Cele mai longevive pisici din lume

Cât de mult trăiește o pisică? Răspunsul celor care le iubesc este invariabil: nu suficient de mult! 
Se spune adesea că pisicile au 9 vieți, iar micile feline care au fost clasificate drept cele mai longevive pisici au depășit vârsta de 30 de ani, bucurându-și stăpânii cu momente speciale, grijă și îmbrățișări pufoase. 
Potrivit veterinarilor, o pisică bine hrănită, tratată și care face mișcare ne va aduce bucurie (și șoareci prinși) între 12 și 15 ani. Cele mai longevive pisici au depășit, însă, așteptările și au rămas alături de stăpânii și familia lor mai mult timp.
În Cartea Recordurilor pisica numită Creme Puff, care a trăit 38 de ani și 3 zile în Texas, este cea mai longevivă din lume și a încetat din viață în 2005. Stăpânul ei, Jake Perry, a avut grijă și de deținătorul anterior al acestui titlu, motanul numit Bunicul Rex Allen, care a încetat din viață la vârsta de 34 de ani.

 
Iată care sunt cele mai longevive pisici din lume:

 
1. Scooter (1986 - 2016)


Vârsta la care a ajuns
: 31 de ani și 13 zile
Rasa: siameză
Stăpân: Gail Floyd
Locul de origine: Mansfield, Texas, SUA
În 2016 Scooter, care era îngrijită de Gail Floyd din Mansfield, Texas, a fost declarată cea mai longevivă pisică din lume, dar a încetat din viață la numai câteva zile de la primirea distincției. Stăpânul lui Scooter este convins că pisica a trăit atât de mult pentru că a fost mereu activă, chiar și după ce a îmbătrânit.

 
2. Missan (1985 - prezent)


Rasa
: necunoscută
Stăpân: Asa Wockberg
Locul de origine: Karlskoga, Suedia
În 2015 stăpâna lui Missa a declarat pentru The Telegraph că nu a realizat că vârsta pisicii ei era impresionantă până când nu a citit un articol despre cât de mult trăiesc de obicei micile feline.

 
3. Miez Maz (1979 – 2012)


Vârsta la care a ajuns
: 33 de ani
Rasa: necunoscută
Stăpân: fără stăpân
Locul de origine: Tagerwilen, Elveția
Deși nu se știu prea multe lucruri despre Miez Maz, pisica a ajuns pe prima pagină a ziarelor în anul 2012 după ce un veterinar din Elveția a eutanasiat-o din greșeală. Potrivit localnicilor din orașul în care trăia Miez Maz, pisica stătea în gară și toți angajații o hrăneau și aveau grijă de ea.
Vestea eutanasierii pisicii a cauzat indignarea locuitorilor și a angajaților gării.

 
4. Sarah (1982 – 2015)


Vârsta la care a ajuns
: 33 de ani și 6 luni
Rasa: necunoscută
Stăpân: Fleur Ford
Locul de origine: Noua Zeelandă
Pisica Sarah a fost renumită pentru că era cea mai longevivă pisică din Noua Zeelandă. Stăpâna ei, Fleur Ford, a avut grijă de ea timp de 13 ani, după ce a primit-o de la un vecin care se muta.

 
5. Bunicul Rex Allen (Grandpa Rex Allen) (1964 - 1998)


Vârsta la care a ajuns
: 34 de ani și 2 luni
Rasa: Sfinx și Devon Rex
Stăpân: Jake Perry
Locul de origine: Austin, Texas, SUA
A primit distincția de cea mai longevivă pisică din lume în 1998, iar stăpânul lui, care este cunoscut pentru afecțiunea pe care le-o oferă pisicilor, a spus că apreciază foarte mult micile feline și le serbează fiecare zi de naștere.

 
6. Creme Puff (1967- 2005)


Vârsta la care a ajuns
: 38 de ani și 3 zile
Rasa: tabby
Stăpân: Jake Perry
Locul de origine: Austin, Texas, SUA
Creme Puff este faimoasă pentru că a fost cea mai longevivă pisică atestată de Cartea Recordurilor. Începând din 1980 Jake Perry a adoptat foarte multe pisici, oferindu-le o casă primitoare și multă grijă.
Aproximativ o treime dintre pisicile care au trăit cu el au ajuns la 30 de ani.

 
7. Lucy (1972- 2011)


Vârsta la care a ajuns
: 39 de ani
Rasa: tabby
Stăpân: Bill Thomas
Locul de origine: Llanelli, Țara Galilor
Cu numai câteva luni înainte ca Lucy să înceteze din viață stăpânul ei și-a dat seama că era cea mai longevivă pisică din istorie. A conștientizat cât de mult timp trecuse când mătușa lui a venit în vizită și și-a amintit cum se juca Lucy când era doar un pisoi în 1972 și aveau un mic restaurant. Deși vârsta nu a putut fi confirmată la timp pentru a ajunge în Cartea Recordurilor, medicul veterinar care a examinat pisica a fost uimit de vârsta ei, estimând că echivala cu 172 de ani de viață pentru oameni.

Foto: oldest.org
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod