De ce este gresit sa speli hainele la 40 de grade

De ce este greșit să speli hainele la 40 de grade

Există anumite activități pe care le facem fără să ne fi învățat nimeni. Cumva, parcă știm dintotdeauna cum să spălăm hainele la mașina de spălat, cum să spălăm vasele, cum să schimbăm lenjeria de pat și toate cele.
Însă ce se întâmplă dacă aflăm că ceea ce credeam că este corect, este de fapt greșit? Și mai mult de atât, că riscăm să ne îmbolnăvim din cauza unor lucruri care par inofensive?

De ce este greșit să speli hainele la 40 de grade

Pe scurt, dacă speli hainele la temperaturi scăzute (la 40 de grade sau mai puțin), riști să te îmbolnăvești, atât tu cât și membrii familiei tale. Studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi atât de mici nu elimină germenii.
Astfel, dacă speli hainele la 40 de grade Celsius, poți doar să scoți petele de pe haine, dar nu să le și cureți cu adevărat.
Hainele care încap în cuva unei mașini pot conține până la 100 de milioane de bacterii. Astfel, hainele pot fi contaminate atât cu bacterii care sunt inofensive, cât și cu unele foarte dăunătoare organismului nostru. Citește continuarea...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod