Trucul care te ajută să previi oxidarea unui avocado

Ai folosit doar o jumătate de avocado, însă cealaltă bucată s-a oxidat şi s-a făcut maronie? Descoperă cel mai eficient truc ca să păstrezi un avocado proaspăt!
Poate ai folosit doar o jumătate de avocado într-o dimineaţă, iar cealaltă jumătate vrei să o păstrezi pentru alt mic dejun. Însă, ştii că dacă nu o păstrezi corect, atunci jumătatea de avocado se oxidează şi capătă o culoare maronie neplăcută.


De ce se oxidează un avocado început?

O enzimă din avocado favorizează oxidarea atunci când este expusă la aer. Acesta este motivul pentru care o jumătate de avocado se oxidează şi capătă o culoare maronie, transformându-l într-un fruct neapetisant.
De aceea, miezul rămâne întotdeauna verde sub sâmbure. Dar, păstrarea sâmburelui în jumătatea de avocado nu te va ajuta să previi oxidarea lui.


Trucul care te ajută să previi oxidarea unui avocado

Dacă vrei să păstrezi în frigider o jumătate de avocado este foarte important să foloseşti următorul truc ca să previi oxidarea miezului. Poate ai auzit deja că este bine să păstrezi jumătatea cu sâmbure, să stropeşti miezul cu zeamă de lămâie şi poţi să aplici un continuare aceste trucuri.
Însă, dacă mai adaugi un mic ingredient, atunci te asiguri că jumătatea de avocado nu va căpăta o culoare maronie.

Cel mai bun truc care te ajută să previi oxidarea unui avocado este să-l păstrezi într-un recipient închis ermetic alături de o jumătate de ceapă. Anumiţi compuşi din ceapa tăiată au rolul de a preveni oxidarea miezului de avocado. Este o soluţie foarte simplă, nu-i aşa? Şi astfel te asiguri că poţi să consumi un sfert de avocado sau o jumătate, fără să-ţi faci griji că bucata rămasă va căpăta o culoare maronie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod