Cum să folosești sarea de mare în afară de a condimenta mâncarea

Când te gândești la sarea de mare, probabil că îți vin în minte câteva rețete delicioase. Pe cât de bună este combinația acestui condiment cu mâncarea, pe atât de util este și când vine vorba de alte utilizări.
De la dezintoxicarea naturală a corpului, până la eliminarea petelor de transpirație de pe tricoul tău preferat, există mai multe motive pentru care ar trebui să folosești sarea de mare în baie și alte locuri din casă. Iată cum să folosești sarea de mare în afară de a condimenta mâncarea!

Cum poți să utilizezi sarea de mare în afara bucătăriei


1. Curățarea locuinței


Sarea în general este cunoscută ca un agent natural de curățare. Dacă vrei să schimbi unele produse de curățare din casa ta cu o substanță non-toxică pe care o ai la îndemână, sarea de mare este o alternativă excelentă.
Poți curăța vasul de toaletă, face o pastă pentru a curăța cuptorul sau chiar un balsam de rufe de casă.

2. Spray cu sare de mare


Multe mărci populare vând un produs de păr cu sare de mare. Acesta face minuni pentru păr, dar știai că poți sări peste drumul la magazin și face propriul spray cu sare de mare? Probabil că ai deja tot ce ai nevoie. Tot ce trebuie să faci este să iei o sticlă cu pulverizator, o lingură de sare de mare, o cană cu apă caldă și să agiți până când sarea de mare se dizolvă. Apoi adaugă un amestec dintr-o lingură de ulei de cocos organic și o lingură de balsam.
Poți adăuga câteva picături din uleiul tău esențial preferat dacă vrei un miros mai parfumat.

3. Exfoliant de corp


De obicei, oamenii se gândesc la zahăr atunci când vine vorba de exfoliantul de corp, dar și sarea de mare este o opțiune excelentă. Pentru a face un exfoliant cu sare de mare, combină sarea de mare cu uleiul preferat într-un recipient de sticlă. Uleiul va ajuta ingredientele să stea împreună, pentru a fi mai ușor de aplicat, dar va acționa și ca un agent hidratant cât timp sarea exfoliază. Poți alege un ulei deja parfumat, cum ar fi cel de migdale dulci, sau poți folosi ulei de semințe de struguri sau jojoba și adăuga câteva picături de ulei esențial pentru miros.

4. Îndepărtarea petelor de transpirație


Te-ai uitat vredată la un tricou preferat și ai văzut pete galbene de transpirație la subraț? Este îngrozitor, dar există o soluție. Trebuie să amesteci 4 linguri de sare de mare cu un litru de apă fierbinte și să folosești un burete pentru a curăța petele de transpirație.
Acestea vor începe să se estompeze și tricoul tău va arăta ca nou în cel mai scurt timp.

5. O baie detoxifiantă


Probabil că una dintre cele mai populare utilizări ale sării este baia cu sare. Este cunoscută drept o modalitate de a-ți detoxifia corpul și de a elimina substanțele potențial nocive precum metalele grele. Dar sarea marină poate oferi, de asemenea, o serie de beneficii minerale, cum ar fi potasiul, fierul și zincul. Dacă intenționezi să folosești sarea de mare pentru o baie, asigură-te că achiziționezi un tip de calitate înaltă. Evită sarea care are porțiuni mai întunecate, deoarece acesta este un semn al impurității.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod