Peste 700 de părinți și profesori au fost alături de Dr. Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie, în cadrul conferinței „The Cyber Effect”

Un eveniment marca English Kids Academy și Editura NICULESCU. Timp de două zile (11 – 12 octombrie), expertul mondial în cyberpsihologie, dr. Mary Aiken, s-a aflat la București unde a susținut cea mai importantă conferință despre impactul tehnologiei în comportamentul uman: „The Cyber Effect”.
Evenimentul a fost organizat de English Kids Academy, International House și Editura NICULESCU și a avut loc la Universitatea POLITEHNICA din București. 
Luna octombrie este luna în care Uniunea Europeana lansează o campanie de sensibilizare cu privire la securitatea cibernetică și la importanța securității informațiilor, în rândul cetățenilor și organizațiilor din domeniu. Venind în sprijinul acestui demers, English Kids Academy, în premieră pentru România, a avut onoarea de a o primi ca invitat pe Dr. Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie care le-a vorbit părinților și profesorilor prezenți, despre cele mai recente cercetări din sfera securității cibernetice și a psihologiei comportamentului uman în mediul online.
Evenimentul ”The Cyber Effect” a debutat vineri 11 octombrie 2019 cu o sesiune de lucru pe tema cyberpsihologiei, având alături reprezentanți la nivel de conducere al celor mai importante instituții publice din România: Ministerul Educației Naționale (MEN), Agenția Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Serviciul Român de Informații (SRI), Directia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Ministerul Apărării Naționale (MApN), Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (ANIMV). La sesiunea de lucru au participat și profesori universitari, decani și cercetători din facultățile de Automatică și Calculatoare, Infomatică, Cibernetică și Psihologie din universități de stat și private. 
Invitații celei de a doua zi ne-au împărtășit și ei din experiența lor legată de tehnologie și utilizarea acesteia: Dr. Raluca Teleanu - Medic Șef Secție Neurologie Pediatrică - Spitalul Clinic de Copii "Dr. V. Gomoiu"și Lector universitar - Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila”, Bogdan Pismicenco - Territory Sales Manager România, Bulgaria și Republica Moldova - Kaspersky, Bogdan Cezar Ion - doctor în psihologie, membru fondator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei, Lector la Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Universitatea din București, Anca Velicu - cercetător la Institutul de Sociologie al Academiei Române, Laboratorul Sociologia Comunicării și a Spațiului Public, Andrei Niculescu - Director General Editura Niculescu, Mihai Laurențiu Gânj – președinte International House Bucharest și English Kids Academy şi Liana Stanciu - om de radio de peste 25 de ani, jurnalist de televiziune, membru activ în mai multe ONG-uri, militant pentru sănătatea copiilor și realizator de emisiuni Tv, în calitate de moderator. 
Ne-am bucurat că am putut aduce în atenția publicului larg, a părinților și a profesorilor, aflați alături de noi într-un număr foarte mare, un subiect atât de important ca folosirea tehnologiei și impactul acesteia asupra învățării, asupra sănătății noastre și a copiilor noștri, dar și asupra calității relațiilor noastre cu cei din jur.
Mai mult decât atât, ne-a făcut o reală plăcere să putem aduce împreună specialiști de top din mai multe domenii, care să adreseze această problematică și care să poată oferi o mână de ajutor tuturor părinților, profesorilor, și de ce nu, tuturor adolescenților care-și pun întrebări.
”, a declarat Mihai Laurențiu Gânj, președinte International House Bucharest și English Kids Academy. 
Evenimentul s-a constituit de asemenea, într-un cadru perfect pentru lansarea ediției în limba română a volumului semnat de Dr. Mary Aiken: „The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”. Cartea este disponibilă în toate librăriile importante din țară, în magazinele online de profil și pe website-ul Editurii NICULESCU. 
Ca psiholog specializat în mediul online cred că lipsa unui control vizibil, a supravegherii prudente, a monitorizării atente și absența unei autorități online ar putea fi legată de multe dintre comportamentele nedorite, inadecvate și auto-distructive pe care le observăm. Aș susține că efectele mediului online explică o mulțime de comportamente negative ale copiilor și adolescenților.” (Dr. Mary Aiken). 
După un secol de studii efectuate de unele dintre cele mai strălucite personalități din rândul profesorilor universitari și al oamenilor de știință, știm multe despre ce anume îi motivează pe oameni. Ce îi recompensează, ce îi stimulează și ce probleme le pot provoca suferințe. Cu cât știți mai multe despre psihologia online, cu atât veți vedea mai clar căi și metode de a evita problemele pentru voi, pentru prietenii, familiile și copiii voștri.” (Dr. Mary Aiken). 
Multumim tuturor partenerilor implicati pentru sprijinul acordat: Kaspersky, Grădinița Bambi, Little London International Academy, Școala Step by Step.
Despre Dr.
Mary Aiken
Dr. Mary Aiken este profesor la Universitatea East London, consilier la Centrul pentru Infracţiuni Cibernetice al Europol şi desfăşoară cercetări şi traininguri cu numeroase agenţii internaţionale, de la INTERPOL la FBI şi Casa Albă. Printre temele sale de cercetare se numără comportamentele de tip dependenţă online, impactul tehnologiei asupra dezvoltării copilului, psihologia Internetului, siguranţa personală cibernetică, traficul de fiinţe umane facilitat tehnologic şi drepturile copilului online. Activitatea sa de pionierat a inspirat serialul TV de pe CBS „CSI: Cyber”. Este autoarea volumului ”The Cyber Effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online”, declarată „cartea anului” la categoria Gândire de către Times, şi „cea mai bună lucrare ştiinţifică” de către Nature, revistă ştiinţifică internaţională.
Despre International House Bucharest
International House Bucharest este liderul cursurilor de limbi straine din România și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 150 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 65 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 50 de ani. 
International House este prezentă pe piața din România de 16 ani. De anul acesta, International House București a lansat centrul CELTA de formare a profesorilor, alăturându-se astfel unui grup de elită format din peste 300 de centre aflate în parteneriat cu Cambridge Assessment English în 70 de ţări din lume, şi devenind unul dintre cele 58 de Centre CELTA de Formare Profesională pe care International House World Organisation (IHWO) le are la nivel global şi unde 4000 de profesori urmează cursul CELTA în fiecare an.
Informaţii suplimentare: http://www.ih.ro/ 
Despre English Kids Academy
English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți.  A fost desemnat cel mai bun centru de pregătire pentru examenele Cambridge din România, premiu obținut în cadrul Preparation Centre Awards, competiție organizată de Cambridge Assessment English, la categoria “Step by Step”.
English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.  
Informaţii suplimentare: http://www.englezacopii.ro/ 
Despre Editura NICULESCU
Editura NICULESCU este una dintre cele mai vechi și respectabile din România.
Înfiinţată în anul 1993, prin eforturile prof. univ. dr. ing. Cristian Niculescu, editura a trecut printr-o serie de transformări, odată cu evoluția pieței de carte. În prezent în oferta editurii veți găsi o vastă colecție de carte informativă pentru copii, adolescenți, tineri, adulți și seniori, care are în centru dezvoltarea și evoluția umană. 
Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor cititorilor prin aducerea pe piață a celor mai căutate titluri, sub semnătura autorilor de marcă pe domeniul de interes. Suntem consecvenți în munca editorială, pasionați de conținutul relevant și creativi în activitatea grafică.
Domeniile editoriale includ carte pentru copii, ghiduri, auxiliare și memoratoare pentru pregătirea școlară individuală suplimentară, informare și evoluție personală, beletristică și nu în ultimul rând limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi).
Editura NICULESCU, distribuitor autorizat Oxford University Press, a inaugurat unicul Centru de testare Oxford din România, în parteneriat cu Oxford Test of English.
Informaţii suplimentare: http://www.niculescu.ro/ 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod