Piscina - un accesoriu important pentru casa ta



Daca iti doresti o piscina unicat, care sa te reprezinte, si nu una care sa semene mai degraba cu un produs de serie, piscina cu deversare (vanish-edge) poate fi alegerea perfecta. Dar, mai intai trebuie sa te uiti in buzunar, pentru ca aceste piscine sunt, de cele mai multe ori, foarte scumpe.  

In cazul in care nu iti permiti niciuna din piscinele mentionate mai sus, poti achizitiona oricand o piscina  gonflabila, mult mai ieftina, usor de montat si dezafectat, in functie de sezon. Exista o larga varietate de forme si poate constitui un loc de joaca preferat de micutul tau.

"Accesoriile" piscinei


Plaja din jurul piscinei tale poate fi realizata din lemn, dale de piatra sau gazon. Esti libera sa alegi ce doresti, dar respecta regulile de securitate si confort! Specialistii recomanda, de cele mai multe ori, pavarea in piatra reconstituita de 50x50 de centimetri care imita marmura, avantajul acestui tip de piatra reprezentand faptul ca reflecta lumina si nu absoarbe caldura.


Oricare ar fi alegerea ta, nu folosi materiale alunecoase pentru a preveni caderile si alunecarile.

Pentru a completa peisajul si a pune in valoare piscina, poti sa scoti florile din casa, cele rezistente la soare si caldura, dar nu le amplasa in bataia vantului sau prea aproape de apa.

Poti opta si pentru un mobilier adecvat peisajului: sezlonguri, umbrele, mese, diferite scaune, saltele gonflabile si parasolare. Nu trebuie sa exagerezi cu abundenta de obiecte de langa piscina - conteaza foarte mult sa existe o armonie intre casa, obiectele decorative si piscina.

Trebuie sa te gandesti si la un concept de lumini, light design, care poate fi facut de un arhitect sau un designer.
In plina vara, petrecerile nocturne la piscina sunt mai mult decat tendante, iar sistemul de iluminat este foarte important.  

Calitatea apei in piscina


Potrivit normelor europene, apa piscinei tale trebuie sa se apropie de calitatile apei de baut. Astfel, intr-o piscina, pH-ul optim pentru o apa neutra se situeaza intre 7 si 7,5. Daca pH-ul este mai mare de 7,6, trebuie supravegheat pentru ca apa isi pierde salubritatea si devine coroziva pentru pielea ta si a celor care se scalda in ea.

Exista multi factori care influenteaza variatia pH-ului si, de aceea, este foarte important sa verificati regulat, fie manual cu ajutorul unui tester, fie automat cu ajutorul unui sistem denumit regulator de pH care testeaza si rectifica nivelul in functie de caz cu pH plus sau Ph minus.

Daca TH-ul (continutul apei in ioni de calciu si magneziu) este mai mare de 25 grade, apa este considerata drept depunatoare de calcar.
Pentru a ramane undeva mai jos de 25 de grade, se foloseste un stabilizant de duritate. O apa dulce este in general acida (pH mai mare de 7), deci coroziva, iar apa dura are un pH mai mic de 7.

Clorul este produsul cel mai utilizat in tratamentul chimic al piscinelor familiale. Acest dezinfectant, care ramane in apa mai mult timp, purifica apa si distruge bacteriile si ciupercile existente in piscina ta.

In aceasta perioada, si nu numai, este de preferat sa iti rezervi un buget pentru ingrijirea si intretinerea piscinei.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • razvan pe 16 Mai 2010, 09:05
    vand piscina noua

    5,5mx3,5mx1,5m , made in italy,cadru metalic, liner, accesorii, kit montaj, echipament filtrare.ultimul pret 1500 euro, tel., 0722.677.240

    2
    0

  • Stefani Pool Technology pe 23 Mar 2010, 13:13
    producator piscine

    www.stefani-piscine.ro Stefani Pool Technology, producator de piscine monobloc, echipamente nautice si produse industriale din rasini poliesterice armate cu fibra de sticla, se evidentiaza prin designul deosebit al produselor, fiabilitatea si adaptabilitatea solutiilor conform cu cerintele dumneavoastra.

    3
    0

  • PREDOIU IOAN pe 28 Feb 2010, 12:26
    as dori sa cumpar o piscina pt casa

    As dori sa cumpar o piscina pt casa ingropata ,iar h=1-50m fara accesori si sa ajunga pina la 1500 eu daca i-mi puteti recomanda asa ceva MULTUMESC

    0
    0

  • attila pe 11 Ian 2009, 17:19
    intrebare

    as vrea sa stiu pretul unei piscine ovale supraterane cu dimensiunile urmatoare 8 m lungime 4m latime 1.5 adincime ?

    0
    0

  • MARTIN PETRU pe 11 Aug 2008, 21:11
    intrebare

    Ce grosime trebuie sa aiba betonul armat,ce armatura se utilizeaza si ce hidroizolatie la construirea unei piscine din beton armat de forma ovala cu o dimensiune de 10/5 metri si cu o adancime de maxim 1,5 metri?VA MULTUMESC.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod