Ce faci de Paste daca...

Asemeni Craciunului, Sarbatorile Pascale reprezinta o ocazie minunata de a fi alaturi de cei dragi si de a va bucura de timpul petrecut impreuna - un "bun" care devine tot mai inaccesibil, se pare, in ultima vreme.

Asemeni Craciunului, Sarbatorile Pascale reprezinta o ocazie minunata de a fi alaturi de cei dragi si de a va bucura de timpul petrecut impreuna - un "bun" care devine tot mai inaccesibil, se pare, in ultima vreme.

Da, cu adevarat, acestea sunt cele mai frumoase sarbatori, care alcatuiesc o parte importanta din "bagajul" nostru emotional. Dar nu toata lumea se regaseste in aceasta descriere.

De pilda, cum vei proceda in situatia in care esti singura, te-ai despartit de partener si aveti un copilas care a ramas la tine, sau - panica generala! - ai fost invitata pentru prima data sa intampini Pastele la viitorii socri?

Daca esti cu desavarsire singura...


Cu siguranta, nu este o perspectiva prea incurajatoare. Insa nu ar trebui sa disperi din aceasta cauza. Da, stiu: e usor de spus, numai in pielea ta sa nu fie cineva - iti spui tu, cu amaraciune. Dar de ce nu incerci sa gasesti, chiar si in aceasta situatie mai putin placuta, un aspect pozitiv?

De exemplu, sa presupunem ca stii de ceva timp ca iti vei petrece Sarbatorile singura.

Ai doua alternative: fie te simti cea mai nenorocita si parasita persoana din lume, fie incerci sa-ti "colorezi" aceste zile, atat cat este posibil - la propriu si la figurat.

Fa curatenie generala, cumpara-ti diferite obiecte decorative cu specific si, bineinteles, gateste-ti si vopseste ouale. Faptul ca esti singura nu inseamna ca ar trebui sa te neglijezi.

Pune o muzica antrenanta, fredoneaza si bucura-te de ceea ce ai: o casuta in care poti intampina Invierea Domnului dupa obicei si bunatati pe masa. Pentru multi oameni din intreaga lume, asa-ceva reprezinta un lux inaccesibil.

Si, pentru ca tot vorbeam despre Inviere... ce-ar fi ca, la miezul noptii, sa te duci la biserica si sa "iei Lumina"? Adevarul este ca prea putini mai gasim in sufletul nostru dorinta de a merge la biserica. Ne amintim sa facem asta numai cand suntem coplesiti de necazuri, si poate nici atunci.

De aceea, daca poti, du-te. Vei vedea ca, apoi, te vei simti mult mai linistita si impacata cu tine insati. In zilele urmatoare, odihneste-te, citeste ce-ti place, uita-te la filme si rasfata-te.

Ai toate sansele sa revii cu bateriile incarcate la locul de munca.

Daca sunteti numai tu si copilasul tau...


Probabil ti-ai fi dorit ca partenerul sa fie alaturi de tine, dar... din varii motive, nu mai este posibil. Lucrul acesta te poate arunca in stari de nostalgie, pentru ca iti amintesti de sarbatorile din anii trecuti, petrecute alaturi de el. Bine, este dreptul tau sa "jelesti" (nu ca ar fi neaparat indicat), insa nu prelungi prea mult starea aceasta. Ai langa tine un prichindel care abia asteapta sa vina iepurasul si sa coloreze ouale.

Asadar, scutura-te din melancolie si distrati-va impreuna. Dupa ce toate pregatirile au fost incheiate, povesteste-i despre iepuras, despre Iisus (copiii nu inteleg foarte bine ce se intampla, de fapt, de Paste si care este semnificatia acestuia) si incurajeaza-l sa-ti puna intrebari. Duminica, daca este o zi frumoasa, iesiti in parc si plimbati-va, sau cu rolele.

Ca si in situatia descrisa anterior, ia partea buna a lucrurilor: esti impreuna cu micutul tau si ai ocazia sa petreci timp cu el, ceea ce, din cauza solicitarilor profesionale, este tot mai greu de realizat...

Ce te faci insa daca fostul tau partener, respectiv tatal copilului, vrea sa-si petreaca putin timp alaturi de micut? Este dreptul sau si, cu atat mai mult cu cat este vorba despre o sarbatoare religioasa atat de importanta, nu ar trebui sa-i refuzi aceasta bucurie.
Cu totii ar trebui sa fim mai intelegatori, mai toleranti si mai deschisi... macar acum, daca alteori simtim ca ne este imposibil.

Discutati si puneti-va de acord. De pilda, daca vrea ca in duminica Pastelui sa-l ia pe micut si sa manance impreuna, intampinand si Iepurasul, nu te impotrivi. Dar pune conditia sa-l aduca inapoi la cina. Daca prichindelul vostru este suficient de mare incat sa-si spuna parerea, este bine ca amandoi adultii sa tineti cont de punctul lui de vedere.

Vei petrece primul Paste alaturi de familia lui...


Nu ti-ai ros inca (toate) unghiile? E un semn bun, inseamna ca mai ai sanse. Glumesc, desigur; este perfect de inteles sa fii foarte agitata si, cand nu te gandesti cum sa te imbraci sau ce daruri sa duci, elaborezi scenarii care mai de care mai complicate si mai inspaimantatoare.

Trage aer in piept si pregateste-ti o tinuta simpla, in culori mai degraba neutre, dar nepretentioasa (eu zic sa lasi acasa costumul deux pieces, ca doar nu te duci la un interviu de angajare). In ceea ce priveste cadourile, opteaza pentru ceva clasic si mai putin iesit din comun (s-ar putea crede ca vrei sa epatezi).


Micul dar pentru viitoarea soacra - de exemplu, o superba planta in ghiveci sau un bonsai - va fi ambalat astfel incat sa aiba legatura si cu Sarbatorile. De pilda, o mascota mica in forma de iepuras, prinsa de ambalaj. In ansamblu, incearca sa nu te complici si sa nu te gandesti cu ingrijorare la cum se vor derula lucrurile. Spune-ti ca e doar primul Paste din cele multe pe care le veti petrece impreuna...
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 4 Apr 2010, 22:25
    frumos

    paste fericit !!! La toata lumea !!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod