Ce este înecul secundar şi cum se manifestă?

Înecul secundar se produce atunci când o cantitate din apa inhalată accidental ajunge în plămâni. La ce simptome trebuie să fii atentă ca să-ţi fereşti copilul?
Apa care ajunge în plămâni atunci când este inhalată accidental în timpul unei distracţii la piscină poate cauza probleme serioase la nivelul sistemului respirator, de aceea părinţii trebuie să-şi supravegheze foarte atent copiii atunci când intră în apă. Chiar dacă s-a produs un accident minor în care copilul tău s-a scufundat pentru puţin timp în apă trebuie să ştii că poate să fie afectat de sindromul înecului secundar. Acesta apare destul de rar, potrivit specialiştilor, însă este o problemă foarte gravă care conduce la deces.


De ce este periculos înecul secundar?


Copilul sau adultul care inhalează puţină apă din piscina, marea sau lacul unde înoată poate să sufere de probleme respiratorii grave, ajungându-se la ceea ce specialiştii numesc edem pulmonar, scrie site-ul webmd.com. Dacă o cantitate mică de apă ajunge în plămâni, această provoacă inflamarea plămânilor şi afectează abilitatea lor de a furniza oxigen în sânge.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod