Cum scapi de furnici: 8 soluții naturale

Furnicile pot deveni o mare problemă în casa ta și trebuie să găsești imediat un remediu dacă ai observat câteva. Încearcă aceste soluții naturale cu un efect rapid, care vor preveni infestarea casei tale.
Nu numai că este foarte frustrant să vezi furnicile alergând prin casa ta, dar nu este deloc igienic și pot cauza pagube însemnate. Unele furnici pot mușca oamenii, pot distruge materiale de construcții și vor contamina alimentele. De asemenea, sunt purtătoare ale bacteriilor care pot fi transferate pe mâncare sau pe răni, favorizând infecțiile. Furnicile se instalează în casa ta și deodată ai impresia că le vezi peste tot. Una dintre principalele soluții pentru a le elimina este să menții casa foarte curată.

 
Iată care sunt și celelalte soluții pe care le poți aplica pentru a te relaxa din nou acasă:

 
1. Creta

Conține carbonat de calciu, component esențial pentru a ține la distanță furnicile. Poți aplica pudră de cretă cu ajutorul unui spray sau poți trasa linii de cretă la intrarea principală și spre fiecare cameră.
Nu este clar de ce furnicile evită complet creta, dar funcționează de fiecare dată. Încearcă și tu.

 
2. Lămâile

Stoarce o lămâie sau pune coji de lămâie în locurile unde ai observat furnici. Este util și să speli podelele și ușile folosind un amestec din apă și suc de lămâie. Orice lichid amar sau acru va îndepărta furnicile, dar fiecare particulă de zahăr le va atrage. Asigură-te că nu păstrezi nimic dulce care le poate atrage și menține toate suprafețele din bucătărie foarte curate.

 
3. Portocalele

Au un efect similar cu al lămâilor, împiedicând vizita furnicilor în casa ta. Fă o pastă dintr-o ceașcă de apă caldă și coji de portocale pe care o vei întinde în toate locurile în care ai văzut furnicile.
Presară coji de portocale și pe mese sau pervaz pentru a acționa eficient împotriva furnicilor.

 
4. Piperul

Deși le place foarte mult zahărul, furnicile se vor retrage imediat dacă folosești piper. Presară piper măcinat pe zonele unde apar cel mai des furnicile. Alege piperul cayenne sau pe cel negru pentru un efect puternic. De asemenea, poți prepara și o soluție din apă caldă și piper măcinat pe care o poți aplica pe toate zonele pe unde intră furnicile, cu ajutorul unui spray.

 
5. Sarea

Pune sare în toate colțurile camerelor sau unde observi crăpături în tencuială pentru a te asigura că nu sunt furnici în apropiere. Sarea de masă este cea mai ieftină soluție pentru a scăpa definitv de furnici. O poți folosi pe cea fină iodată sau pe cea grunjoasă.
Poți face și o soluție concentrată fierbând apă la care adaugi o cantitate mare de sare, amestecând până când se dizolvă. Pune lichidul într-un recipient tip spray și aplică soluția la toate pragurile.

 
6. Oțetul din vin alb

Furnicile se vor retrage în fața mirosului emanat de oțetul din vin alb. Pregătește o soluție din părți egale de apă și oțet, adaugă câteva picături de ulei esențial și agită bine. Lasă 30 de minute, apoi aplică pe zonele unde ai văzut furnicile. Concentrează-te pe praguri, pervazuri și crăpături.

 
7. Scorțișoara și cuișoarele

Sunt soluții aromate care combat imediat o invazie de furnici. În același timp vei crea și un miros plăcut în timp ce igienizezi casa. Presară pudră de scorțișoară și cuișoare măcinate pe toate zonele unde ai observat furnici.
Nu se vor întoarce prea curând. Pentru un efect mai puternic poți combina aceste condimente și cu ulei de arbore de ceai.

 
8. Menta

Este un remediu generic împotriva insectelor, fiind utilă inclusiv împotriva furnicilor. Mirosul ei le va îndepărta rapid și vor sta la distanță de casa ta. Amestecă 10 picături de ulei esențial de mentă cu o cană de apă și folosește mixul pe toate zonele unde apar furnicile. De asemenea, poți spăla pragurile și ușile folosind ceai concentrat de mentă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod