Ce să faci dacă ești atacat de un câine?

Ce să faci dacă ești atacat de un câine?

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
În fiecare zi există riscul să întâlnești câini fără stăpân în timp ce mergi pe stradă sau atunci când alergi prin parc. Deși cei mai mulți dintre ei sunt pașnici, unii pot avea un comportament imprevizibil și pot fi agresivi, mai ales atunci când alergi sau ești pe bicicletă.
Pentru a evita să fii atacat de un câine care pare agresiv, iată ce ar trebui să faci, potrivit brightside.me:

Păstrează-ți calmul

Se spune că animalele și în special câinii pot simți când un om se teme. Dar este imposibil să nu-ți fie frică atunci când un câine agresiv se îndreptă spre tine. Important este să-ți controlezi reacțiile, astfel încât să nu agravezi situația. Dacă țipi, îți fluturi brațele sau fugi, poți declanșa instinctele de prădător ale câinelui, provocându-l să atace.

Nu alerga

Dacă întâlnești un câine atunci când alergi, încetinește până la un mers lent. Mergi în direcția opusă câinelui, dar fără să te întorci complet cu spatele, ci să-l urmărești cu colțul ochiului în timp ce te îndepărtezi.
De asemenea, dacă stai complet nemișcat, cu brațele întinse pe lângă corp, câinele își va pierde interesul și va pleca.

Nu privi câinele în ochi

Contactul vizual direct poate intensifica comportamentul agresiv al câinelui. Câinii pot interpreta ca amenințare gestul de a-i privi direct în ochi și pot deveni mai agresivi.
Urmărește câinele cu privirea, dar evită contactul vizual direct. În acest fel îi arăți câinelui că nu ești o amenințare pentru el și sunt șanse mai mari să plece.

Distrage-i atenția cu un obiect

Orice obiect pe care îl ai la îndemână poate fi util. Dă-i ceva de ronțăit, precum o sticla de plastic, un pantof, un pachet de șervețele etc.
Îi va distrage atenția câinelui și tu vei avea timpul necesar să scapi.

Confruntă-l

Dacă în continuare câinele este agresiv, confruntă-l, fără a-l privi în ochi. Strigă pe un ton puternic să plece. Spune-i pe un ton impunător "Marș!", "Nu!" sau "Pleacă!", comenzi pe care și câinii fără stăpân le pot recunoaște. 

Folosește geanta sau rucsacul pe post de barieră

Un câine care se apropie agresiv de tine poate fi ținut la distanță folosind geanta sau rucsacul pe post de barieră. Ține bagajul în mână, pe lângă corp, în direcția în care se află câinele.
Este un scut care te va proteja de atacul câinelui. Dacă te afli pe bicicletă și ești atacat de câini, coboară de pe ea și folosește-o ca pe un scut între tine și animale.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • alin pe 10 Ian 2017, 15:28
  super sigur

  Sa ai pregatiti cativa carnaciori...

  3
  0

 • SCARFACE pe 9 Ian 2017, 18:24
  Cel mai sigur ....

  ..... cauti un bolovan gen ,,Cumintenia Pamantului '' si-l executi .

  8
  0

 • Horia pe 6 Ian 2017, 15:36
  Cainele si directia

  Ce exprimare clara : "Mergi în direcția opusă câinelui .... în timp ce te îndepărtezi". Pai daca cainele sta pe loc orice directie este opusa cainelui, deci pe care o aleg ? Daca cainele se deplaseaza si eu merg in directie opusa inseamna ca dau chiar peste el ! De fapt se face o confuzie intre termenii "directie" si "sens": eu si cainele, considerati ca 2 puncte, suntem intotdeauna pe aceesi directie (indiferent ce facem).

  4
  0

 • Filantropiu pe 6 Ian 2017, 11:38
  De caine te poti apara printr-o metoda mai buna

  Care e aceea ? Te pui in patru labe , te repezi la el si-l musti de pancreas . Durerea fiind insuportabila , fuge imediat .

  14
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod