Eco este cuvantul cheie

Pe majoritatea ne preocupa salvarea mediului. Insa pe tine te preocupa, cu siguranta, si salvarea unor cheltuieli inutile. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa economisesti... ecologic!

Eco
este cuvantul cheie

Pe majoritatea ne preocupa salvarea mediului. Insa pe tine te preocupa, cu siguranta, si salvarea unor cheltuieli inutile. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa economisesti... ecologic!

1. Redu consumul de curent electric si, implicit, factura cu 20%, inlocuind vechiul tau cuptor electric cu unul nou, mai eficient si care consuma mai putin. De asemenea, iti poti reduce factura pentru consumul de curent electric pastrand filtrele cuptorului curate. In plus, operatiunea de curatare a filtrelor contribuie la cresterea eficientei cuptorului tau.

2. Seteaza-ti termostatul cu un grad sau doua in minus si compenseaza punandu-ti un pulover.
Pentru fiecare grad Celsius scazut din termostat, poti salva 2% din plata facturii tale.

3. Foloseste becurile economice sau neonul cu halogen si vei reduce costurile pentru consumul de curent electric cu pana la 75%. Ce castigi in plus? Aceste sisteme de iluminat au o durata de viata de circa opt ori mai mare decat a celor obisnuite.

4. Poti reduce cantitatea de apa folosita la jumatate, daca instalezi robinete economice? Majoritatea magazinelor de instalatii sanitare le comercializeaza, nu sunt prea scumpe, sunt usor de instalat si nu-ti afecteaza deloc dusul zilnic.

5. Sprijina eforturile ecologistilor, schimbandu-ti toaleta, care foloseste prea multa apa, cu una noua, eco.
Factura ta va reflecta, cu siguranta, faptul ca aceste noi toalete moderne folosesc doar 6 litri de apa, in loc de 20.

6. Achizitioneaza si o masina de spalat economica. Aceasta foloseste cu 60% mai putina apa si curent electric; astfel, o familie formata din patru persoane poate economisi pana la 300 lei anual pentru cele doua tipuri de consum. Mergi mai departe de atat si foloseste sapun biodegradabil, apa rece mai des decat apa calda si usuca-ti hainele in mod natural, pe uscator.

7. Inlocuieste usile si ferestrele vechi si vei reduce pierderile de caldura ale caminului tau cu 30%. Ferestrele ecologice, cu geam fara plumb, sau usile din PVC expandat constituie cea mai buna optiune pentru a le inlocui pe cele vechi.
Daca totusi optezi pentru a pastra usile si ferestrele vechi, ai grija sa le izolezi termic.

8. Este indicat sa reduci procesul de "transpiratie" a tevilor, economisind alti 2% la factura de apa calda. Angajeaza un specialist pentru a izola primii doi metri de teava pentru apa calda si rece a centralei de incalzire, precum si toate tevile care coboara prin spatiile neincalzite.

9. Poti salva pierderile de curent electric, scotand din priza televizorul, DVD player-ul, receiver-ul, VCR-ul, computerul sau orice alt aparat electronic fara ceas (care se va reseta). Daca pleci pentru o saptamana sau mai mult, scoate din priza si aparatele cu ceas.
Chiar daca le consideri inofensive, toate aceste electronice iti incarca lunar factura de curent electric.

10. Foloseste mai mult recipientele din sticla si economiseste bani, protejandu-ti sanatatea si protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator. Renunta la plastic si cumpara alimentele si bauturile in recipiente din sticla, apoi refoloseste-le pentru a depozita mancarea (dar nu in frigider!).
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 9 Iul 2008, 12:49
    Economie detergenti 70 %

    Un generator de apa vie face economie la detergenti pentru masina de spalat cu 70%. Vezi www.apa-vie-sanatate.com

    0
    0

  • Flori pe 28 Iun 2008, 11:32
    eco este cuvintul cheie

    Citind aceste sfaturi utile pentru oricare dintre noi constat ca sunt la indemina noastra de a economisi si a contribui la ecologia mediului in gospodarie

    0
    0

  • Zlamparet Grigore pe 25 Iun 2008, 21:27
    Eco si economie

    Toti avem dreptul sa respiram un AIER CURAT. Cum ti se pare ca facand pasi importanti in domeniul reducerii poluarii sa economisim bani ,sau chiar sa facem "o afacere la chee, de acasa " . Poate fi o buna afacere um lucru care ar trebui sa reprezinte o indatorire morala . Poluarea masinilor reprezinta 70 % din poluarea oreselor .Am putea-o reduce cu 60-90 % si am face si o impertanta economie in bugetul familiei www.fuelgrig.myffi.biz Tu ce zici ? .

    0
    0

  • sim pe 20 Iun 2008, 19:40
    obligatoriu

    dk vrem sa avem parte de o viata mai lunga parerea mea e ca e neaparat nevoie sa facem macar o parte din aceste lucruri care ne pot fi benefice si implicit o economie pentru buzunarele noastre.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod