Ce pot face tații pentru siguranța fiicelor lor

Cu un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, tații pot avea o contribuție esențială pentru siguranța fiicelor lor. Violența și hărțuirea pot fi eliminate prin acțiunile potrivite.
După cum adulții au mentori care îi inspiră cu privire la obiectivele profesionale, la fel și copii urmăresc adulții prezenți în viața lor pentru a înțelege cum trebuie să se comporte pe măsură ce cresc. Modelele care li se oferă influențează decisiv felul în care vor reacționa mai târziu în situații dificile. 
Glumele jenante, hărțuirea și chiar agresiunile pot fi evitate printr-o atitutudine proactivă și luarea măsurilor de protecție la momentul potrivit. Izolarea și criticarea victimelor nu face decât să adâncească acest fenomen, cu un impact negativ asupra personalității fetelor.
Potrivit studiilor de specialitate fetele au cel mai mare risc de a fi agresate fizic sau sexual la vârsta de 14 ani. Aproximativ o treime dintre femei vor fi victime ale unei agresiuni fizice sau verbale de-a lungul vieții.
De asemenea, cercetătorii de la Harvard au concluzionat că una din cinci eleve sau studente a fost victima unui abuz fizic sau sexual. Femeile agresate își cunosc aproape întotdeauna atacatorul, însă numai 48% dintre incidente sunt reclamate autorităților.
În aceste condiții, rolul taților pentru siguranța fiicelor lor este foarte important. Încrederea, stabilitatea din mediul familial și crearea unui set de valori și prinicipii solide vor asigura o comunicare mai rapidă între părinți și copii și orice incident va fi discutat deschis, fiind posibil să se ia măsurile potrivite mai rapid. În acest fel vor fi prevenite consecințele negative majore, iar fetele vor învăța care este tipul de comportament acceptabil și cum ar trebui să se desfășoare o relație bazată pe respect și afecțiune reciprocă.

 
Iată cum pot acționa tații pentru siguranța fiicelor lor:

 
1. Fii atent la mesajele pe care le primește fiica ta

Este vorba inclusiv despre mesajele primite de la ceilalți membri ai familiei, despre tradițiile respectate, media, precum și comunicarea cu prietenii sau colegii de clasă. Fii deschis la feedback-ul primit și evită să faci clasificări foarte stricte cu privire la rolurile fetelor și ale băieților. 

 
2. Fii curios și citește tipul de reviste care îi plac

Este important să faci acest lucru fără să o judeci. Poate că nu sunt lucruri foarte interesante pentru un adult, dar dacă te familiarizezi cu revistele care îi plac, asculți melodiile pe care le alege cel mai des și încerci jocurile video pe care le preferă vei înțelege mai bine ce tip de personalitate are.
Este benefic să discutați împreună diferite subiecte care ar putea deveni controversate pe măsură ce crește, precum și felul în care este tratată de colegi și profesori.

 
3. Implică-te

Fii mereu alături de fiica ta. De exemplu, puteți merge împreună să cumpărați haine pentru orele de sport sau te poți oferi drept voluntar în cadrul diferitelor activități organizate de școală. În acest fel  va exista tot timpul o comunicare liberă între voi și nu va ezita să-ți spună atunci când se întâmplă lucruri care o deranjează sau îi creează o stare de confuzie.

 
4. Focalizează-te pe gândurile și ideile ei

Contează foarte mult să iei în calcul aspirațiile fiicei tale. Încurajeaz-o să nu renunțe la ceea ce își dorește, dă importanță aspirațiilor ei și fă tot posibilul pentru ca ea să poată pune în aplicare ceea ce visează.
Nu face comentarii legate de greutate și evită criticile cu privire la aspectul fizic pentru că pot submina încrederea de sine și crea o tendință spre depresie.

 
5. Povestește-i diferite întâmplări din copilăria ta

Gândește-te la momentele mai dificile din copilăria ta și povestește-i fiicei tale cum ai reacționat și ce ai învățat. Discută cu ea despre cum te-au învățat părinții să te porți și spune-i cât de important este respectul în cadrul oricărei relații cu cei din jur. De asemenea, puteți vorbi despre alimentația sănătoasă, evitând orice fel de critici, ci mai degrabă formulând recomandări sau reguli de urmat care să facă alimentele naturale mai atractive.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod