Cum să-ți cureți telefonul de bacterii

Probabil că nu te gândești de două ori înainte de a-ți folosi telefonul oriunde - de la rutina de dimineață, la masă și la cabinetul medicului. Însă cercetările arată că telefonul este mult mai murdar decât ai crede, iar cu cât strânge mai multe bacterii, cu atât mai mulți germeni atingi tu. Iată cum să-ți cureți telefonul de bacterii!

Vrei să-ți cureți telefonul de bacterii? Iată cum poți face asta!


De fapt, mâinile tale sunt cel mai mare vinovat atunci când vine vorba de bacteriile de pe telefonul tău. Americanii își verifică telefoanele de aproximativ 47 de ori pe zi, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, iar această activitate le oferă microorganismelor o mulțime de oportunități pentru a trece de pe degete pe telefon.

Oamenii își iau cu ei telefoanele chiar și în situații în care și-ar spăla în mod normal mâinile înainte de a face ceva.
Telefoanele au tendința de a deveni foarte murdare. Cercetările au încercat să descopere cât de mulți germeni sunt pe telefonul mobil în medie, iar un studiu recent a concluzionat că mai mult de 17.000 de gene bacteriene există pe telefoanele elevilor de liceu. Oamenii de știință de la Universitatea din Arizona au descoperit că telefoanele mobile transportă de 10 ori mai multe bacterii decât majoritatea scaunelor de toaletă.

Pielea umană este acoperită în mod natural de microbi care, de regulă, nu au consecințe negative asupra sănătății, iar bacteriile naturale plus uleiurile de pe mâini sunt transmise telefonului tău de fiecare dată când citești un mesaj sau trimiți un e-mail.
Majoritata organismelor găsite pe telefoane nu sunt agenți patogeni care te pot îmbolnăvi. Staphylococcus ar putea fi prezent, dar nu îți va provoca o infecție.

Dar unele bacterii ar trebui să te îngrijoreze. Nu mergi într-un mediu steril, iar atunci când atingi o suprafață, s-ar putea să fie ceva pe ea.

În primul rând, ține-ți telefonul departe de baie, iar dacă vrei să-ți cureți telefonul de bacterii, câteva metode diferite te pot ajuta. Mulți oameni își șterg telefoanele cu o cârpă moale din microfibră, care va elimina mulți germeni.
Pentru o curățare mai intensă, este recomandată utilizarea unei soluții făcută din 60% apă și 40% spirt. Se amestecă ingredientele împreună, apoi se înmoaie o cârpă în soluție, înainte de a șterge ușor telefonul. Cu excepția cazului în care ești bolnav, fă acest lucru de câteva ori în fiecare lună. Evită lichidele și spray-urile de curățare care pot deteriora telefonul. Și spală-ți mâinile de câteva ori pe zi, mai ales înainte de a folosi telefonul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod