la serviciu pentru a fi cat mai mult alaturi de el. Insa, timpul va trece si va parea ca ranile s-au vindecat atat pentru tine, cat si pentru copil.

Asta pana cand vei intalni pe altcineva...

Adolescenta este in mod normal o perioada extrem de instabila din punct de vedere emotional pentru orice copil, chiar daca ii are pe ambii parinti langa el si chiar si atunci cand acestia se inteleg foarte bine. Orice adolescent trece prin diverse schimbari fizice, psihice si hormonale. Sentimentele si emotiile pe care le traieste sunt foarte intense, dramele sunt puternice, iar dorinta de a realiza ceva le intrece pe toate celelalte.

Prin urmare, copiii sunt extrem de atenti la ceea ce se intampla cu ei insisi si cu toate persoanele cu care vin in contact, in special cu mama de care sunt atat de legati. Tot ceea ce faci prinde o anume semnificatie in ochii lor, iar ceea ce spui ii va afecta profund si imediat. Dincolo de orice alt comportament social inacceptabil pe care il poti adopta la un moment dat, cu siguranta cel mai dificil cu care se va confrunta copilul tau va fi acela cand vei intalni un alt barbat in viata ta.

Brusc, acesta va trebui sa se obisnuiasca si sa accepte o alta persoana in tine. Probabil vei incepe sa-ti intrebi fiica daca arati bine sau daca rochia rosie te face sexy, in loc sa fii acolo doar pentru a-i comenta ei infatisarea. Poate o sa vrei ca fiul tau sa-ti confirme ca ai ales costumul potrivit pentru "o astfel de intalnire". Cand va suna telefonul, aproape ca vei da peste copilul tau in graba de a raspunde si te vei zapaci toata pentru ca "este el".

Incepe sa te ingrijoreze fiecare kilogram in plus, iar noul regim alimentar pe care il tii te va face sa nu mai cumperi nimic delicios in casa. Ti-ai schimbat deja coafura si culoarea parului si te imbraci mult mai la moda decat inainte - insa incepi sa arati din ce in ce mai putin bine, mai putin cu mama pe care o cunoaste copilul tau.

Aceasta "noua mama" va fi destul de tulburatoare pentru un copil. Nu numai ca va trebui sa accepte faptul ca parintii lui nu vor mai fi niciodata impreuna, dar acum mama se comporta ca si el: cu intalniri romantice si actionand in general cam la fel. Draga mama, tocmai ce i-ai furat "stilul". Ai devenit iar adolescenta rebela si, pe langa comportamentul social destul de neplacut pentru copilul tau, il vei forta sa-si asume rolul unui dintre parinti. Acesta se va ingrijora cand vei veni seara tarziu acasa, nu va sti cum sa mai inteleaga noul tau "look" si nu va mai fi foarte sigur care este rolul lui in viata ta.

Bineinteles - este foarte bine ca te intalnesti cu cineva si ca incerci sa-ti gasesti fericirea. Este perfect de inteles faptul ca dupa ani de singuratate in care nu ai facut decat sa ai grija de copilul tau, acum simti nevoia sa fii putin egoista si sa petreci cateva momente minunate. Oricum, nu trebuie sa uiti un singur lucru: dincolo de orice altceva, in primul rand esti mama, iar acest lucru inseamna sa-ti sacrifici propriile dorinte in favoarea celor ale copilului tau.

Nu esti tu singura persoana care a fost afectata din cauza divortului. Oricat de mult s-a schimbat viata ta in ultima vreme, nimic nu s-a schimbat in felul in care copilul tau are nevoie de tine. Si poate ca tocmai acum va avea mai multa nevoie de tine, cand ati ramas doar voi doi. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-ti vezi si tu de viata ta, dar incearca sa te bucuri de acest lucru alaturi de prieteni si nu in fata copilului tau. Sa te intalnesti cu un barbat si sa incerci sa fii din nou tanara - incearca sa faci toate aceste lucruri intr-un fel in care sa nu-l afecteze pe copil. Acesta are nevoie de stabilitate, de incredere, este dependent de parinti(e), iar la sfarsitul fiecarei zile, vrea sa stie ca mama si tata sunt pur si simplu mama si tata.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod