Cum să faci cel mai sănătos gem de zmeură. E gata în 5 minute!

Poți să faci cel mai bun gem de zmeură fără zahăr și care e gata în 5 minute. Ai nevoie de un ingredient secret și de zmeură proaspătă!
Alături de căpșuni și afine, zmeura este aliment care nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Toate aceste fructe de pădure furnizează o mulțime de antioxidanți care au grijă de sănătatea corpului. 


6 motive pentru care e bine să mănânci zmeură


Zmeura are un conținut bogat de fibre, antioxidanți puternici și vitamine;
Zmeura este o sursă excelentă de acid elagic, care oprește creșterea celulelor canceroase;
Un pumn de zmeură consumat cu regularitate poate să prevină dezvoltarea bolilor oculare;
Un studiu apărut în American Journal of Clinical Nutrition arată că datorită conținutului ridicat de flavonoizi, consumul de zmeură poate să protejeze sănătatea inimii;
Consumul de zmeură este benefic pentrru persoanele care suferă de diabet. Ea conține multe fibre și ajută la stabilizarea glicemiei;
Zmeura este indicată persoanelor care suferă de constipație.
Deoarece conține fibre și apă, zmeura previne constipația și îmbunătățește considerabil digestia. 



Cum să faci cel mai sănătos gem de zmeură


Fie că este cumpărat sau făcut în casă, gemul de zmeură are de regulă un conținut exagerat de mare de zahăr, asftfel că nu este tocmai sănătos pentru un consum zilnic. Ca să faci cel mai sănătos gem de zmeură poți să alegi dintre trei variante extrem de rapide. 

Dacă ai cumpărat zmeură proaspătă de la piață și ai poftă de un gem aromat pe care să-l întinzi peste pâinea cu unt, poți să o mixezi cu semințe de chia și miere de albine. Obții astfel cel mai sănătos gem de zmeură fără fierbere și fără zahăr, dar pe care trebuie să-l consumi în maxim două zile. 

Varianta 1: gem de zmeură fără fierbere - rețetă Gordon Ramsay 

Ai nevoie de: 250 grame de zmeură proaspătă, zeama de la o jumătate de lămâie, 2-3 linguri cu miere de albine și 3 linguri cu semințe de chia. Mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie,  toarnă gemul într-un borcan închis ermetic și lasă-l la frigider o oră.
Această variantă de gem va rezista la frigider câteva zile. 


Varianta 2: gem de zmeură fără zahăr - rețetă Deliciously Ella

În schimb, dacă vrei să obții un gem pe care să-l ai mereu gata în frigider pentru momentele în care ți-e poftă de el, poți să alegi varianta propusă de celebra bloggeriță Deliciously Ella. 

Pune într-o cratiță două căni cu zmeură proaspătă și las-o la foc mic 5 minute până când se înmoaie. Adaugă apoi 2 linguri cu semințe de chia și 3 linguri cu miere de albine, mai lasă totul la foc mic câteva minute, toarnă gemul în borcan, închide-l ermetic, lasă-l să se răcească la temperatura camerei și păstrează-l apoi la frigider. Așa vei avea la îndemână cel mai sănătos gem de zmeură pentru un mic dejun în care vrei să te răsfeți. 


Poți să faci cel mai sănătos gem de zmeură folosind fructele congelate


A treia variantă ca să faci un gem bun de zmeură este prin folosirea fructelor congelate. Dacă îți este mai ușor să cumperi zmeura congelată trebuie să știi că și aceasta este excelentă pentru a face un gem delicios.
În filmulețul de mai jos vei vedea cât de ușor poți să faci gemul de zmeură din fructele congelate.

Trebuie doar să lași pe foc mic zmeura congelată cu semințele de chia ca să se formeze un amestec gelatinos, iar la final să adaugi puțină miere de albine. Se toarnă apoi gemul într-un borcan curat, se închide, iar după ce s-a răcit se păstrează la frigider. 
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod