Rase de pisici albe

9 rase de pisici albe: pufoase ca neaua, ideale ca animale de companie

Pisicile diferă foarte mult în ceea ce privește aspectul, iar cele albe sunt destul de rare pentru că sunt necesare anumite gene pentru a suprima orice altă culoare care poate nuanța blana. Pot avea blana lungă sau scurtă și au tendința de a avea ochii deschiși la culoare. Descoperă principalele rase de pisici albe și nu ezita să adopți micuțele feline cu aspect imaculat.
Ți-au plăcut mereu pisicile albe, care îți oferă o îmbrățișare pufoasă, ca de nea? Dacă știi ce rase de pisici albe poți alege nu va fi deloc greu să adopți noul tău animal de companie. Indiferent dacă îți plac pisicile cu blană lungă sau scurtă nu va trebui să renunți la dorința de a avea o pisică albă pentru că există tipuri diferite de pisici, care se vor adapta de minune personalității tale, luminând spațiul în care trăiesc și oferind multă afecțiune și eliminarea stresului.

 
Iată ce rase de pisici albe poți alege:

 
1. American Shorthair

Este o pisică prietenoasă, cu care te vei înțelege foarte ușor. Este blândă și tolerantă, perioada de adaptare fiind destul de redusă. Aceste pisici au multe nuanțe, printre care și culoarea albă. Pot trăi într-o varietate de case, le place să petreacă timp alături de stăpâni, dar și să se joace singure cu diferite jucării interesante. Au blana scurtă și deasă, greutatea variază între 5 și 7kg, iar înălțimea va fi între 20 și 25cm.

 
2.
Devon Rex

Cu ochii mari și pomeții proeminenți, această pisică ți-ar putea aminti de desenele tale preferate. Este foarte activă și jucăușă, se împrietenește rapid cu alte animale care se află în aceeași casă și se înțelege foarte bine cu toată familia, mai ales cu cei mici. Blana pisicilor Devon Rex este scurtă și ondulată, greutatea se situează între 3,5 și 5kg, iar înălțimea va fi în intervalul 25-31cm. Au urechile mai mari și gâtul subțire.
 
Devon Rex pisica 

 
3. Shorthair European

Este una dintre rasele cel mai des întâlnite și mai vechi din lume. Culorile sunt foarte variate, dar vei găsi cu siguranță și pisici albe, iar ochii lor pot fi albaștri, verzi sau de culoarea chihlimbarului. Aceste pisici sunt foarte afectuoase, jucăușe, inteligente și se adaptează foarte bine în medii diferite. Vor avea un corp cu o musculatură bine definită, blana scurtă și densă, capul rotund, cu o înălțime de 30-36cm și o greutate de 3,5-7kg.

 
4. Maine Coon

Este cunoscută pentru blana lungă și deasă, având o multitudine de culori, printre care și albul imaculat.
Este o pisică prietenoasă, sociabilă și cu o atitudine foarte relaxată. Majoritatea pisicilor Maine Coon se vor înțelege de minune cu toți membrii familiei, cu străinii care vin în vizită și cu alte animale de companie care locuiesc în același spațiu.
Pisicile Maine Coon au un corp musculos, cântăresc între 4,5-12kg și au o înălțime de 25-40cm.

 
5. Rasa Orientală

Pisicile de această rasă sunt suple, cu o structură atletică și au multe culori, inclusiv alb. Sunt foarte active, comunică des cu stăpânii și cu celelalte persoane din apropierea lor și adoră să li se dea cât mai multă atenție. În unele cazuri se pot atașa atât de mult de un membru al familiei încât le va fi foarte greu să accepte dispariția sau plecarea lui.
Au o înălțime între 20 și 26cm, iar greutatea poate fi între 2,5 și 6 kg. Te vor fascina cu ochii migdalați, au urechile mai mari și capul unghiular.
 
Rasa Orientala pisica 

 
6. Rasa persană

Albul este de regulă asociat cu pisicile persane, deși pot avea multe alte culori. Au blana lungă și necesită îngrijire și periere zilnică pentru a elimina firele încurcate și a menține aspectul mătăsos.
Sunt pisici afectuoase, care adoră să stea în poala stăpânului și preferă mediile liniștite, fără lucruri neașteptate.
O pisică persană are o înălțime între 20 și 25cm și o greutate cuprinsă între 3 și 5,5kg. Are picioarele mai scurte și ochii mari, rotunzi.
 
Pisica persana 

 
7. Rasa siameză

Pisicile siameze pot fi de un alb pur, fără urme mai închise pe cap, picioare, coadă sau lăbuțe. De fapt, toate pisicile siameze se nasc albe și pot căpăta o altă culoare pe măsură ce cresc. Aceste pisici își iubesc foarte mult stăpânii și le place să fie în centrul atenției. De asemenea, emit des sunete pentru a le evidenția stăpânilor ce-și doresc.
Au o înălțime între 20 și 26cm și o greutate cuprinsă între 3,5 și 4,5kg, corp svelt și ochi migdalați.

 
8. Rasa siberiană

Pisicile siberiene sunt puternice și agile, iar blana lor este foarte densă, fiind formată din 3 straturi și cu o varietate de culori din care poți alege inclusiv albul. Desimea blănii o face ușor de întreținut, nefiind necesară perierea decât de două ori pe săptămână, dar vor fi perioade ale anului în care năpârlesc.
Acestor pisici le place aventura, așa că nu te mira dacă se vor sui pe toate obiectele din casă, în timp ce se joacă și explorează spațiul. 
Au o înălțime de 22-28cm și o greutate de 4,5-9kg.
 
Angora turceasca 

 
9. Angora turcească

Este o rasă cu o istorie de sute de ani în Turcia. Deși de obicei aceste pisici sunt prezentate în nuanțe de alb, pot avea și alte culori. Au multă energie, le place să atragă atenția și să se impună și au nevoie de joacă și multă interacțiune cu stăpânul pentru a fi fericite. Ajung la o înălțime de 20-25cm și o greutate de 3-7kg. Au un corp cu musculatură bine definită, blană deasă și ochi migdalați.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod