Lucruri pe care le faci și le urăște câinele tău

Câinele tău nu știe să păstreze un secret. Dacă îi place ceva, îți arată. Dacă urăște ceva, fii sigur că o să știi. Există lucruri pe care le faci și nu ești conștient că le urăște câinele tău? Este greu de spus, deoarece câinii au propria personalitate, inclusiv propriile slăbiciuni.
Câinele tău ar putea reacționa diferit la stimuli decât alți câini. Însă iată ce lucruri se poate să-i provoace reacții negative câinelui tău!

Obiceiuri pe care le urăște câinele tău


1. Îndepărtarea lui de curiozitățile mirositoare

Oamenii nu apreciază mirosul la fel de tare precum câinii, care trăiesc într-o lume olfactivă. Atunci când îți plimbi câinele, amândoi mirosiți și vedeți. Însă tu vezi mai mult, iar câinele tău miroase mai mult. Așa că persoanele care își plimbă câinii, dar îi trag constant cu lesa când încearcă să miroasă bordurile, copacii, iarba, fac un lucru urât de către câini.
Dacă tu nu vezi sau nu miroși ceva important, adu-ți aminte că același lucru nu se aplică și în cazul companionului tău.

2. Izolarea lui într-o cameră în timpul focurilor de artificii

Este bine cunoscut faptul că animalele de companie sunt stresate atunci când aud focurile de artificii. Nu îi poți explica că acestea sunt pentru a sărbători ceva. Cei mai mulți oameni își țin câinii într-un loc cât mai liniștit în casă pentru a-i calma. Cu toate acestea, nu ar trebui să-ți limitezi câinele la o singură cameră.
Va încerca în mod constant să fugă de zgomot, iar dacă se află într-un loc îngust, se va răni pe măsură ce încearcă să fugă. Creează-i un spațiu sigur pentru a se ascunde, dar nu-l face să se simtă blocat.

3. Persoanele străine în locuri noi

Unele studii au descoperit că animalul tău de companie se bucură când întâlnește un mediu nou, însă doar atunci când este cu tine sau cu o persoană cu care trăiește permanent. O cercetare din 2014 a constatat că stresul la câini, măsurat prin ritmul cardiac, a fost indus atunci când animalele au fost puse într-un loc nou și au fost mângâiate de o persoană care nu trăia permanent cu ei.


4. Plimbările programate greșit

Plimbarea câinelui îi oferă beneficii psihologice, sociale și fiziologice, dar există anumite momente ale zilei pe parcursul câtorva luni ale anului care pot stresa câinele. Chiar dacă o plimbare dimineața în timpul verii poate părea perfectă, se poate dovedi un pic copleșitoare și potențial periculoasă pentru câinele tău. Lăbuțele lui se pot arde de la suprafețele extrem de fierbinți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod