Când este prea cald pentru a lăsa copilul afară?

Vara, copiii sunt în vacanță și se pot juca toată ziua, dar uneori este prea cald pentru ei. Descoperă cum îți dai seama cât de mult ar trebui să stea copilul tău afară.
Zilele însorite i-au trezit cheful de joacă, iar copilul tău intră în casă numai seara? Chiar dacă îi face bine să fie în mișcare și să-și facă noi prieteni, este important să fii atentă la cum se simte. Lunile de vară sunt irezistibile pentru cei mici și, de îndată ce începe vacanța, nu-și doresc decât să se joace tot timpul. Bucuria și cheful lor de joacă îți aduc voie bună și te fac să zâmbești, dar întotdeauna este bine să te gândești dacă temperatura de afară le poate provoca probleme de sănătate. Entuziasmul îi poate face pe copii să nu observe că ziua este mult prea călduroasă pentru a alerga tot timpul, de aceea trebuie să îți iei măsuri pentru a evita consecințele negative. 

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a te asigura că temperaturile ridicate nu îți afectează copilul:

 
1. În funcție de cât de activ este

Locul în care se joacă, precum și intensitatea activității copiilor sunt criterii esențiale. De exemplu dacă este vorba despre o zi la piscină, iar copilul tău înoată și se joacă în apă trebuie să ai grijă să nu stea tot timpul în soare.
Apa reflectă radiațiile în proporție de 70%, existând un risc crescut de arsuri solare și insolație. Cel mai bine ar fi să-l ghidezi spre o parte cu umbră a piscinei. Dacă, din contră se joacă afară, în grădină, și îți dai seama că la ora amiezii este mult prea cald propune-i să facă o pauză și să guste ceva bun la umbră, împreună cu prietenii lui. Cel mai important este să transformi aceste limitări în ceva pozitiv. Nu-i spune pur și simplu că trebuie să stea în casă pentru că va fi dezamăgit sau se va simți constrâns. Dacă, în schimb, prezinți pauza de la joacă sub forma unei gustări delicioase la care pot participa și prietenii lui sau le propui să citească împreună ceva interesant, poți transforma intervalul petrecut departe de soare în ceva interesant.

 
2. Fii atentă la gradul de umiditate

Nu doar temperatura contează pe timp de vară. Dacă indicele de umiditate depășește pragul de confort, copilul tău se poate simți obosit sau amețit.
Ca regulă generală, dacă îți este prea cald, cu siguranță că nici copilul tău nu se simte bine. Acționează din timp, gândește-te la o activitate atractivă care poate fi desfășurată la umbră și redu astfel riscul efectelor negative ale căldurii. 

 
 3. Vârsta contează

Rezistența la căldură este influențată în mare măsură și de vârsta copilului tău. Copiii mici transpiră mai puțin și sunt mai sensibili în zilele toride. Organismul lor are o capacitate redusă de a se reechilibra în cazul supraîncălzirii. Pe măsură ce cresc, transpirația apare mai des și reduce riscul manifestărilor neplăcute, dar întotdeauna este bine să nu se joace în plin soare după-amiaza. 

 
4. Nu uita de hidratare și protecție solară

Pauzele de la joacă și statul la umbră contează foarte mult, dar ele trebuie asociate cu o hidratare optimă și folosirea cremelor de protecție solară. Alege o variantă de cremă care să-i placă și copilului tău, preferabil fără parfum pentru a evita eventualele alergii.
Aplică produsul în strat uniform înainte să plece la joacă și reaplică de-a lungul zilei, la 2-3 ore sau de fiecare dată când iese din apă.
Este important să previi arsurile solare sau înroșirea pielii. Copiii sub 6 luni nu ar trebui să se expună deloc la soare. De asemenea, fii atentă și la ce bea copilul tău. Evită să îi dai sucuri acidulate cu mult zahăr sau băuturi care conțin cafeină pentru că accentuează deshidratarea și oboseala datorate căldurii. Ideal este să îl înveți sa bea apă cât mai des sau să faci limonadă dacă vrea ceva cu gust dulce. În acest fel va consuma suficiente lichide pentru a înlocui nutrienții pierduți prin transpirație și va fi plin de energie toată ziua.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod