Cele mai frecvente iritatii ale bebelusului si solutii pentru tratarea lor

Primele luni de viata ale bebelusilor sunt întotdeauna extrem de solicitante pentru întreaga echipa de parinti, bunici, matusi, unchi, verisori mai mari, vecini si prieteni de familie care se afla în jurul lor, încercând tot timpul sa le faca pe plac si sa le smulga zâmbete si gângureli.
Grija pentru sanatatea si integritatea bebelusilor, dorinta de a le oferi tot ce este mai bun, încercarile de a deveni parintii perfecti si teama de a nu gresi câtusi de putin în ceea ce priveste cresterea si educarea micutilor, dar si problemele cu care ne confruntam în prima parte a vietii acestora pot deveni o reala sursa de stres pentru orice proaspat parinte. 

Printre acestea se numara si iritatiile specifice nou-nascutilor. Iata care sunt cele mai frecvente dintre acestea si cum pot fi tratate eficient si rapid: 

Eczema la bebelusi 

Pielea sensibila a bebelusilor poate avea de suferit din cauza detergentilor si a substantelor chimice utilizate pentru curatenie. Una dintre iritatiile frecvente ce au la baza astfel de cauze este eczema.
Aceasta se manifesta prin aparitia unor puncte de culoare rosie la nivelul pielii, care se transforma ulterior în vezicule purulente. Eczema este întotdeauna însotita de prurit si de o stare generala de disconfort. Pielea devine foarte uscata dupa scurgerea lichidului din vezicule. Primul lucru pe care îl poti face în astfel de cazuri este sa încerci sa scapi de toate sursele posibile care au cauzat aparitia sa; înlocuirea detergentilor pentru rufe obisnuiti cu unii naturali ar putea fi benefica.
În ceea ce priveste tratarea eczemei, este foarte important ca pielea din zona afectata sa fie foarte bine hidratata. Uleiul pentru bebelusi este ideal pentru o hidratare profunda si are un efect benefic pentru vindecarea eczemei. 

Dermatitele copiilor 

Cele mai sensibile zone ale corpului bebelusilor, expuse adesea transpiratiei, asa cum sunt zona gâtului, scalpul sau încheieturile, pot fi afectate de diverse forme de dermatite, ce se manifesta prin aparitia, la nivelul pielii, a unor cruste uscate ce se descuameaza în timp. Acestea pot fi ameliorate in mod semnificativ cu ajutorul uleiurilor pentru bebelusi si a cremelor foarte hidratante.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod