Cum să faci turtă dulce de casă în numai 20 de minute

Cu toate că nu este încă iarnă, există anumite preparate care îți aduc aminte de Crăciun. Poți încerca și această rețetă de turtă dulce de casă. Este ușoară, rapidă și probabil că va fi pe placul întregii familii. Iată cum poți face și tu acest desert cu gust de iarnă!

Ingrediente pentru 36 de porții de turtă dulce de casă


2 1/4 căni de făină
2 lingurițe de ghimbir măcinat
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de cuișoare
1/4 linguriță de sare
3/4 cană cu unt la temperatura camerei
1 cană cu zahăr alb
1 ou
1 lingură de suc de portocale
1/4 cană de melasă
1/4 cană cu zahăr

Mod de preparare:


Dificultate: ușoară

Timp preparare: 20 minute

Nr. porții: 36

Într-un bol mare, se amestecă împreună următoarele ingrediente uscate: făina, ghimbirul, praful de copt, scorțișoara, cuișoarele și sarea.
Untul se bate împreună cu o cană cu zahăr. Se adaugă oul și se amestecă bine, cu ajutorul unui tel, până când obții o compoziție omogenă.

Apoi, se adaugă sucul de portocale și melasa, până când se combină toate ingredientele. Se adaugă ingredientele uscate în proporții mici, până se amestecă bine împreună cu ingredientele lichide, fără a forma cocoloașe. Această compoziție se lasă la frigider timp de 2-3 ore. Dacă te grăbești, poți lăsa compoziția și la congelator, timp de aproximativ jumătate de oră.

Între timp, se încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Apoi, se conturează formele de turtă dulce, cu ajutorul a 2 linguri, se trec prin zahărul rămas (1/4 de cană) și se aplatizează. După ce se fac toate formele, se lasă la cuptor timp de 9-11 minute sau până când sunt gata.

Există câteva sugestii pentru această rețetă, astfel încât să îți iasă cât mai bine. Poate că îți dorești un preparat dulce care să se facă în 20 de minute, iar așteptarea este unul dintre lucrurile pe care nu le poți suporta. Așa că te avertizăm din timp - va trebui să pui aluatul la frigider timp de 2-3 ore. Dacă nu vei face acest lucru, vei avea parte de un aluat lipicios pe mâinile tale.
Iar dacă nu ai suc de portocale, poți folosi și apă. Sucul de portocale e doar un ingredient secret, care face aroma turtei dulci să iasă în evidență. În plus, când formezi aluatul și îl treci prin zahăr, asigură-te că îl apeși puțin. Și, nu în ultimul rând, ne poți trimite o poză cu turta dulce de casă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod