Schimbari de decor... sezoniere!

Aranjamentele de design interior reprezinta un detaliu important si joaca un rol hotarator in transformarea unei locuinte dintr-o simpla casa intr-un adevarat camin. Nu sunt necesare...

Aranjamentele de design interior reprezinta un detaliu important si joaca un rol hotarator in transformarea unei locuinte dintr-o simpla casa intr-un adevarat camin. Nu sunt necesare foarte multe investitii financiare pentru a avea o casa primitoare.

De cele mai multe ori, nu ai nevoie decat de piese de mobilier sau de elemente decorative care pot fi schimbate cu usurinta o data cu inceperea unui nou anotimp. Astfel, daca vara este preferabil sa ai o locuinta cat mai luminoasa, cu accente de culoare cat mai vii si proaspete, iarna te poti folosi de o sumedenie de obiecte "cu specific", care sa iti insenineze ziua.

Si, de ce nu, daca e frig afara, nu arunca prea departe pernutele acelea decorative cu imprimeuri florale! S-ar putea sa te inveseleasca mult mai mult daca le ai prin preajma...

O data cu sosirea anotimpului rece, iti recomand sa ai la indemana o colectie de perne si/sau pleduri calduroase si pufoase, pe care sa le amplasezi pe canapeaua din living sau peste spatarul unui fotoliu. Cu siguranta, din cand in cand vei simti nevoia sa te alinti cu mangaierea fina a materialelor moi...

Clar, nu mai putem sa ne "jucam" - a venit iarna!...

Acest lucru inseamna ger si poate multa, multa zapada, spre bucuria copiilor si, de ce nu, chiar si a celor mari. Desi in casa caldura te imbie la picoteala, totusi nu poti adormi peste cuvertura fina din matase sau din bumbac, in culori calde, pe care ai asezat-o peste patul din dormitor in timpul verii...

Acum este timpul pentru masuri radicale, asa ca te sfatuim sa achizitionezi o cuvertura "sanatos" de groasa, fie dintr-un material reiat, fie din lana. Daca este si dublata, cu atat mai bine! Somnul de dupa-amiaza iti va fi mai dulce...

In ceea ce priveste paleta coloristica, ai mana libera! Culorile toamnei te vor inspira insa cu siguranta si nu vei da gres daca te vei orienta spre tonurile de pamant, poate chiar spre un rosu-maro, grena sau visiniu, tinand cont, bineinteles, si de culoarea dominanta in care ti-ai decorat dormitorul.

Verdele este intotdeauna o alegere foarte buna, fiind o culoare ce odihneste foarte mult privirea.

Fetele pernelor si setul de lenjerie pentru pat pot fi si ele schimbate, cu imprimeuri de sezon. Ce zici de frunze aramii, rosii, portocalii si galbene? Sau de imprimeuri cu oameni de zapada?... Poate asa vei intra mai usor in atmosfera apropiatelor sarbatori de iarna si iti vei aminti de copilul care ai fost candva...



Este preferabil ca si draperiile sa poata fi schimbate cu usurinta - daca in timpul verii ai folosit unele in culori deschise sau poate chiar cu imprimeuri florale, te sfatuiesc ca in timpul iernii sa optezi pentru culori neutre, asortate, bineinteles, cu felul in care ti-ai decorat incaperea respectiva.

Florile proaspete iti bucura privirea in fiecare zi, mai ales intr-o zi de inceput de iarna ceva mai morocanoasa... Nu renunta la parfumul lor proaspat, chiar daca se spune ca aranjamentele florale reprezinta un detaliu esential in special vara. La fel de mult vor fi apreciate de catre membrii familiei tale si iarna.

In plus, in anotimpul rece mai ai o "sansa": ai posibilitatea de a crea frumoase decoratiuni si aranjamente din frunze cazute (toamna reprezinta o bogatie de culori, astfel incat nu vei duce lipsa de "materie prima"), din crengute, conuri de brad si motive care sa aminteasca de apropiata sosire a sarbatorilor.

Alaturi de cateva fire de flori de sezon (crizantemele sunt ideale pentru aceasta perioada), astfel de aranjamente vor schimba in mod placut aspectul locuintei tale.

Poti aseza pe rafturile mobilierului din living obiecte decorative din alama sau diverse vase ceramice.

Culoarea si amprenta "blanda" a alamei se va impleti in mod ideal cu ceramica arsa. Daca esti o fana a obiectelor traditionale, atunci iti poti decora locuinta in stil rustic.

Nu uita de sticlele umplute cu seminte (conservate sau asezate in straturi) - pe piata gasesti o sumedenie de asemenea obiecte decorative, care vor incalzi foarte mult o incapere "cotropita" de lumina difuza a iernii...

Poate ca acum nu este chiar cel mai potrivit moment, dar te sfatuiesc sa incepi deja cautarile pentru obiectele decorative cu specific de Craciun. Nu este cazul sa le "impanzesti" in toata casa... Pana la urma, luna decembrie abia incepe...

Dar un glob de cristal cu un brad de Craciun sau cu un ingeras pe care il "ninge" un praf sclipitor sau chiar fulgi de zapada este o aducere aminte a sarbatorilor ce vor urma si o scuza buna pentru a intra in atmosfera!

Daca simti ca inca nu esti pregatita pentru o schimbare de proportii si iti doresti sa pastrezi vioiciunea verii in casa ta, nu renunta la toate detaliile care ti-ar putea aminti de zilele frumoase, insorite si placute.

Pastreaza cateva pernute cu imprimeuri florale, reviste despre gradinarit sau carti despre ingrijirea florilor pe masuta de cafea din living.

Astfel, vei simti ca o parte din lumina verii ramane cu tine chiar si in zilele cu viscol...

Dupa cum vezi, nu este foarte greu sa iti adaptezi stilul pentru fiecare anotimp in parte. Vorbim, mai degraba, despre doua sezoane: cel cald si cel rece. Cu putina imaginatie si ceva timp la dispozitie, vei reusi sa iti aranjezi caminul asa cum iti doresti si adecvat pentru anotimpul in care ne aflam.

Pana la urma, este inca o posibilitate de a pune in evidenta pentru o perioada mai indelungata anumite elemente de decor pe care nu le poti pastra "la vedere" pe toata durata anului, asa cum sunt ornamentele cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Daca te plictisesti repede de aspectul casei tale, atunci aceste "schimbari sezoniere" pot fi salvarea ta! Nu dureaza mult si te vei putea bucura, periodic, de toate obiectele de decor pe care le ai in casa!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod