Cum alegi tapițeria ideală a unui fotoliu pentru casa ta?

Fotoliile, la fel ca și canapelele, sunt piese de mobilier importante, dar tocmai de aceea, alegerea lor nu este una ușoară.

Printre cele mai importante aspecte ale alegerii unor fotolii este tapițeria acestora. Cel mai important factor atunci când alegeți tapițeria pentru un fotoliu este stilul de viață pe care îl aveți acasă.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți tapițeria pentru un fotoliu?

Stabilirea unui buget pentru cât de mult doriți să cheltuiți pe mobilier este probabil cel mai bun lucru înainte de a începe căutările, deoarece acest lucru va determina alegerea dvs. atunci când alegeți tapițeria pentru un fotoliu.

Există o mulțime de locuri pentru a cumpăra canapele și fotolii eMAG fiind unul dintre ele. Veti descoperi o mare varietate de produse gene fotolii mai ieftine sau mai scumpe, pe care le puteți obține cu tapițerii cu adevărat luxoase, cum ar fi catifeaua.

Rețineți că, la fotoliile mai ieftine, alegerea culorii poate fi limitată la doar câteva opțiuni, în timp ce, dacă aveți un buget mai mare, puteți să vă cumpărați fotolii personalizate, care au sute de opțiuni de culoare și de materiale ale tapițeriei. Puteți solicita, de asemenea, mostre înainte de a cumpăra, pentru a verifica dacă sunteți mulțumit de alegerea dvs.

Modul în care intenționați să folosiți fotoliul va determina parțial alegerea țesăturii. Va fi fotoliul într-o cameră aglomerată, unde va fi folosit des, de multe persoane? Este într-o încăpere în care există riscul ca la un moment dat mâncare sau băuturi pot ajunge în contact cu acesta? Acest lucru e foarte important în alegerea tapițeriei unui fotoliu.

Amestecurile luxoase texturate cu lână, de exemplu, sunt cele mai potrivite pentru încăperile în care fotoliile sunt rareori folosite și au mai mult rol decorativ. Dacă aveți copii sau animale de companie, o husă dintr-o țesătură simplă din bumbac este cea mai bună alegere, deoarece poate fi spălată la nevoie.

Țesăturile durabile, cum ar fi amestecurile de velur sau microfibre, vor funcționa deosebit de bine într-o cameră de zi, spre deosebire de țesăturile solicitante, cum ar fi catifeaua.

Dacă sunteți în căutarea unui fotoliu pe care doar dvs. îl veți folosi, de exemplu, într-o bibliotecă sau la biroul de acasă, atunci răsfățați-vă cu luxul. Luați în considerare un scaun de bumbac sau catifea cu un număr mare de fire, dar rețineți că la un moment dat va avea nevoie probabil de o curățare profesională.

O avertizare despre culorile închise este să vă asigurați că orice țesătură naturală întunecată este ferită de lumina directă a soarelui, deoarece se va estompa. Alternativ, atunci când alegeți tapițeria fotoliului optați pentru o nuanță mai deschisă sau o țesătură rezistentă la estompare.

Animalul de companie face parte din decizie atunci când cumpără o canapea sau un fotoliu

Amestecurile naturale și texturile gen covoare pufoase sunt plăcute la atingere, dar dacă sunteți alergic, este posibil să vă pună probleme. Fibrele naturale lungi sunt captatoare perfecte pentru praf, murdărie și părul animalelor, așa că dacă aveți o sensibilitate sau o alergie, amestecurile moi și sintetice vor fi o opțiune mai bună.

Există multe amestecuri inteligente pe piață, iar pielea artificială de căprioară este o alegere populară.

Dacă animalul dvs. de companie face parte din familie, luați în considerare și acele materiale care nu se rup sau se sfâșie ușor cu unghiile sau dinții animalelor de companie.

Ce culori ale țesăturilor pentru canapele sau fotolii sunt cele mai bune?

Vrei ca fotoliul tău să iasă în evidență sau să se integreze în decorul camerei? Culoarea unei țesături de canapea sau de fotolii poate face o diferență dramatică într-o cameră și puteți crea un accent îndrăzneț alegând țesătura de tapițerie într-o culoare strălucitoare. Va fi mai dificil să reproiectați o schemă de culori în jurul său, dar nu este imposibil.

Culorile deschise vor prezenta semne de uzură mai repede, așa că, dacă v-ați îndrăgostit de un fotoliu de culoare pal, asigurați-vă că are huse detașabile și lavabile sau, cel puțin, asigurați-vă că tapițeria este pre-tratată pentru a respinge petele.

O alegere bună este un fotoliu gri sau taupe. Ambele sunt ușor de integrat în aproape orice combinație de culori și sunt suficient de întunecate pentru a ascunde petele și urmele. Alegeți un fotolu cu o țesătură texturată și asociați-l cu accesorii interschimbabile și luminoase, cum ar fi perne sau pături colorate.

Tapițerie simplă sau cu model?

Un fotoliu poate avea nevoie de o țesătură diferită de o canapea cu două sau trei locuri. După cum explică designerii de interior și specialiștii în vânzări de mobilă, fotoliile mai mari arată bine cu țesături netede și texturate, în timp ce cele mai mici arată uimitor cu un model. Dacă o familie numeroasă va folosi fotoliul mult, o opțiune cu model, oricât de subtil, va fi mai bună pentru a ascunde scurgerile accidentale.

Dacă credeți că v-ați putea sătura de model, iar husele sunt ușor de demontat, merită să investiți în de huse de înlocuire atunci când alegeți tapițeria, dacă este accesibil și are spațiu de depozitare, investind într-un set suplimentar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod