Obiectele care nu iti (mai) plac, iti pot decora locuinta

Fiecare dintre noi are in locuinta obiecte pe care a ajuns sa le urasca... Fie ca acestea s-au integrat in designul interior la un moment dat, dar nu mai corespund standardelor tale actuale...

Fiecare dintre noi are in locuinta obiecte pe care a ajuns sa le urasca... Fie ca acestea s-au integrat in designul interior la un moment dat, dar nu mai corespund standardelor tale actuale, fie ca au fost primite de la prieteni sau membri ai familiei, cert este ca obiectele respective nu mai au ce cauta in casa. Vrei sa scapi de ele!

Gandeste-te insa de doua ori inainte de a le arunca, deoarece iti poti crea caminul visat chiar si in aceste conditii. Trebuie doar sa dai senzatia ca fiecare dintre elementele unei incaperi a fost atent ales.

Un covor roz absolut oribil. O patura, gresia sau faianta de un verde tipator. Desi nu iti plac, toate aceste obiecte fac parte din viata ta si, mai important decat orice, iti sunt utile. Ce te-ai face daca nu le-ai avea? Sau, si mai rau, de unde sa obtii banii necesari pentru a le inlocui?...

In primul rand, pentru a rezolva o problema de acest tip, regula de baza este urmatoarea: niciodata nu incerca sa ignori situatia sau chiar sa o acoperi! In momentul in care eviti sa confrunti problema, nu reusesti decat sa atragi si mai mult atentia asupra zonei respective, facand defectul mai evident decat este.

Astfel, nu vei putea repara lucrurile, ci pur si simplu te vei condamna singura sa suporti un spatiu de locuit in care nu iti face placere sa stai...

Oricat de mult ai ura aceasta varianta, pur si simplu trebuie sa inveti sa traiesti cu obiectele decorative sau de mobilier pe care le ai in apartament si sa incerci sa le integrezi in peisaj.

Transforma partile hidoase ale locuintei si fa-le sa para ca si cum ar fi fost alese special pentru a-ti incanta ochii! Atunci cand incepi sa lucrezi in acest scop cu obiectele respective, vei constata ca incep sa fie din ce in ce mai atragatoare.

In majoritatea cazurilor, aspectul care deranjeaza cel mai mult la un obiect este culoarea. Ca atare, este necesar sa iti concentrezi atentia asupra altor obiecte care pot fi accesorizate in aceeasi nuanta.

Spre exemplu, te deranjeaza extraordinar de mult gresia din bucatarie, intr-un ton tipator de rosu, insa poti atenua aceasta culoare, folosind accesorii in nuante de rosu sau negru, mobilier negru sau de culoarea fildesului.

In acest fel, obtii, in sfarsit, spatiul pe care ti l-ai dorit intotdeauna: minunat si modern.

Acum, podeaua arata ca si cum acesta este lucrul pe care ti l-ai dorit intotdeauna pentru bucataria ta, iar spatiul este cu atat mai agreabil. Mai mult ca sigur, prietenele iti vor face complimente pentru locuinta ta!

In ceea ce priveste gresia din baie, de un verde imposibil, poti remedia problema cat se poate de simplu. Alege o perdea de dus cu o culoare asemanatoare si un covoras pufos si, iata, ai rezolvat situatia neplacuta in care te aflai! Cu ajutorul catorva accesorii simple, poti crea un mediu placut, natural si cat mai intim.

Daca incerci sa ignori problema, te vei alege (si vei trai) cu o camera de baie oribila, in timp ce, daca lucrezi mai mult pentru accesorizarea elementelor, cei care iti vor calca pragul casei vor fi placut impresionati de atmosfera placuta din baie, creata de ansamblul obiectelor.

In legatura cu acel covor de care te impiedici mereu in living room si care nu se integreaza deloc in schema generala a camerei, stim ca este destul de dificil sa "scapi" de el (cate dintre noi nu au avut aceeasi problema?)... Inlocuirea covorului inseamna investitii financiare pe care probabil ca nu ti le permiti in acest moment si, tocmai de aceea, este una dintre cele mai dificile modificari pe care le ai de realizat in casa.

Daca ai un covor verde, roz sau orice alta culoare care iti displace, poti incerca sa lucrezi cu aceasta nuanta, pentru a obtine un spatiu confortabil si asortat.
In ceea ce priveste rozul, acesta poate fi atenuat cu accente de galben (strategie bine de urmat si in cazul culorii verde).

Verdele covorului nu va mai parea atat de... izbitor daca il mai "domolesti" cu unele obiecte decorative in nuante de albastru. O data cu aceste schimbari, incaperea va parea mult mai proaspata si tuturor (inclusiv tie...) li se va parea ca ai ales acest covor pentru living room, in mod special...

In momentul in care incerci sa accesorizezi unele obiecte care au o culoare care nu se potriveste gusturilor tale, gandeste-te la toate culorile care s-ar putea potrivi. In general, tesaturile si materialele dungate sau din stofa ecosez reprezinta o modalitate foarte usoara de a folosi respectiva culoare si in alte colturi din camera.

Fiecare nuanta va trebui sa fie folosita de cel putin trei ori in alte locuri din incapere, pentru a te asigura ca ai accesorizat toate obiectele si ai atenuat senzatia de disconfort vizual.

Spre exemplu, in living poti avea un covor verde, un pled verde, aruncat peste pat sau canapea (sau, cel putin, culoarea verde sa se regaseasca in textura) si verdele florilor asezate pe pervaz sau pe o masuta de cafea.

Chiar daca nuantele nu sunt exact aceleasi, daca sunt tonuri suficient de apropiate, atunci culoarea se va integra cat se poate de bine in schema generala.

Renunta sa lupti impotriva acelor elemente care iti displac sincer in apartamentul tau si invata sa lucrezi cu ele si sa le adaptezi designului ales. S-ar putea sa ai surprize data viitoare cand vei primi invitati - probabil ca vei fi complimentata chiar pentru lucrurile pe care, inainte, le urai cel mai mult!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod