Cum sa ai armonie in familie

Familia, ca spatiu al dezvoltarii personale


 

In teorie, familia nu este doar un loc in care se invata, ci un loc in care este asigurata dezvoltarea personalitatii tuturor membrilor ei. Libertatea individuala, intimitatea vietii de cuplu este garantata.

 

In realitate, "familia nu este si nu trebuie sa fie un forum proiectat pentru a asigura fericirea", spune Serge Hefez. Specialistul afirma ca daca lucrurile ar sta ca in teoria idealista, nu ar mai exista notiunea de asumare a responsabilitatii.

"Familia nu este un loc de dezvoltare, ci unul in care invatam sa ne dezvoltam pe propriile picioare, traind. Este o diferenta de nuanta esentiala", completeaza Serge Hefez.

 

"Familiile unde exista dispute intre frati, familiile unde orgoliile se pot manifesta sunt mai castigate decat cele care satifac nevoile, fara comentarii. Familiile in care exista conflicte castiga la capitolul inventivitate, creativitate, bucurie pentru succes si suferinta pentruesec – si acesta din urma este un 'gust' pe care familia trebuie sa-l incerce, iar copiii trebuie sa-l cunoasca", spune Anne Pernot-Masson.

 

"Nu face greseala sa-ti compari familia cu alta, pe care o percepi ideala.

Este posibil ca si cealalta familie sa o invidieze pe a ta. Exista particularitati care deosebesc o familie de alta, dar esentiala este comuniunea la bine si la greu, si dragostea. Toate celelalte vin de la sine", incheie Serge Hefez.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Intruder pe 7 Aug 2010, 00:00
    referitor la "reletie"

    Nu are nevoie de sfaturi deloc...de unde sa mai sape santuri pe cortex si cu asta?

    1
    0

  • elena pe 28 Oct 2009, 22:56
    reletia cu partenerul

    sa dori sa-mi dati un sfat .am mintit si nuam mintit .el stia de unile chesti deci nu am mintit si la sfrsit a reesit ca tot am mintit eu nu inteleg.si ne-am certat .si nu stiu cum sau o forma sa ne impacam pt dorim dar nustim cum sa reusim sa facem aceasta impacare.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod