brichete de paie

Încălzirea cu brichete de paie. Tot ce trebuie să știi

Iarna suntem în primul rand preocupați de modul în care ne încălzim locuința, iar de cele mai multe ori modalitatea aleasă este strâns legată de costurile care vin odată cu ea.
Astfel, după ce am discutat AICI despre încălzirea cu centrala pe peleți, astăzi discutam despre o altă modalitate ieftină și ecologică de a ne încălzi locuințele și nu numai, pe timp de iarnă.

După cum probabil v-ați dat seama din titlul articolului, astăzi vom discuta despre încălzirea cu brichete de paie, iar daca nu știți încă la ce se refera, veți afla în rândurile ce urmează.

Încălzirea cu brichete de paie. Ce sunt brichetele de paie


Brichetele de paie sunt un combustibil ecologic, foarte popular și foarte utilizat în țările europene.
Materia primă poate fi formată din aproape toate tipurile de lemn și deșeuri provenite din agricultura primară, cum ar fi paie de grâu, pare de orez, stemul, frunzele de porumb, coajă de floarea-soarelui și lista poate continua. Transformarea paielor în brichete se face prin presarea paielor tocate mărunt și amestecate cu rumeguș sau coji de semințe, deoarece o bricheta de paie făcută în totalitate din paie de cereale are o putere calorică de 4,07 kW pe kilogram, adică jumătate din puterea calorică a petrolului.
Citește în continuare...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod