Diferenţe culinare. După ce se omoară bulgarii şi ungurii, dar de care nu se ating românii

Preferinţele culinare ale românilor sunt destul de asemanătoare, în general, cu cele ale vecinilor din Ungaria şi Bulgaria, cu pizza şi noodles chinezeşti în top. Există însă două bucătării pe cât de iubite de vecini, pe atât de evitate în România: sushi şi preparatele raw-vegane, potrivit unui studiu realizat de o platformă de comenzi de mâncare prezentă în toate cele trei ţări.
Datele arată că preparatele de nişă, precum cele raw-vegane (alimente nepreparate termic) sau sushi, vedeta bucătăriei japoneze, sunt printre cele mai puţin comandate de gurmanzii români, unul din motive fiind, pe lângă gustul neobişnuit, şi preţul ridicat prin comparaţie cu altele.

La polul opus, în Bulgaria şi Ungaria, sushi-ul este cel mai comandat preparat prin intermediul platformei care a realizat studiul.
 
„În România, sushi-ul este comandat, preponderent, în Bucureşti, în special în zona de centru şi nord.
Zonele de livrare arată foarte clar că este un preparat popular în special în rândul clienţilor cu un nivel de trai ridicat, majoritatea antreprenori sau angajaţi ai corporaţiilor”
, explică Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

În afara acestei diferenţe clare de gusturi între români şi vecinii noştri cei mai apropiaţi, Radu Bălăceanu afirmă că bulgarii şi ungurii au preferinţe culinare asemănătoare cu ale noastre, fiind mari amatori de pizza, mâncare chinezească şi tradiţională.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod