Cum să faci ketchup de casă: rețetă 100% naturală

Ketchup-ul din comerț poate să conțină o mulțime de aditivi nocivi pentru sănătate. De ce să nu faci singură ketchup de casă ca să ai pentru cartofii prăjiți și pentru pizza?
Niciodată preparatele din comerț nu vor bate la gust rețetele făcute în casă. Același lucru este valabil și pentru ketchup-ul de casă.
 
Dacă ai o rețetă 100% naturală merită toată osteneală să o prepari acum ca să ai un ketchup bun și gustos, care merge de minune cu cartofii prăjiți, peste paste sau pizza. 


Cum să faci ketchup de casă - rețetă recomandată de Jamie Oliver


Ai nevoie de:
  • 1 ceapă roșie, tăiată grosier
  • 1/2 bulb de fenicul, tăiat grosier
  • 1 tulpină de țelină apio
  • ulei de măsline
  • o bucată de ghimbir, decojit și tăiat grosier
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 de ardei iute roșu
  • 1 legătură de busuioc
  • 1 lingură cu semințe de coriandru
  • 2 cuișoare
  • 1 linguriță cu piper negru măcinat
  • sare de mare
  • 1 kilogram de roșii bine coapte, tăiate grosier
  • 500 grame de roșii la conservă
  • 200 mililitri de oțet din vin roșu
  • 70 de grame de zahăr brun.

Pune toate legumele într-o cratiță mare cu puțin ulei de măsline și adaugă ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute, tulpinile de busuioc, semințele de coriandru și cuișoarele. Asezonează cu piper și sare.
Se gătește totul la foc mic timp de 10-15 minute până când se înmoaie legumele, amestecând din când în când.
Adaugă toate roșiile și 350 mililitri de apă rece. Se fierbe totul la foc mic spre mediu până când compoziția se reduce la jumătate. 
Adaugă frunzele de busuioc, după care mixează totul cu un blender. Se strecoară sosul, se pune într-o altă cratiță și se amestecă cu oțetul și zahărul. Se lasă la fiert  până când se reduce și se îngroașă. La final asezonează după gust.
Se toarnă ketchup-ul în sticle sterilizate, se închid ermetic și se așază într-un loc întunecat și răcoros. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod