Cum să faci produse de curățat naturale pentru casa ta

Nu este un secret faptul că acele produse de curățat pe care le iei de la magazin pot fi periculoase pentru sănătatea ta. De obicei, nu sunt nici biodegradabile, așa că și poluează mediul.
Din fericire, există ingrediente non-toxice pe care le poți achiziționa pentru a face propriile produse de curățat naturale, ce nu îți vor afecta gospodăria sau sănătatea. Poate fi mai ieftin să alegi această alternativă. Câteva aspecte care provin din expunerea la substanțele chimice includ problemele cu tractul respirator și o iritație a ochilor. Iată câteva produse de curățat naturale perfecte pentru casa ta!

Ce produse de curățat naturale poți să folosești pentru casa ta?


1. Produs universal de curățare


Acest tip de produs de curățare este de obicei corelat cu bacterii rezistente la medicamente și este scump. Cu toate acestea, poți evita toate aceste probleme dacă îți faci propriul produs universal de curățare pentru a dezinfecta suprafețele și îndepărta petele. 

Ingrediente

2 linguri de praf de copt
1 recipient curat cu pulverizator
2 căni cu apă
1/2 cană de oțet de mere

Ai nevoie de un bol curat pentru a adăuga și amesteca toate ingredientele de mai sus: praful de copt, apa și oțetul.
După aceea, le poți muta într-un recipient cu pulverizator. Pentru a evita pierderile de lichid, poți folosi o pâlnie atunci când faci transferul. Poți folosi acest produs de curățare pentru majoritatea suprafețelor din locuință, cum ar fi podelele, mesele, gresia și faianța. Oțetul ajută la îndepărtarea mirosurilor și a grăsimilor. Poți adăuga și puțin ulei de arbore de ceai, pentru că este antimicrobian și miroase frumos. Iar bicarbonatul amestecat cu oțetul ajută la descompunerea uleiului și murdăriei.

2. Produs natural de curățat toaleta


O problemă des întâlnită când vine vorba de curățarea vaselor de toaletă este mirosul pe care îl au soluțiile de curățare, dar cu următoarea rețetă nu va mai trebui să îți faci griji. În plus, este combinată cu oțet și uleiuri pentru a da un parfum aromat și pentru a elimina orice germeni nocivi. 

Ingrediente

1/2 linguriță de ulei esențial de arbore de ceai
1/2 cană de oțet de mere
1/2 cană de bicarbonat de sodiu

Ar trebui să amesteci uleiul esențial de arbore de ceai cu oțetul, după care să adaugi amestecul într-o sticlă cu pulverizator și să pulverizezi în interiorul vasului de toaletă, pe capac.
Așteaptă timp de 15 minute să acționeze și apoi adaugă bicarbonatul de sodiu peste tot pe unde ai dat cu oțet. Mai așteaptă încă 5 minute, după care poți curăța cu o perie de toaletă. După ce cureți, clătește toaleta și vei vedea cât de bine strălucește.

3. Detergent lichid natural


Acest amestec folosește ulei esențial de arbore de ceai, săpun castile, borax și te poate ajuta să scapi de petele de pe haine. Iată cum poți prepara și tu un detergent lichid de haine în propria bucătărie!

Ingrediente

17 căni cu apă
10-15 picături de ulei esențial
1 cană cu borax
1 cană de săpun castile
1/2 cană de bicarbonat de sodiu

În primul rând, va trebui să fierbi 6 căni cu apă într-o cratiță.
Apoi, închide focul, adaugă boraxul și bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă în prealabil. Folosește o lingură pentru a amesteca toate ingredientele, până când toate pulberile se dizvolvă. Apoi, adaugă cele 11 căni cu apă rămase, uleiul esențial și săpunul natural castile într-un recipient mare. Combină cele două amestecuri, apoi pune-le într-un recipient de sticlă. Acest amestec poate fi pus direct pe petele de pe haine înainte de a le pune în mașina de spălat. De asemenea, este nevoie doar de jumătate din detergentul făcut pentru o singură mașină de rufe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod