Un decor pretios cu bani putini!

Ti-e teama sa nu faci o greseala in privinta culorilor? Incearca mostre de vopsea sau textile in diverse culori, lipite provizoriu pe mobila deja existenta.
1. Ti-e teama sa nu faci o greseala in privinta culorilor? Incearca mostre de vopsea sau textile in diverse culori, lipite provizoriu pe mobila deja existenta. Putinul timp pe care ti-l petreci analizand aceste mostre te va ajuta sa alegi stilul potrivit pentru decorare. Este posibil sa descoperi ca unele culori arata minunat la lumina lampii, dar sunt prea greu de suportat la lumina zilei. Cel mai bun mod de a afla este sa experimentezi!

2. Ti-e greu sa vezi imaginea de ansamblu? Daca nu esti sigura cum va aparea intregul, incearca sa alcatuiesti un colaj cu toate mostrele de materiale, vopsele si tapet.
Ia-l cu tine atunci cand mergi la cumparaturi sau chiar la o cafea cu prietenele. O imagine face, intr-adevar, cat o mie de cuvinte!

3. Tendintele apar si dispar, astfel incat trucul este sa iti descoperi propriul stil, care va trece testul timpului. Un mod facil de a face acest lucru este sa alegi o culoare neutra pentru elementele de mari dimensiuni, cum ar fi canapelele, covoarele si alte piese de mobilier.

Daca iti plac ultimele culori la moda, verde-lime si gri, introdu aceste culori in decor prin detalii mici, care sunt usor de schimbat: vaze, perne, rame pentru fotografii.
Anul urmator, cand moda verdelui-lime va fi trecut, poti introduce accesorii cu noile culori in trend, cu minime cheltuieli.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • florescu lacramioara pe 27 Oct 2008, 07:42
  amenajarea camerei

  in sufragerie am o perdea din organza de culoare mustar si nu stiu ce culoare ar trebui la covor,canapea ?

  0
  0

 • etyl pe 26 Oct 2008, 13:47
  rafturi incastrate in structuri din panouri rigips

  As dori mai multe amanunte in acest sens, daca poate cineva sa le ofere. Intr-adevar, pare mai elegant, curat si modern... oare si cu bani mai putini? Am o biblioteca destul de mare, si nu doresc sa renunt la carti. Doresc sa ma mut, si in noua locuinta as vrea sa-mi creez locul meu de odihna si recreere langa carti, ca o hrana sufleteasca pe care multi au uitat-o din pacate. Vreau modernism, dar nu renuntand la cartile pe care le-am adunat cu atata drag si sacrificiu, uneori. Stiu ca din casele de azi lipsesc cartile, dar acele case, desi moderne, nu au suflet. Iar oamenii din ele sunt doar masini. Nu-mi doresc asa ceva.

  0
  0

 • pantera_dacs pe 21 Oct 2008, 00:34
  Decor pretios cu bani putini

  Sunt pasionata de subiectele legate de confort si camin.Poate pentru ca spatiul in care domiciliez are un potential mare dar, nu si fondurile pe care sa le pot aloca amenajarilor.Ma preocupa de o vreme ideea de a construi dularuri tip dressing sau rafturi incastrare in structuri din panouri tip rigips pentru haine si carti.Nu doar ca spatiul pare mai curat sau mai putin incarcat cu obiecte,dar in general depozitarea devine,cred eu, mai discreta si se face pe bani mai putini.Cred ca un designer ar fi potrivit sa adapteze un proiect de panouri-dulap,sau biblioteca in cel mai bun loc,si cu cea mai buna geometrie.Aceste structuri nu te plictisesc pentru ca se pot lasa descopeerite,sau se pot dota cu sisteme de inchidere ,pot fi dotate cu panouri glisante,pot functiona ca separator de functiuni,pot lua ,periodic alta paleta cromatica.Cred ca pot suporta si alte stiluri de mobilieer in vecinatatea lor, fara a crea o 'cacfonie'de stiluri.Si,de asemenea,accepta si un modernism extravagant dandu-ti libertatea de a experimenta.

  0
  0

 • gratzy56 pe 18 Oct 2008, 08:03
  dormitorul

  si poti dormii in acest dormitor atat de "rece" ? trebuie neaparat sa-l "incalzesti" si sa-l "inveselesti ". adauga aplice, covorase , o perdea sau jaluzele ( depide ce ai) , un tablou sau o stampa , toate in culori calde de toamna insorita : portocaliu in toate noantele ,verde , galben . cumpara o cuvertura in noante de auriu sau orice culoare calda. fa in asa fel sa ai pete de culoare calde , vesele si te vei simti mult mai bine in dormitorul tau . culorile soarelui la asfintit te vor "incalzi" . nu uita ca vine iarna si vei avea nevoie de aceasta senzatie .bafta .

  0
  0

 • tudorache elena pe 17 Oct 2008, 17:35
  dormitorul

  este foarte rece , deci ... eu as alege pentru covor galben , portocaliu stins, gri, putin negru; perdeaua galben citron cu putin argintiu; accesorii bleu pana la violet cu putin galben...

  0
  0

 • moaca pe 15 Oct 2008, 08:36
  dormitorul

  Ce culori mai pot folosii la dormitor ( la covor,perdea si alte accesorii)avand deja peretele alb,gresie alb/gri,patul bleo/gri si dulap alb cu geamurii fumurii. Astept un raspuns cat mai urgent. Multumesc anticipat.

  0
  0

 • rodica.micu pe 14 Oct 2008, 18:27
  Despre alegerea culorilor

  Asa este:" tendintele apar si dispar"...important este sa adaptezi totul propriei viziuni in functie de preferintele tale...care in final defapt te definesc. Rodica

  0
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod