S-a dovedit: Câinii chiar citesc gândurile

A fost nevoie de un studiu pentru a demonstra ceea ce noi, animalele, cât şi iubitorii de câini ştiu deja: Câinii înţeleg dorinţele şi gândurile stăpânilor, fără a fi nevoie de vorbe sau

A fost nevoie de un studiu pentru a demonstra ceea ce noi, animalele, cât şi iubitorii de câini ştiu deja: Câinii înţeleg dorinţele şi gândurile stăpânilor, fără a fi nevoie de vorbe sau fapte, însă doar atunci când vor :)

Câinii sunt înzestraţi cu puteri telepatice, susţin cercetătorii americani de la Universitatea din Florida. Studiul a fost menit să descifreze modul în care aceste animale par să înţeleagă gândurile stăpânilor. De exemplu, cum reuşeşte căţelul să ştie dinainte care persoană de la masă urmează să-i strecoare resturi de mâncare sub masă.

Potrivit DailyMail, secretul este legat de dorinţa şi disponibilitatea câinilor de a-i accepta pe oameni drept companionii lor sociali.

Studiul a arătat că în cazul câinilor mai apropiaţi de oameni, descifrarea indiciilor fizice şi verbale este mai bună. Explicaţia ar putea fi că aceşti căţei au învăţat oarecum comportamentul oamenilor. De asemenea, cercetătorii au descoperit că, dacă au fost crescuţi de pui, câinii tind să fie mai receptivi la oameni, decât câinii crescuţi în adăposturi speciale.

"Câinii nu s-au născut să fie prietenii cei mai buni ai oamenilor. Experienţele şi mediul în care trăiesc le influenţează comportamentul.

Dacă vrei un câine foarte receptiv este nevoie de multă muncă," spune unul dintre cercetători.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod