Shopping & discount - cuvinte grele!

Perioada reducerilor, indiferent ca sunt de vara sau de iarna, poate produce o mare miscare "feminina" pe plan mondial. Fiecare femeie, nu conteaza din ce tara este...

Perioada reducerilor, indiferent ca sunt de vara sau de iarna, poate produce o mare miscare "feminina" pe plan mondial. Fiecare femeie, nu conteaza din ce tara este, cauta chilipiruri si discounturi nu neaparat la ea in tara, ci si pe alte meleaguri.

Probabil ca ce au altii pare intotdeauna mai bun, mai ieftin sau mai frumos. Si aici nu vorbim numai de femei, ci de oameni, in general.

Nu conteaza in ce tara mergi si ce limba vorbesti, in momentul in care te adresezi unui localnic, fie el din Franta sau Germania, Italia sau Thailanda, cand rostesti cuvantul "shopping" i se lumineaza chipul, mai ales daca este vanzator. Iti da cu mare interes toate explicatiile din lume, pe cele pe care le vrei si pe care nu le vrei.

Ofertantii au strategia lor pentru a te tine permanent in magazine.

In fiecare zi au o alta oferta, la alte produse pe care le rotesc ca amplasare in raioane. Iti ofera tot felul de bonusuri, in asa fel incat, daca ai vizitat azi un magazin si ai vazut ceva care te intereseaza, dar nu e tocmai la pretul pe care il doreai, se poate intampla ca peste cateva ore sau a doua zi sa fie cel mai ieftin din gama de oferta.

Cum scapi de "microbul ofertelor"?

Avand atatea oferte la tot pasul, bonusuri peste bonusuri si discounturi la vederea carora iti sclipesc ochii, cum reusesti sa te stapanesti si sa nu te lasi prada tentatiei de a cumpara ceva? De ce ar fi asta o problema? Daca esti milionara in euro... probleme nu sunt. Dar daca situatia ta financiara nu este chiar atat de roz, problemele pot aparea.

Discutiile legate de problemele financiare reprezinta adesea un punct de pornire pentru conflictele in familie.
De aceea, toate aceste oferte si discounturi pot dauna familiei tale, daca nu stii cand sa te opresti.

Cand cumperi ceva aflat la oferta, este posibil sa te simti foarte bine si sa ai impresia ca ai facut o adevarata afacere. Dar multe femei cad in capcana strategiilor de marketing si cumpara produse de care, poate, nu vor avea niciodata nevoie. De exemplu: produs pentru curatarea tenului, demachiant, tonifiant si crema hidratanta.

Ai nevoie numai de unul dintre aceste produse, dar... pentru ca intreg setul se afla la promotie, nu poti rezista tentatiei de a-l cumpara, chiar daca acest lucru inseamna sa platesti de cateva ori mai mult decat ai fi dat numai pe un singur produs.

Specialistii in marketing sunt oameni talentati - reusesc sa ne convinga ca am facut cea mai buna alegere cumparand...

nu conteaza ce. Iar pentru ca unii dintre noi cad mai usor prada tentatiei, iata cateva sfaturi care te ajuta sa iti pastrezi echilibrul cand vine vorba de cumparaturi:

Cand pleci la cumparaturi, fa o lista cu produsele de care ai neaparat nevoie. Impune-ti sa nu depasesti o anumita suma si nici sa nu te lasi ademenita de alte produse.

Consulta-te intotdeauna cu partenerul de viata cu privire la produsele pe care le pui pe lista si cu privire la suma pe care o poti cheltui. Numeroase femei considera acest gest ca pe o limitare a libertatii. Dar este foarte important sa o iei mai mult ca pe un drept pe care il aveti amandoi: din moment ce banii sunt castigati impreuna, tot impreuna trebuie sa hotarati si cum ii cheltuiti.

Ideal este sa mergi la cumparaturi impreuna cu cineva care te poate "tine din scurt" (partenerul de viata, mama, o prietena etc.), in sensul sa iti atraga atentia cand incepi sa cumperi mai mult decat ai nevoie.


 
Analizeaza cu atentie ofertele, pentru ca, printre ele, se pot ascunde si "falsele promotii", cum ar fi reducerile de pret numai pe... hartie (pretul fara reducere este mult mai mare decat valoarea reala a produsului, iar pretul redus este, de fapt, pretul intreg).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod