Cum să ridici corect și să ții în brațe o pisică

Pisicile pot fi adorabile și, de asemenea, niște tovarăși de companie perfecți. Dar dacă ai avut mai multe interacțiuni cu pisicile până în prezent, știi că nu e chiar atât de ușor să le convingi să stea în brațe. De fapt, dacă încerci să ții în brațe o pisică într-un mod greșit, pisica ta poate avea de suferit. Sau tu.

Vrei să ții în brațe o pisică? Iată ce trebuie să faci!

Las-o să-ți miroasă mâna

 
Pentru început, este recomandat un lucru pe care toți oamenii care au o pisică îl cunosc - trebuie să lași pisica să-ți miroasă mâna înainte de a interacționa cu ea. Acest lucru va ajuta pisica să se obișnuiască cu tine. De asemenea, ar trebui să ții degetele curbate, astfel încât pisica să nu le roadă dacă nu este interesată să stea cu tine.

Dacă te apropii de o pisică doar pentru a o mângâia și pentru a te juca cu ea, trebuie să îți aduci aminte că pisicile se pot speria foarte ușor, așa că trebuie să te porți cu blândețe cu ele.
De asemenea, sunt mult mai mici decât noi, așa că o atingere ușoară este suficientă pentru o pisică.

Există și o modalitate foarte ușoară de a te asigura că o pisică poate fi ținută fără a fi stresată. Poate suna ciudat, dar, dacă o strângi, i se pare foarte confortabil. Dacă încerci să ții o pisică, fie pentru a-i tăia unghiile, fie pentru a-i da o pastilă, strânge acea pisică în brațe. În acest fel, nu se va răni și nu te va zgâria nici pe tine.

Dar când vine vorba de ridicarea pisicilor, există un alt set de reguli.
Atunci când ridici o pisică, este important să o faci astfel încât să se simtă susținută. Poți pune o mână sub piept și una sub abdomen, nu lăsa picioarele din spate nesprijinite!

O altă poziție în care poți ține pisica în brațe se numește poziția de fotbal. Sună destul de ciudat, dar este mai sigur decât ai crede. Practic, ții pisica îndreptată invers. Îi ții posteriorul în față, iar capul sub brațul tău. Această poziție te ajută să ții pisica în siguranță, în siguranță pentru tine și pentru ea, dar probabil că nu este o poziție recomandată pentru fiecare situație.

De asemenea, poți ține pisica și pe umăr, deși nu toate pisicile apreciază cu adevărat această modalitate de transport.
Nu încerca acest lucru cu pisici străine sau riști să ai un spate plin de zgârieturi. Iar dacă îți este frică de pisică, există și posibilitatea da o ține într-un prosop în brațe până când se obișnuiește mai bine cu prezența ta.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod