Izolarea balconului de la ultimul etaj

Una dintre problemele cele mai importante pusa la reamenajarea apartamentului pe care vi-l prezentam a fost izolarea balconului. Aceasta a fost data de mai multe aspecte.

Una dintre problemele cele mai importante pusa la reamenajarea apartamentului pe care vi-l prezentam a fost izolarea balconului. Aceasta a fost data de mai multe aspecte. Primul dintre acestea a constat in faptul ca apartamentul se situeaza la ultimul etaj al blocului de locuinte.

Din cauza acestui fapt, balconul nu beneficia de "acoperisul" reprezentat de balconul de la etajul superior. Al doilea aspect al problemei l-a reprezentat dorinta proprietarului de a integra balconul in spatiul util al dormitorului, cu care avea perete comun.

De aici, necesitatea unei izolatii performante a balconului, avandu-se in vedere faptul ca peretii acestuia urmau sa devina pereti exteriori ai dormitorului.



Lucrarile au inceput cu realizarea unui schelet metalic care avea sa devina baza atat pentru ferestrele de tip termopan, cat mai ales pentru acoperisul balconului.

Scheletul s-a construit din teava rectangulara cu dimensiunile de 8 x 5 cm. S-au "plantat" sase stalpi din astfel de teava, doi lipiti de peretele exterior al balconului in cele doua extremitati ale balconului, iar patru pe parapetul balconului. Primii doi au o inaltime superioara, pentru a asigura inclinarea necesara acoperisului ce urmeaza sa fie montat.

Acoperisul s-a construit din placi "Romatermit", construite special sa indeplineasca astfel de functiuni.

Ele au o structura stratificata, menita sa confere o buna izolatie termica, dar mai ales o excelenta hidroizolatie. La exterior si la interior, placile respective au un strat de tabla metalica, intre cele doua straturi aflandu-se un al treilea strat, din polistiren expandat.

In zona de contact dintre tavanul balconului si peretele exterior al blocului, in acesta din urma s-au sapat cativa centimetri, astfel incat imbinarea celor doua suprafete sa fie perfecta. Pentru a se evita infiltratiile in aceasta zona, toate golurile ramase s-au umplut cu adeziv pentru faianta.

In interiorul balconului astfel acoperit s-a construit un tavan fals, din placi din gips-carton montate pe o structura formata din profile metalice de tipul UW 30 si CD 60.
Tavanul fals a fost construit la aceeasi inaltime cu cel al dormitorului in care a fost integrat balconul. Pentru a se spori si mai mult coeficientul de termoizolatie, pe placile din gips-carton ale tavanului fals s-a mai lipit un strat de polistiren expandat.

In final, stalpii din teava rectangulara s-au placat cu profile "U" din PVC ce imita furnirul de stejar. De asemenea, s-au montat ferestre de tip termopan cu tamplarie din PVC de aceeasi nuanta.

Materiale folosite:

15 m teava rectangulara (8 x 5 cm): 250.000 lei/m = 3.750.000 lei;
4 placi tavan tabla "Romatermit": 500.000 lei/placa = 2.000.000 lei;
1,5 placi gips-carton (120 x 260 cm): 330.000 lei/placa = 495.000 lei;
3 mp polistiren expandat: 500.000 lei;
3 ghidaje UW 30: 57.000 lei/ghidaj (3 m) = 171.000 lei;
2 montanti CD 60: 76.000 lei/montant (3 m) = 152.000 lei;

Total materiale: 7.068.000 lei;
Manopera: 2.500.000 lei;
Total lucrare: 9.568.000 lei.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tiu Aurora pe 26 Iul 2013, 11:35
    balcon ultimu etaj (etaj 6) acoperis

    Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cat ma costa acoperisul Dimensiuni 6000 *1500 Multumesc, O zi buna!

    3
    0

  • Magda pe 6 Oct 2010, 15:57
    balcon la ultimul etaj - fara acoperis

    Va rog frumos sa-mi spuneti ce firma ar putea sa execute lucrarea descrisa in articolul dvs. Va multumesc mult !

    7
    2

  • Crissta pe 25 Mai 2010, 15:22
    inchidere balcon ultimul etaj fara terasa

    As avea nevoie de datele de contact de la firma care realizeaza astfel de lucrari. Multumersc

    8
    0

  • Alice pe 18 Feb 2010, 17:10
    amenajare balcon

    As dori sa stiu numele firmei care v-a ajutat in scrierea articolului si un nume de contact sau un numar de telefon. Sunt interesata de o lucrare similara. Multumesc

    1
    0

  • gabriela pe 7 Feb 2010, 11:16
    inchidere balcon ultimul nivel

    as dori sa stiu cu sprijinul carei firme a fost realizat articolul si daca au date de contact, as fi intersata sa intru in leg cu ei pt o lucrare similara. multumesc

    2
    4

  • preda ion pe 29 Iun 2008, 17:51
    balcon ultimul etaj

    Este atractiv.Dar devizul nu cuprinde si pretul pentru profil Pvc cu 5 cam., geamul termopan si caramida plus placaj si manopera suplimentara, ceace conduce la un pret mult mai mare.

    1
    0

  • Savescu A pe 4 Mai 2008, 10:41
    izolare balconului

    mi-am izolat balconulcu geam termopan cu 5 camere de la jumatate in sus in jumatatea de jos am zidit cu caramida normala pusa pe cant,pe dinafara am placat cu poliestiren exrudat de 3cm iar prin interior cu poliestiren expandat de 4cm.locuind la et 4 ultimul nivel ma-m gandit sa pun placi Romatermit cu o oarecare inclinatie iar intre acesta si planseu sa bag vata minerala sau poliestiren.Pe toata suprafata balconului de jos am izolat cu poliestiren exrudat.de 3cm cu placi izoflur de5mm pt parchet si bineinteles parchet de7.7mm.Peretele cu usa ce facea despartitura dintre camera si balcon la-m dat jos rezultind un living foarte spatios.este eficient ce am facut eu?va rog trimiteti-mi parerea dvs. VA MULTUMESC

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod