Piscina - un accesoriu important pentru casa ta

A venit vara, iar o piscina in curtea ta este mai mult decat necesara pentru a te racori in aceste zile toride. Inotul este un sport care face foarte bine corpului tau...
A venit vara, iar o piscina in curtea ta este mai mult decat necesara pentru a te racori in aceste zile toride. Inotul este un sport care face foarte bine corpului tau, iar daca nu doresti sa te duci in fiecare zi la o piscina publica, poti sa iti  achizitionezi sau sa iti construiesti o piscina.

Alege-ti piscina potrivita


Inainte de a-ti construi o piscina, trebuie sa tii cont de cateva aspecte: ai nevoie de un spatiu suficient de mare, constructia trebuie pozitionata unde bate soarele mai tare, pentru ca temperatura apei va fi mai placuta, la adapost de vant, pe un teren plat, stabil si bine drenat, departe de arbori si la distanta de privirile indiscrete ale vecinilor.

Daca nu dispui de o suma foarte mare de bani si nu vrei deranj in gradina sau curtea ta, iti poti instala oricand o piscina pe pamant, supraterana, la care sa construiesti o rampa de acces. Aceast gen de piscina este foarte rapid si usor de instalat, o poti muta oricand doresti, fiind de mici dimensiuni.
Preturile unei astfel de piscine variaza intre 2.300 si 6.000 de lei.

In cazul in care iti doresti o piscina frumoasa, unde vrei sa organizezi diferite petreceri cu prietenii sau familia,  poti apela la o firma specializata in constructia de piscine ingroptate in pamant, acoperite sau semiacoperite.

Ai o gama variata de optiuni: piscina realizata din beton armat, cu placi ceramica sau mozaic, cu structura metalica, din polipropilena, din otel galvanizat, din poliester, plastic special sau rasini poliesterice speciale, armate cu fibra de sticla s.a. Formele pot fi diferite, in functie de dorintele tale: ovala, rotunda, dreptunghiulara sau hexagonala.
Fiecarui tip ii corespund metode de executie diferite, care presupun si costuri variate.

De exemplu, piscina din polipropilena se construieste in cele mai diferite forme si dimensiuni, in functie de comanda clientului. Este construita din placi de polipropilena de culoare albastra, de cele mai multe ori.

Printre atuurile acestei piscine se numara si pretul scazut, timpul redus de executie si rezistenta la variatii de temperatura (coeficientul de absorbtie a apei este nul, nu exista pericolul specific gresiei de a acumula apa, ducand la crapare in timpul inghetului).

Piscinele din beton armat permit o mare libertate in alegerea formelor si dimensiunilor, rezistenta mai mare in timp, au o gama variata de finisaje (gresie, mozaic vitroceramic, liner etc.), dar sunt mai scumpe, se pot instala alge in porii de beton si au un timp de executie mai mare (8-12 saptamani).

Piscinele confectionate din panouri de otel se pot executa intr-un timp scurt, au o durata de viata foarte mare (chiar si 30 de ani), se intretin foarte usor, dar exista pericolul coroziunii in timp si nu pot fi construite cu trepte, ci doar cu scari din material inoxidabil.

Piscinele facute din rasini armate cu fibra de sticla sunt usor de transportat si nu necesita la montare un fundament de  beton si nici zidarie de intarire.
Pot fi montate in cateva zile, fara a-ti deranja prea mult gradina. Acest tip de piscine au o durata de functionare destul de mare (peste 30 de ani), stabilitate foarte buna, nu se uzeaza in timp si nu necesita operatii periodice de intretinere.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • razvan pe 16 Mai 2010, 09:05
    vand piscina noua

    5,5mx3,5mx1,5m , made in italy,cadru metalic, liner, accesorii, kit montaj, echipament filtrare.ultimul pret 1500 euro, tel., 0722.677.240

    2
    0

  • Stefani Pool Technology pe 23 Mar 2010, 13:13
    producator piscine

    www.stefani-piscine.ro Stefani Pool Technology, producator de piscine monobloc, echipamente nautice si produse industriale din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, se evidentiaza prin designul deosebit al produselor, fiabilitatea si adaptabilitatea solutiilor conform cu cerintele dumneavoastra.

    3
    0

  • PREDOIU IOAN pe 28 Feb 2010, 12:26
    as dori sa cumpar o piscina pt casa

    As dori sa cumpar o piscina pt casa ingropata ,iar h=1-50m fara accesori si sa ajunga pina la 1500 eu daca i-mi puteti recomanda asa ceva MULTUMESC

    0
    0

  • attila pe 11 Ian 2009, 17:19
    intrebare

    as vrea sa stiu pretul unei piscine ovale supraterane cu dimensiunile urmatoare 8 m lungime 4m latime 1.5 adincime ?

    0
    0

  • MARTIN PETRU pe 11 Aug 2008, 21:11
    intrebare

    Ce grosime trebuie sa aiba betonul armat,ce armatura se utilizeaza si ce hidroizolatie la construirea unei piscine din beton armat de forma ovala cu o dimensiune de 10/5 metri si cu o adancime de maxim 1,5 metri?VA MULTUMESC.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod